Foto: stocksnap.io

Živim u prostoru emocija i ljubavi. Plačem sada, plačem za vječnost. Laži ne mogu trajati zauvijek.

Onaj kojeg najviše voliš ti najdublje zabada nož u srce, prenosi uspesnazena.com. Došao je trenutak, kada stajem s borbom… Predajem se… Dosta je. Ne mogu voditi život koji nije moj. To donosi mrzovolju i stres.

atma.hr – 39

Ovo sam ja ovakva, svakakva… Sretna i bijesna, tužna i nasmijana… Ne nosim masku. Maske padaju. Nisam ja tip za njih. Pratim svoj instinkt… Pratim svoje emocije.

Razum se kod mene kasno pali. Zato se saplićem i padam… Zato imam modrice i ožiljke… Ali to sam ja… To je moj život.

Ne plašim se putovanja. Mnogo je gore stajati u mjestu, opasnije je. Tvoj ponos je podigao zidove… Što imaš od toga? Sam si i tužan. Izoliran od svijeta. Ne živiš… Sjediš i čekaš… Što čekaš? Čudo?

Čudo ne može doći do tebe, jer si okružen zidovima, predrasudama, ograničenjima… Ti moraš stvarati čuda. Čudo je u tebi…

Ludo muška… Ništa nisi naučio… Sve je u tebi. A ti vodiš tuđe živote, svoj si izdao. Život nam uvijek daje nešto vrijedno… Ti si slijep da vidiš to…

atma.hr – 39

Naravno da ne vidiš, učahuren, zarobljen među svojim zidinama. Misliš da si siguran? Ne… Tu te opasnost vreba…

Od sebe ne možeš pobjeći.

Ponekad samo treba ići… Hodati naprijed pa gdje te put odnese. Na tom putu za mnoge mi ostajemo nevidljivi, samo rijetki vide ono što smo zaista mi… Samo rijetki, a oni su važni.

Oni koji ti vraćaju osmijeh na lice, koji razgovaraju i rješavaju probleme… Oni što ti daju poljubac i zagrljaj… Oni što te za ruku drže.

Treba ostati imun na pohvale, lažne riječi i osmjehe. Osjećati se onako kako se osjećaš. Ne udovoljavati drugima i ne činiti ono što drugi očekuju od tebe.

atma.hr – 39

Ne može nitko odrediti što je za tebe ”normalno”. Ne biti nečija žrtva. Nitko nije savršen, nitko nije bez mane… To nisu ljudi…

Dozvoliti sebi, da se osjećaš dobro sa sobom. Svako ljudsko biće je vrijedno i njegovo postojanje je vrijedno i ima smisla. Samo biti svoj.

Hodati svojim putem, bez da udovoljavaš svim slučajnim prolaznicima. Naprijed, hodaj naprijed. Ne zadržavaj se više po hodnicima prošlosti. I nemoj bježati od sebe.

Zoja/uspesnazena.com

30 MUDRE

banner za knjige mudre