Što su to orgoniti i čemu služe?

Orgon (ki, chi, prana, eter, životna energija, esencija kreacije) je sveprožimajuća kreativna sila u prirodi, nevidljiva energija koja ispunjava cijeli svemir, kreira materiju i život.

Dr. Wilhelm Reich prvi je službeno došao do saznanja i ideje o orgonskoj energiji te izradio orgonski akumulator. Kasnije su njegovi učenici i drugi znanstvenici izumili orgonite ili orgonske uređaje koji akumuliraju i generiraju čistu pozitivnu orgonsku energiju bez obzira na okruženje.

Uređaji se uvijek izrađuju od organske materije (smola), neorganske materije (metali) i kristala, koji svojim međudjelovanjem pretvaraju negativnu energiju i zračenje u pozitivnu energiju i čisti zdravi orgon.

Većina modernog stresa uzrokovana je upotrebom elektroničkih uređaja i naziva se elektromagnetski stres ili elektronički smog.

U današnje doba, glavni izvori elektroničkog smoga i negativnog zračenja su mobiteli i repetitori za mobilne uređaje, kompjuteri, mikrovalne pećnice, televizijski prijemnici i monitori, električne instalacije, dalekovodi i trafostanice, podzemne vode, zatim zagađen okoliš i negativno zračenje ljudi.

Orgonski uređaji ili orgoniti konstantno zrače zdravi orgon i automatski pretvaraju štetno zračenje (koje emitiraju elektronički uređaji i vanjski štetni utjecaji) u pozitivno i neutralno okruženje. Ovo se događa pasivno, stoga uređaji ne trebaju napajanje ni održavanje.

Orgonit stvara jako vibracijsko polje koje na osobu djeluje iscjeljujuće i umirujuće. Pošto je orgon inteligentna energija, ovo iskustvo produbljuje se ukoliko svoju svjesnu pažnju usmjerimo na sâm uređaj te nenaporno promatramo senzacije koje se pritom javljaju. Uređaj možemo postaviti u dlan ruke ili na određeni dio tijela.

Ovisno od osobe do osobe, prilikom meditacije uz uređaj često se javlja osjećaj mira, olakšanja, topline, vrućine u dlanovima i stopalima, pospanost, opuštenost, dok senzibilnije osobe mogu vidjeti i auru uređaja.

Budući da uređaj svojim zračenjem potiče protok energije kroz čakre te djeluje na ‘slaba’ mjesta naše aure (mjesta gdje se nalaze energetske rupe i poremećaji), moguće su i prolazne senzacije na tim dijelovima tijela u obliku pritiska, zatezanja ili boli, glavobolje, vrtoglavice, plakanja i otpuštanja negativnih emocija.

Ukoliko je riječ o čišćenju uslijed probijanja energetskih blokada, navedeni simptomi bi trebali slabiti iz dana u dan. Ukoliko se simptomi pogoršavanju potrebno je smanjiti ili prekinuti upotrebu orgonita. Zbog moguće prilagodbe na orgonit, prvih nekoliko noći moguće su reakcije u obliku nesanice i vrućine ili pojačanih snova. Kako bi smanjili i/ili izbjegli ove senzacije uređaj je tijekom noći potrebno postaviti barem 2 metra od mjesta spavanja.

Iskustva korisnika o upotrebi orgonita diljem svijeta:

Zaštita

 • Štite od elektromagnetskog zračenja
 • Štite od negativnih energija drugih ljudi
 • Štite od negativnih utjecaja od strane astralnih (nefizičkih) nivoa

Duhovnost

 • Bude duhovnu svjesnost i ljubav prema sebi i bližnjima
 • Harmoniziraju međuljudske odnose
 • Pojačavaju psihičke i duhovne sposobnosti.
 • Djeluju na emotivno/mentalnom usklađenju

Energizacija

 • Pomažu kod energetskog obnavljanja organizma što je vrlo bitno kod oporavka nakon operacije, tretiranja kancerogenih i kroničnih bolesti
 •  „Orgoniziraju“ prostor, stvaraju pozitivno ozračje
 • Postavljeni u prirodi, stvaraju energetsku ravnotežu i čiste atmosferu
 • Energiziraju vodu

Balans

 • Smanjuju hiperaktivnost kod djece
 • Omogućavaju mirnije snove i dublji odmor tijekom noći, smanjuju period spavanja
 • Emotivno smiruju, pomažu kod nadvladavanja depresije, tuge i strahova
 • Djeluju antistresno, omogućavaju smirenije i sretnije raspoloženje
 • Pojačavaju djelovanje bilo kojeg kristala u blizini, čiste kristale
 • Pojačavaju produktivnost u radnom okruženju
 • Potiču kreativnost
 • Pozitivno djeluju na životinje i rast biljaka
 • Djeluju na sposobnost boljeg pamćenja i bržeg učenja

Cvijet života je geometrijski lik sastavljen od višestruko, jednako razmaknutih kružnica s cvjetnom šesterokutnom simetrijom. To je simbol star najmanje 2500 godina i spada u osnovne simbole Svete geometrije.

Cvijet Života je simbol savršenog reda. Simbol Cvijeta Života djeluje harmonizirajuće pa se stoga koristi kao podrška u svakodnevnom životu.

Orgonski medaljon Flower of life

mini 4

Cvijet Života – simbol savršenog reda

Cvijet života je geometrijski lik sastavljen od višestruko, jednako razmaknutih kružnica s cvjetnom šesterokutnom simetrijom. To je simbol star najmanje 2500 godina i spada u osnovne simbole Svete geometrije. Djeluje harmonizirajuće pa se stoga koristi kao podrška u svakodnevnom životu.

Orgonit stvara jako vibracijsko polje koje na osobu djeluje iscjeljujuće i umirujuće.

Radijus djelovanja: cca 1-1.5 m

Promjer: 3 cm + podesiva uzica

NAPOMENA:
Naši orgonski proizvodi sadrže gorske kristale, bakrenu i aluminijsku špenu, organsku smolu i plastične ukrase i zbog same prirode gorskih kristala imaju isključivu antistresnu i ukrasnu namjenu. Predmeti nisu namijenjeni za iscjeljivanje i kao takvi nisu zamjena za liječnički tretman ili medicinski preparat. Navedene osobine predmeta su izvedene iz osobnih iskustava korisnika te nije provedeno nijedno znanstveno istraživanje o učincima predmeta. Za sva medicinska stanja obavezno konzultirajte liječnika. U slučaju moguće preosjetljivosti na bilo koji sastojak predmeta molimo izbjegavajte direktan kontakt predmeta s kožom te dozirajte njegovu upotrebu.