Bioraspoloživost i apsorpcija povećani za 10x u odnosu kurkumu i za 7x u odnosu na standardni kurkumin.

atma.hr – 45

Više:

Kurkumin je primarni polifenol iz kurkume koji se postupkom ekstrakcije izdvaja iz kurkume. Nativna kurkuma sadrži  7 do 8% eteričnih ulja od kojih najviše ar.turmerone. Malo je poznato da se u procesu ekstrakcije sva ljekovita eterična ulja potpuno gube.

Ultra strong kurkumin BCM-95 u jednoj kapsuli od 500 mg uz kurkuminoide sadrži  8% (40mg) eteričnih ulja kurkume, upravo onoliko koliko ih sadrži i nativna kurkuma. Kurkuminoidi su topljivi u ulju stoga su uz dodatno ljekovito djelovanje eteričnih ulja bioraspoloživost i  apsorpcija povećani za 10 puta.

Za ar-turmerone se u znanstvenim radovima ističe da:

 • povećava broj živčanih matičnih stanica, te može blokirati aktivaciju neuroupalnih stanica mikroglije
 • povećava neurogenezu (stvaranje novih neurona u mozgu)
 • djeluje na održavanje zdrave razine šećera u krvi
 • iskazuje značajno gastoprotektivno djelovanje.

Iz tog je razloga Ultra strong kurkumin BCM-95 učinkovitiji u djelovanju na neurodegenerativne bolesti mozga, gastrointestinalne i dijabetičke tegobe u odnosu na sve druge proizvode od kurkume.

Po čemu je Kurkumin BCM-95  drugačiji od drugih?

Kurkumin BCM-95 – FDA mu je odobrila patent za liječenje Alzheimerove bolesti (US Patent No. 8859020).

Izuzetno visoka antioksidativna snaga kurkumina BCM-95 potvrda je njegovom izuzetnom i jedinstvenom djelovanju. ORAC mu je utvrđen na 1.500,000 dok za usporedbu ekstrakt sjemenki grožđa ima ORAC 108,130, a borovnice 9,621.

 • jedinstven po sastavu i 100% prirodan – sadrži kurkumin, demetoksikurkumin, bisdemetoksikurkumin i eterična ulja kurkume
 • superioran po djelovanju – eterično ulje kurkume
 • u sinergiji s kurkuminom daje vrijednost više u odnosu na standardni kurkumin
 • bioraspoloživost i apsorpcija povećana na 100% prirodan i siguran način bez korištenja nanotehnologije i pojačivača apsorpcije
 • veća snaga i dužina djelovanja – 500 mg djeluje kao 5 g kurkume i u krvotoku ostaje više od 8 sati
 • djelotvornost dokazana u 23 kliničke studije
 • potpuno siguran – toksikološka studija pokazuje neškodljivost i u visokim dozama od 1000mg/kg tjelesne mase

Jedini proizvod na svjetskom tržištu koji sadrži kombinaciju kurkuminoida i eteričnih ulja kurkume, u postotku u kojem ih sadrži nativna kurkuma, je KURKUMIN BCM-95.  Formulacija je zaštićena patentom koji se odnosi na sastav, upotrebu i način proizvodnje.

Ultra strong kurkumin BCM-95 proizveden je u skladu sa standardima ISO 22000 (HACCP, Sustav upravljanja sigurnoscu hrane) i GMP (Standard dobre proizvođačke prakse).

Vegetabilne kapsule sadrže samo aktivnu supstancu 500 mg kurkumina BCM-95 BEZ punila, konzervansa, dodanog šećera, GMO-a i umjetnih bojila.

Bioraspoloživost i apsorpcija:

Klinička studija utvrdila je su se bioraspoloživost i apsorpcija povećali za 10 puta u odnosu kurkumu i za 7 puta u odnosu na standardni kurkumin.

Ultra strong kurkumin je jedini proizvod na tržištu kojem je apsorpcija povećana na 100% prirodan i siguran način bez dodavanja pojačivača apsorpcije ili korištenja nanotehnologije. Jedna kapsula od 500 mg djeluje kao 5 g kurkume.

Djelovanje:

Kliničke studije koje navodimo odnose se isključivo na kurkumin BCM-95 koji u sastavu sadrži eterična ulja i ne mora značiti da se isti rezultati mogu postići s drugim ekstraktima.

Alzheimerova bolest i podrška kongnitivnim funkcijama

Trideset četiri ispitanika sudjelovalo je u šesto mjesečnoj placebom kontroliranoj studiji. Dobivali su 2×500 mg BCM-95, placebo ili 4 g standardnog ekstrakta.

Ispitanici koji su uzimali BCM-95 imali su višu razinu vitamina E i višu razinu serumskog beta amiloida čiji porast odražava sposobnost kurkumina da razgradi beta-amiloidne nakupine u mozgu.

Na osnovu ove studije FDA je kurkuminu BCM-95 odobrila US patent za liječenje Alzheimerove bolesti. Vlasnik patenta je dr. Antony Benny iz tvrtke Arjuna Nutraceuticals koja je proizvođač formulacije.

Kurkumin BCM-95 u stanju je učiniti ono što malo kemikalija bilo biljnih bilo sintetičkih može, a to je prijeći krvno moždanu barijeru i djelovati izravno na stanice mozga.

Kurkumin BCM-95 poboljšava pamćenje, koncentraciju i sposobnost učenja, pomaže u otklanjanju posljedica moždanog udara te je djelotvoran kod svih neurodegenerativnih bolesti mozga.

Depresija i stres

Klinička placebom kontrolirana studija sa 60 ispitanika ocjenjivala je učinak kurkumina kod stanja teške depresije. Zaključak je bio da BCM-95 u dozi od 2 x 500mg ima iste učinke kao lijek fluoksetin (generički Prozac) bez istodobne pojave suicidalnih nakana ili drugih psihotičnih poremećaja.

Kurkumin BCM-95 djeluje na popravljanje raspoloženja preko povećanja serotonina, noradrenalina i dopamina u mozgu.

Reumatoidni artritis

U studiji je 45 ispitanika sa reumatoidnim artritisom podjeljeno u 3 skupine: BCM-95 skupina 2x 500mg, Voltaren skupina 2×50 mg i skupina BCM-95 + Voltaren.

Skupina BCM-95 pokazala je najviši i od Voltarena značajno bolji postotak poboljšanja u ukupnoj visini parametara za procjenu zdravlja zglobova. BCM-95 nije iskazao neželjene nuspojave.

Sastav:

Ultra strong kurkumin BCM-95 je potpuno siguran – toksikološka studija pokazuje neškodljivost i u visokim dozama od 1000mg/kg tjelesne mase.

Jedna kapsula Ultra strong kurkumina BCM-95 od 500 mg sadrži:

 • 460 mg kurkuminoida (kurkumin, demetoksikurkumin, bisdemetoksikurkumin)
 • 40 mg eteričnih ulja kurkume

Formulacija je zaštićena patentom koji se odnosi na sastav, upotrebu i način proizvodnje.

Ultra strong kurkumin BCM-95 proizveden je u skladu sa standardima ISO 22000 (HACCP, Sustav upravljanja sigurnoscu hrane) i GMP (Standard dobre proizvođačke prakse).

Vegetabilne kapsule sadrže samo aktivnu supstancu 500 mg kurkumina BCM-95 BEZ punila, konzervansa, dodanog šećera, GMO-a i umjetnih bojila.

Upozorenje: Osobe koje imaju žučne kamence i osobe koje uzimaju antikoagulante trebaju prije uzimanja potražiti savjet liječnika.

Ultra strong kurkumin BCM-95

miniBioraspoloživost i apsorpcija povećani za 10x u odnosu kurkumu i za 7x u odnosu na standardni kurkumin.

Veća snaga i dužina djelovanja – 500 mg djeluje kao 5 g kurkume i u krvotoku ostaje više od 8 sati.

Namjena: Alzheimerova bolest, reumatoidni artritis, depresija i stres, podrška u liječenju karcinoma, zdravlje jetre, gastritis, dijabetes II

Sadržaj: 60 vegan kapsula od 500 mg (460 mg kurkuminoida, 40 mg eteričnih ulja kurkume)/ Doziranje: 1-2 kapsule dnevno nakon obroka

Cijena: 239 kn 

POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here