atma.hr – 52
Svaki puta kada vidite neki predmet koji vam se ne sviđa vaša se energija spusti. Svaki takav predmet također slabi kako vašu energiju, tako i energiju cijeloga doma. Upravo iz tog razloga, potrebno je riješiti se svih predmeta koje ne volite ili ne upotrebljavate. Suprotno od toga, svaki predmet kojega volite povisit će vašu osobnu energiju pa tako i energiju cijeloga doma.

Poznato je da kada se mijenjate iznutra, automatski se mijenja i vaš vanjski svijet. Isto tako, kada mijenjate svoj vanjski svijet, automatski se mijenja i onaj unutarnji. Zato je bitno da što prije popravite ono što treba popraviti. Jer, sve ono što se nalazi oko vas je odraz vašeg unutarnjeg bića pa će svaka i najmanja promjena djelovati pozitivno i osvježavajuće na vaš život.

Feng Shui Bedroom ColorsNajbitnije je da vam se sve ono čime ste okruženi sviđa i da vam je lijepo. Svaki puta kada vidite neki predmet koji vam se ne sviđa vaša se energija spusti. Svaki takav predmet također slabi kako vašu energiju, tako i energiju cijeloga doma. Upravo iz tog razloga, potrebno je riješiti se svih predmeta koje ne volite ili ne upotrebljavate. Suprotno od toga, svaki predmet kojega volite povisit će vašu osobnu energiju pa tako i energiju cijeloga doma.

Ideja ljepote i ukusa je urođena, zato vjerujem da nitko osim vas ne može bolje namjestiti vaš dom. Kupite namještaj koji vam se najviše sviđa, ali pri tome upamtite kako najskuplji namještaj nije najljepši i najfunkcionalniji. Razmještajte namještaj po kući sve dok niste zadovoljni rasporedom. Budite kreativni, maštoviti, zabavite se i vjerujte svojoj intuiciji.

atma.hr – 52
Evo nekih osnovnih smjernica:

  • krevet postavite dijagonalno u odnosu na vrata
  • nikada ne postavljajte krevet u prolazu između prozora i vrata
  • krevet postavite tako da spavate glavom prema sjeveru jer donosi bolji san, odmor i opuštanje; alternativa je spavanje glavom prema istoku; jug i zapad izbjegavajte jer se u snu nećete odmoriti
  • sjedite uvijek tako da imate pogled na vrata kako bi vidjeli tko ulazi i izlazi iz čisto psiholoških razloga.

Nakon svakog feng shui razmještaja potrebno napraviti energetsko čišćenje kako biste postigli ono što ste željeli postići. Samim razmještanjem nećete ukloniti negativnu energiju iz svog doma, već ćete je samo nakratko preseliti na drugo mjesto.

Ako već imate sve namješteno ili nemate finacijskih sredstava za novo uređenje, jednostavno razmjestite postojeći namještaj ili nešto izbacite, napravite energetsko čišćenje, postavite nove ukrasne predmete ili prebojite zidove novim bojama. Za zidove je najbolje koristiti nježnije, pastelnije nijanse, dok jake boje možete koristiti za namještaj i ukrase. Pri tome izbjegavajte crnu boju.

Autor: Zrinka Zrinski

atma.hr – 52