Poruka današnjeg dana je “ostvarenje budućih mogućnosti”.

Kad uvidimo obrasce svojega života, obrasce koji se naizgled neprestano ponavljaju, mogli bismo se obeshrabriti. Mogli bismo pomisliti: “Jednostavno sam takav, to ne mogu promijeniti”. Mogli bismo zaključiti da ti negativni obrasci čine začarani krug.

No, to nije točno, moguće ih je prekinuti. Posrijedi bi mogao biti obrazac neuspješnih veza, uzastopnih otkaza, neslaganja s određenim tipom ljudi ili čak obrazac negativnog raspoloženja.

Najprije je potrebno razmotriti prošlost i uvidjeti gdje su se i kada ti obrasci počeli pojavljivati. Koji su njihovi uzroci? Obrazac može biti način ponašanja koji smo razvili u djetinjstvu i koji nam kao odrasloj osobi više ne služi.

Proniknuvši u prošlost, mogli bismo naučiti mnogo toga o sebi, ali pritom moramo biti bolno iskreni. Kad shvatimo prošlost, sadašnjost će nam biti mnogo jasnija, a budućnost nudi razne mogućnosti. Ako i u budućnosti vidimo ponavljanje istih obrazaca, ostat ćemo zaglavljeni.

Pokušajmo u umu prekinuti linearnost vremena – zamislimo svoj život kao slijed prošlosti, sadašnjosti i budućnosti i sagledajmo sve zajedno. Ako nam obrasci iz prošlosti nisu dobro služili, moramo ih prekinuti. Prekinimo obrazac u sadašnjosti i bit ćemo sposobni mijenjati te predvidjeti budućnost.

Najbolji način stvaranja dobre budućnosti je njegovanje pozitivne vizije. Osmislimo budućnost kakvu želimo, oslobodimo se negativnih obrazaca prošlosti i krenimo u ostvarenje svoje vizije. Tako ćemo u vlastitom životu prekinuti linearnost vremena.

Mario Piškur, jyotishi
www.vedskijyotish.com

Prethodna objavaOdaberite brod i otkrijte kakve prilike vam sudbina priprema u bliskoj budućnosti
Slijedeća objavaTemeljna meditacija 2
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.