Foto: pixabay.com

U svim religijama i vjerovanjima govori se o anđelima. Oni su predstavljani kao duhovna, nadnaravna i suptilna bića. Vjernici se obraćaju anđelima čuvarima za zaštitu i pomoć.

atma.hr – 52
U katoličkoj se tako govori o sedam arhanđela, od kojih su prva tri najmoćnija: Gabriel, Michael, Raphael, Uriel, Jehudiel, Sealtiel i Barachel. U pravoslavnoj postoji sedam arhanđela: Mihail, anđeo pobjede i suda, Gavril, vjesnik božjih tajni, Rafail, utješitelj žalosnih i iscjelitelj bolesnih, Uril, prosvetitelj nevjerujućih, Salatil, anđeo molitve, Jegudil koji se brine o nebeskoj nagradi vjernih i Varahil koji ljudima donosi blagoslov od Gospodina.

Međutim, drevne ezoterijske liste navode devet anđela, miješajući i judaističke i kabalističke izvore. To su: Ariel, Chamuel, Gabriel, Haniel, Jophiel, Metatron, Mihael, Rafael, Uriel.

Kod Veda i hinduizma, anđeli su u stvari suptilna bića s viših planetarnih sistema (polubogovi, Gandharve, Kinnare,…), bića puno sofisticiranija, duhovnija i moćnija od ljudskih.

Numerologija savjetuje saznati koji vas anđeo čuva i obratiti mu se za pomoć kada vam je potrebna. U tu svrhu, potrebno je izračunati svoje ime uz pomoć brojeva. Svako slovo je vezano uz neki broj:

A, I, J, = 1
B, K, R = 2
C, G, L, S, Ć, Č, Š, LJ = 3
D, M, T, Đ, DŽ = 4
E, H, N, NJ, X, Y = 5
U, V, W = 6
O, Z, Ž = 7
F, P = 8

Napišite svoje ime i prezime (za žene – djevojačko) i svakom slovu pridružite jedan broj. Zbrojite ih i ako ste dobili broj s više znamenki, zbrojite ih još jednom, dok god vaš rezultat ne bude jednoznamenkasti. Zatim saznajte tko je vaš anđeo čuvar i što vam poručuje!

atma.hr – 52
Anđeoski broj 1: Ariel

Ovaj anđeo pomaže svim živim i postojećim bićima, ali vama je baš osobni anđeo pomoćnik. Najbolje možete stupiti u kontakt sa svojim anđelom ako izađete u prirodu jer mu je jako bliska. Često šalje poruke da učinite nešto za svoju okolinu i za očuvanje čistoće prirode. Ako se i vi bavite očuvanjem prirode ili ako štitite životinje, tada je srce vašeg anđela puno radosti.

Ariel poručuje da ne mislite koliko opasnosti vreba oko vas, nego koliko je toga u vama.

Anđeoski broj 2: Chamuel

Chamuel je anđeo unutarnjeg mira i blagoslovljeni ste ako vas on čuva! Što god da se dogodi s vama ili oko vas, zbog njega ćete se uvijek osjećati Božjim djetetom. S njime se ništa ne događa slučajno. I u najtežim situacijama će vam pokazati svjetlost na kraju tunela, slat će vam poruke preko snova i uz takvu pomoć vi održavate svoju vjeru.

Tajni smisao molitve … Chamuel unosi svjetlost i u tamu, to je njegov posao. On je sama nada, svoju ljubav usmjeri uvijek gdje je najpotrebnija. Preko njega i vi možete postati pomoćnik, vaša karizma zrači mirom gdje god se pojavite.

Poruka anđela Chamuela za vas je: nikada ne sumnjaj u sebe!

atma.hr – 52
Anđeoski broj 3: Gabriel

On je anđeo velike snage i kao anđeo pomoćnik daje vam podršku da prihvatite sebe i svu snagu i ljubav koja se krije u vama i uz predanost budete onaj koji ima moć birati svoju sudbinu. Vjerojatno ćete u životu učiniti velika djela, a pomoć anđela Gabriela dobro će vam doći da očuvate svoju ravnotežu.

Anđeosku komunikaciju možete pojačati noseći nakit od bakra.

Anđeoski broj – 4: Haniel

Anđeo prihvaćanja koji je izuzetnom osjetljivošću sposoban za sitne, čudesne pomoći. Ako je on vaš anđeo pomoćnik, vidio je u vama sposobnost da osjetite promjenu vibracija u svemiru. Bilo kakvo raspoloženje kao i svaki ritam života lako doživljavate i možete uz pomoć Haniela utjecati na svoju okolinu. Ako je uspješna anđeoska komunikacija s Hanielom, to je isto kao da ste uzeli lijek koji brzo djeluje i duša kao da će vam poletjeti.

Anđeoska poruka koju vam šapuće na uho: Tvoje osjetilo je blagoslov, a ne prokletstvo i doživljavaj to tako!

banner za knjige PRESTANITE SE POPRAVLJATI

Anđeoski broj 5: Jophiel

Razboritost i strpljenje su najbitniji za iskusiti Jophielovo čudo. Ako žurite, ne ostavljate sebi dovoljno vremena da sve doživite u njegovom ritmu i njegovu pomoć nećete tada lako osjetiti. Anđela Jophiela možete prizvati tijekom meditacije jer njemu je bitno da ste spremni da ga prihvatite. Čim ste uspostavili anđeosku komunikaciju, reći će vam da ako pristupite svemu s mirnoćom, tada nećete imati nedostižne želje, pokazat će Vam i put koji vodi naprijed.

Njegova poruka: Ne žuri, uživaj u svakom trenutku života koji ti je podaren!

Anđeoski broj 6: Metatron

Metatron pomaže da u životu primijetite bitne stvari. Prema legendi je davno živio na zemlji kao čovjek i poslije smrti je postao Božji pomoćnik. Kao anđeo pomoćnik prvenstveno usavršava sposobnost da sami precizno i sustavno napredujete u životu. Preko njega ćete lakše vidjeti stvari iz svijeta i iz svoje okoline koje služe samo tamnoj strani ili kako vas sile žele skrenuti s vašeg puta. Pomaže u organizaciji i da posvetite život pravoj stvari. Uostalom kao i svi, i Vi ste došli na ovaj svijet s nekom misijom.

Anđeoska poruka za Vas: uvijek se koncentrirajte na dragocjene stvari!

atma.hr – 52
Anđeoski broj 7: Mihael

On je mač protiv sile tame. Ni jedan anđeo nije sretan ako ne može spasiti Božju djecu. Ali nije on uvijek tako zastrašujući, često je svjetlost koja daje snagu, a naročito vama čiji se broj imena slaže s njegovom duhovnošću.

Jedno je sigurno, uz njegovu pomoć nikakva zastrašujuća ili mračna stvar vam ne može predstavljati prepreku. Možete stupiti u kontakt sa svojim anđelom kada iz sebe istjerate sve strahove i zamijenite ih tvrdom vjerom koja se usmjerava prema Bogu i u vašu sudbinsku misiju.

Anđeoski broj 8: Rafael

Vaš anđeo pomoćnik je nebeski iscjelitelj koji vam pomaže ne samo u fizičkim stvarima, nego Vas i blagoslivlja. Preko njega i vi doprinosite da ljudima u vašoj okolini bude bolje, da zaštite zdravlje ili ga poboljšate. Osobe kojima je broj imena 8 posjeduju sposobnost liječenja! Naravno, ne odnosi se na sve njih da odgovaraju za tuđe fizičko i psihičko zdravlje, ali sebe moraju držati u ravnoteži i skladu te ispuniti svoje zemaljske obveze.

Zato Rafael ima poruku za vas: obrati pažnju na poruke svog organizma, hrani se zdravo, budi vegetarijanac da nikog živog ne ubijaš, bavi se fizičkom aktivnošću koliko god možeš!

Anđeoski broj 9: Uriel

Ime Uriela znači: Božje nadahnuće. Ako je on vaš anđeo pomoćnik i ako razmišljate o bilo čemu vezanom za vaš život, dovoljno je da samo jako mislite na njega i poslat će vam odgovor u nekom obliku. Uriel je anđeo prosvjetljenja, s njim je najlakša anđeoska komunikacija. Dovoljno je upaliti jednu svijeću i zatvoriti oči i odmah vam šalje poruke kroz slike. Kada mislite da nemate izlaza iz neke situacije i kad vas zarobe obveze, nazovite ga u pomoć i on će vas odvesti do Boga, do vašeg duhovnog centra.

Poruka za vas glasi: Nikada se ne plaši jer kakva god da je tama oko tebe, ja ti uvijek pokazujem put do svjetla!

altertv.org / Bhakti Tirtha Swami