Starogrčki jezik vidio je otok kao nešto što pluta – nesos. Latinski jezik vidio je otok kao nešto uronjeno u slano – insula. Hrvatski jezik vidi otok kao nešto optočeno morem. Otok pak sebe ne vidi.

Kopno razmišlja kako se to otok odlomio od njega, pa tako sada pliva odvojen usred mora. Kopno je od riječi insula stvorio riječ izolacija. Kopnu je otok izoliran od svijeta.

I dok kopno završava čim dođe do mora, otok s morem počinje. Od mora se otok penje prema najvišoj točci, i tamo gdje se najviše uzdignuo, tamo mu je kraj.

Kopno se prostire. Otok se uzdiže. Drugim riječima, kopno je horizontala, otok je vertikala.

Možda ne razmišljate na ovaj način o otocima, no upravo ovakvo razmišljanje kroz jezik i prostor predstavlja ishodište putovanja Otok Korčula – ča je život nego fantažija.

Posebnost ovog putovanja je u tome što zrcali otočane, odnosno način na koji bi otočani voljeli da doživite otok. Otočani će vas dočekati i pokazati vam gdje žive, i to tako da vidite i ono što se ne vidi. Riječ je o privatnom paket aranžmanu koji je kao puzzle posložen u zaokruženu cjelinu. Turističkim rječnikom, naglasak je stavljen na autentično turističko iskustvo, interakciju s lokalnim ljudima i turističke vodiče koji će vas majstorskim pripovijedanjem kratkih, zanimljivih i neobičnih priča uvesti u otok kao u kazališnu predstavu.

Riječ je zapravo o turističkoj ponudi koja će vam pružiti priliku da iskoračite iz turizma. Koliko god to paradoksalno zvučalo, originalnost putovanja Otok Korčula – ča je život nego fantažija leži u tome što će vam omogućiti da dodirnete u život onakav kakav je, bez uljepšavanja, i vi ćete se na kraju u taj život uključiti shvaćajući da je upravo takav najljepši.

S jedne strane, korčulanski paket aranžman pružit će vam uokvirenost, sigurnost, bezbrižnost i direktan put do autentičnog doživljaja, no s druge strane zaštitit će vašu privatnost i ostaviti vam dovoljno prostora i vremena da na otoku budete svoji. Radi se o organiziranom putovanju koje ne uključuje prijevoz od vaše kućne adrese do Korčule i obrnuto, kao ni formiranje grupa u bilo kojem njegovom dijelu. Drugim riječima, radi se o privatnom putovanju kao svojevrsnoj negaciji masovnog turizma.

Kroz istančano odmotavanje različitih otočkih segmenata (vinogradarstvo, maslinarstvo, pčelarstvo, autohtono bilje, tradicionalne bratovštine…), na ovom putovanju proniknut ćete u srž onoga što Korčulu čini Korčulom, i dobit ćete slojevito razumijevanje osobitosti njenog društva i sadašnjice.

Otok Korčula – ča je život nego fantažija uključuje također pješačenje u prirodi tijekom kojeg ćete se nahraniti prirodom, otkriti mjesta za koje niste ni znali da postoje, i doživjeti iskustvo povezivanja sa samim sobom.

Datume putovanja birate kada vama odgovara, a svako putovanje organizira se pojedinačno. Paket aranžman uključuje 6 noćenja s doručkom u privatnom smještaju u centru grada Korčule, dodatne obroke i cijeli niz aktivnosti koje će vas uvjeriti u činjenicu da Korčula ima baš sve: čarobnu prirodu, kulturno naslijeđe, slikovit grad, prekrasna sela, more, mir, dušu, ljubav, izolaciju, pa čak i ime ženskog roda. 

Za kraj još par riječi o ulozi lokalnih turističkih vodiča u ovoj nesvakidašnjoj turističkoj ponudi. Lokalni turistički vodiči vodit će vas tri puta: na kulturno-povijesnom razgledu grada Korčule, na cjelodnevnom obilasku otoka, te na pješačenju u prirodi. Riječ je o tri različita koncepta turističkog vođenja, no ipak zajednička im je jedna karakteristika: pripovijedanje u turizmu. Sva tri vođenja koriste lokalne priče kao vjerne odraze mjesta i ljudi. Otok je pozornica, prošlost sadašnjost, prolaznici statisti, turistički vodiči scenaristi, dramaturzi i glumci, a vi ste u gledalištu – smijte se i plješćite.

Detalje Otok Korčula – ča je život nego fantažija molimo pogledajte na sljedećoj poveznici: https://travelmatters.hr/hr/korcula-grad-od-naracije/