Alfa ‘ženka’, ambiciozna, disciplinirana, organizirana, strpljiva, odgovorna, poduzetna, praktična, odlučna, neustrašiva, fokusirana na cilj i sretna tek kad do njega dođe

Kao tipična predstavnica grupe zemljanih znakova, ona stoji čvrsto na zemlji i nije sklona sanjarenjima već živi u stvarnosti i uzima od nje najviše što može. Zbog svoje nepokolebljive ambicioznosti i poriva da stalno ide naprijed često sve ostale ostavi iza sebe, a skrenuti je s puta koji si je zacrtala nije lako.

Ona je – žena Jarac!

Nevjerojatno jaka, Jarčica može prebroditi sve životne nedaće, a kakav je god problem zadesio uspjet će ostati sabrana i mirna te će odmah krenuti tražiti rješenje. Može se činiti hladna i rezervirana, no ispod te površine krije se žena s odličnim smislom za humor koja čezne za sigurnošću. Dio svojih ambicija spremna je žrtvovati samo zbog jednog – obitelji. Kad nije njen dan, može biti previše tvrdoglava, neraspoložena, sramežljiva i pesimistična.

Ljubav

U prirodi joj nije da se zaljubi na prvi pogled niti da gubi vrijeme na besmisleni flert za koji zna da ne vodi nikud. Ljubav je za nju ozbiljna stvar i ako joj s netko sviđa neće pustiti sudbini da odradi svoj već će, uvijek svjesna svojih sposobnosti, uzeti stvari u vlastite ruke i pobrinuti se da dobije muškarca kojeg želi.

Partneru voli ugađati i brinuti se za njega zbog čega se može činiti kao da je ona u vezi podložna, ali u stvari nikad neće izgubiti svoju urođenu neovisnost, odnosno neće ovisiti o partneru. Sa svojim životnim suputnikom želi biti ravnopravna, a uz njega će stajati i biti mu potpora i u najtežim momentima. Traži nekog tko će uspjeh voljeti isto koliko i ona pa je savršena veza za nju spoj ljubavi, sigurnosti i uspješnosti.

Strastvena je ljubavnica. Idealne partnere pronaći će u druga dva zemljana znaka, Biku ili Djevici jer oni znaju prodrijeti do njenog srca i otkriti njegovu toplu i nježnu srž, te jednom vodenom znaku, Raku koji će u potpunosti zadovoljiti njene emocionalne potrebe. Dobro se može slagati i sa Škorpionom.

Prijateljstvo

S obzirom da je prirodni vođa, žena Jarac često je „glavna“ i među svojim prijateljima. Voli imati svoju privrženu „kliku“ u koju se novi članovi teško puštaju, međutim kada shvatite kako grupa funkcionira prihvatit će vas kao sebi ravnopravnog.

Prema prijateljima ponaša se gotovo majčinski pa nju uvijek možete pitati za savjet i pomoć, a baš kao što majke to rade i za svoju djecu, sklona je raditi planove za svoje prijatelje za koje oni uopće ne znaju.

Kad je sve isplanirala, samo će ih kratko obavijestiti da večeras idu na klizanje ili da se Nova godina slavi u vikendici na selu. Jednako kao i obitelji, vrlo je odana svojim prijateljima i uvijek im daje do znanja da se na nju mogu osloniti i pouzdati. Mnogi njeni prijatelji pripadaju senzibilnim horoskopskim znakovima, Škorpionu ili Ribi.

atma.hr – 52
Izgled

Žena Jarac osvaja svojom klasičnom ljepotom, njezin cjelokupan izgled vrlo je dopadljiv, a prvo što svi na njoj primijete su visoke jagodične kosti koje joj daju posebnu eleganciju i šarm. Tipičnu predstavnicu znaka karakterizira duži nos, izražajno i skladno lice, duboke, pomalo mračne oči, vitka figura i tanak vrat, naglašena ramena te čist i blistav ten.

Tijelo joj je proporcionalne građe i čvrsto te se Jarčica može pohvaliti velikom fizičkom izdržljivošću. Ima vrlo dobro i precizno oblikovane obrve, a senzualne usnice daju dodatan šarm njenoj pojavi. Kosa joj je obično tanka i svilenkasta tamnijih boja i nijansa. Osim izražajnim jagodicama na prvu osvaja i svojim prekrasnim osmijehom za koji stalno dobiva komplimente. Ima lijepo oblikovane noge, tanke gležnjeve i mala stopala zbog kojih je njen hod brz, okretan i siguran. Uvijek izgleda svježe i mlađe nego što ima godina.

“Ženu Jarca i njezinu nezaustavljivu poslovnu ambiciju jedino obitelj može primiriti, tada postaje nježna mama”

atma.hr – 52
Stil

Status i imidž važni su ženi Jarcu zbog čega iz kuće nikad neće izaći nemarno odjevena. Odjevnim stilom ističe svoju individualnost, a njezine odjevne kombinacije najčešće su stroge, poslovne, preciznih i čistih linija.

Strogo poslovno odijelo ili kostim stoje joj kao saliveni. U slobodno vrijeme voli biti u manje formalnoj odjeći, ali nikad je nećete vidjeti u nečem previše ležernom. Jarčici je praktičnost iznad svega i njezine misli usredotočene su na važnije stvari od mode, ali ako joj moda može pomoći na njenom putu prema cilju, onda će se njome i poslužiti. No ono u čemu istinski uživa su modni dodaci i skup nakit, ali nikako prenapadan i kičast. Klasičan ručni sat, jednostavan lančić ili biserna ogrlica njezin su izbor.

Izrada vlastitih kozmetičkih i proizvoda za njegu kože omiljeni joj je hobi jer je istovremeno praktičan i opuštajući. Kad je riječ o make-upu, odlično joj stoji smokey eye u kombinaciji s blijedim usnicama, dakle stil 1960-ih.

Nikad ne kupuje nerazumno i van svojih mogućnosti već onda kad si to zaista može priuštiti. Ona zna koliko njen teško zarađeni novac vrijedi i ne troši ga besmisleno, već kupuje precizno. Voli proučavati kataloge kao i bilježiti koje trgovine drže robu koja se njoj sviđa. Radije će dati više novaca za kaput koji će nositi nekoliko godina nego svake sezone kupovati novi jeftiniji.

Vojvotkinja od Cambridgea, Catherine Middleton oličenje je elegancije i klasične ljepote žene Jarca. Za svoje odjevne kombinacije uvijek prilagođene prigodi Catherine redovito dobiva pohvale, a njen stil odijevanja jedan je od najkopiranijih u svijetu. Dodatne simpatije osvojila je time što se u istoj odjeći pojavljuje i po nekoliko puta (u čemu je vidljiva njena praktična priroda) zbog čega je iz milja zovu kraljicom reciklaže.

Žene Jarci vole starinske, tradicionalne materijale poput čipke, a da im i savršeno stoje Kate je pokazala sa svojom vjenčanicom ukrašenom čipkom.

Stilska ikona rođena u ovom znaku je i Kate Moss koja često nosi crno, simbol moći, autoriteta i zaštite zbog čega je savršen izbor za Jarčice. Glumice Sienna Miller i January Jones te supermodel Helena Christensen također su Jarčice koje se ističu svojim stilom i ljepotom.

Vole parfeme zemljanih, mošusnih i cvjetnih mirisnih nota.

zadovoljna.hr