Designed by Freepik

Budite velikodušni. Što ste škrtiji to će vam se manje lijepih stvari događati u životu. Velikodušnost se uvijek višestruko isplati. Ali nemojte davati samo da biste dobili. Naučite davati s ljubavlju bez očekivanja kako ćete dobiti nešto zauzvrat. Dajte novac u dobrotvorne svrhe, darujte sitne poklone obitelji i prijateljima, darujte vrijeme i energiju. Svake večeri sjetite se svih dobrih stvari koje su vam se dogodile tijekom dana i izrazite svoju zahvalnost za ono što ste primili.

atma.hr – 52
Svaka informacija o stjecanju novca je dobrodošla. Savjeti drevnog Feng shuija su jednostavni i logični, kao na primjer: o

Očistite nered u kutovima blagostanja, odnosno na posebnim mjestima koja preporuča Feng shui kako bi odblokirali ustajalu energiju i zastoj u prilivu novca.

Popravite neispravne i trošne stvari, koristite više zelenu i ljubičastu boju, stavite sliku vodopada, držite novac uredno u lijepom novčaniku i poštujete ga, živite velikodušno, ojačajte ključna mjesta u kući i uredu simbolima blagostanja.

Metode Feng shuija pitanje prosperiteta povezuju s lijevim stražnjim kutom bilo kojeg prostora. Stanite na ulazna vrata tako da ste okrenuti prema unutra: vaš kut blagostanja nalazi se u stražnjem dijelu kuće na lijevoj strani. Svaka prostorija također ima svoj kut blagostanja: s vrata prostorije gledamo prema unutra, a kut blagostanja nalazi se u zadnjem dijelu sobe na lijevoj strani. Gdje su kutovi blagostanja u vašem uredu, dnevnoj sobi, kuhinji i spavaćoj sobi?

Sad kad ste odredili ta mjesta “novca”, evo nekoliko brzih i jednostavnih načina kako možete na njih primijeniti Feng shui i poboljšati svoju financijsku situaciju:

− Očistite sav nered na tim važnim mjestima. Svaki nered je znak ustajale, nepokretne energije, a nered u vašem kutu blagostanja može značiti zastoj u prilivu novca. Riješiti se nereda jedan je od najmoćnijih načina da podignete energiju vaših mjesta snage.

atma.hr – 52
− Popravite stvari koje su potrgane ili neispravne. Sve što ne radi kako bi trebalo, znak je da je nešto krivo u području života koje odgovara tom dijelu vašeg prostora. Pregledajte svaki od tih kutova ne nalazi li se tamo nešto što treba popraviti. Vrijeme je da poduzmete nešto oko tih klimavih kvaka na vratima, neispravnih prekidača, zaglavljene ladice sa spisima ili sata koji ne pokazuje točno vrijeme, da spomenemo samo neke od mogućih primjera. Takve predmete maknite iz vaših kutova blagostanja ili ih popravite tako da budu posve ispravni.

− Kutove blagostanja pojačajte simbolima napretka, poput posude s novčićima (svaki dan ubacite sitniš koji vam je ostao), ili bilo čega što vam predstavlja uspjeh i napredak. Postoje mnogi kineski simboli blagostanja, no ne trebate baš njih koristiti, osim ako to ne želite. Fotografija npr vaše kuće iz snova ili modela automobila koji želite učinkoviti su simboli novca jer imaju osobno značenje za vas.

− Područja novca naglasite zelenom i ljubičastom bojom. Zelena simbolizira vitalnost i rast, a ljubičasta je boja blagostanja. Postavite zdjelu sa zelenim i ljubičastim grožđem u područje novca u kuhinji kao simbol obilja koje ispunjava vaš dom. To grožđe možete i jesti, samo s vremena na vrijeme dodajte novo kako bi voće bilo svježe, a zdjela uvijek puna više od pola.

− Obratite dodatnu pažnju na to kako svakoga dana baratate novcem. Jesu li vam novčanice uredno složene u novčaniku ili su samo smotane i nagurane u džep? Pospremite nered u svom novčaniku i torbi i počnite se odnositi prema novcu kao prema vrijednom predmetu.

− Ako vi zanemarujete svoj novac i on će zanemarivati vas, stoga se pobrinite da redovito provjeravajte stanje svog računa, a svoje novčane obaveze podmirujte na vrijeme. Kreditne kartice držite u lijepom novčaniku ili etuiju, i držite ga u kutu blagostanja na svome radnom stolu – to je stražnji lijevi dio – ili u kutu blagostanja svog ureda.

− Živite velikodušno. Novac je oblik energije i treba teći kroz vaš život, a ne samo utjecati u njega. Skupljanje i škrtarenje djeluje protiv dotoka, dok velikodušno davanje, naravno u okviru vaših mogućnosti, stvara mjesta za još veće obilje. Ako nemate dovoljno novca koji biste mogli dati, darujte dio svog vremena, energije, suosjećanja i zahvalnosti.

atma.hr – 52
− Svake večeri sjetite se svih dobrih stvari koje su vam se dogodile tijekom dana i izrazite svoju zahvalnost za ono što ste primili. Računaju se i sasvim male stvari, tako da je posve u redu ako se na vašem popisu nalazi vrlo malo spektakularnih događaja. Nije važno što se dogodilo, važno je steći naviku usredotočavanja na pozitivno. Svakoga dana. Što više budete primjećivali, cijenili i izražavali zahvalnost za blagoslove koje ste primili, bez obzira na to koliko maleni bili, više dobrih stvari će vam dolaziti, uključujući i novac.

Zapamtite, polje novca se nalazi u oblasti na jugoistoku vašeg životnog prostora kao cjeline i kao dijelova. Ovaj pravac donosi rast, napredak i bogatstvo.

Ukoliko nedostaje, ravnotežu ćete povratiti tako što ćete zid obojiti u jasno zelenu boju ili postaviti veliku biljku. Možete i da okačite ogledalo tako da se biljka ogleda u njemu i stvara efekt vrta.

Sjetite se da se biljke ne stavljaju u spavaću sobu.

Da biste privukli stalni priliv novca u kuću, poželjno je da u jugoistočni sektor stavite vodene simbole, koji sugeriraju prisustvo vodene energije. U dnevnoj sobi možete koristiti slike i fotografije na kojima su prikazani vodeni pejzaži. Takođe, možete osmisliti dekoraciju ovog polja uz pomoć tamno plave i crne boje.

Smatra se da vodopadi prave bogataše. Ali, poslužit će i posuda od keramike ili porculana u kojoj se nalazi samo voda. Mini fontane su, također, povoljno rješenje.

NIKADA NEMOJTE stavljati vodu u spavaću sobu. Možete izgubiti novac, možete imati probleme u ljubavnim odnosima.

atma.hr – 52
NIKADA NEMOJTE postavljati vodene aranžmane s desne strane vrata (desna strana kad gledate vani). To donosi prevaru, najčešće muškarca.

NIKADA NEMOJTE postavljati simbole vodene energije ispod stepenica. Loše se odražava na financijske prilike djece u porodici.

Mentalni stav u vezi novca

Imati mnogo ne znači da je čovjek pohlepan, sebičan ili da podcjenjuje druge. Više nego dovoljno novca kola svijetom i svatko zaslužuje da ga ima u obilju. Osnovna stvar koja vas može sprječavati da ga imamo su naša uvjerenja. Ukoliko smo uvjereni kako ne zaslužujemo novac, da je novac prljav, da moramo ostati siromašni, ili da će nam novac curiti iz ruku, tada se upravo sve to i ostvaruje.

Danas odlučite kako vjerujete da ćete privući bogatstvo, kao i sve ostale vrste blagostanja u svoj život.

Usredotočite se na uvjerenja kako možete živjeti u izobilju, poput “Zaslužujem imati mnogo”, “Lako zarađujem novac”, “Uvijek imam i više no što mi treba”.

Ponavljajte ove pozitivne rečenice u sebi ukoliko se brinete zbog novca.

Počnite zamjećivati bogatstva kojima je ispunjen vaš život. Budite svjesni trenutaka kad su drugi velikodušni prema vama, kad pronađete kovanicu na ulici, kad primite manji račun nego što ste očekivali, ili kad negdje dobijete popust. Sve te sitne stvari predstavljaju izobilje u vašem životu. Kad ih počnete primjećivati i cijeniti, događat će vam se sve češće i to u sve većim količinama.

Budite načisto što zapravo želite. Umjesto da izjavite “Želim biti bogata”, spoznajte što konkretno želite baš sad. Primjerice, možda želite imati dovoljno novca za novi automobil, ili polog za novu kuću ili stan.

Budite velikodušni. Što ste škrtiji to će vam se manje lijepih stvari događati u životu. Velikodušnost se uvijek višestruko isplati. Ali nemojte davati samo da biste dobili. Naučite davati s ljubavlju bez očekivanja kako ćete dobiti nešto zauzvrat. Dajte novac u dobrotvorne svrhe, darujte sitne poklone obitelji i prijateljima, darujte vrijeme i energiju. Ovo ne znači da se morate rasipati s novcem, ali pružite onoliko koliko je u vašoj mogućnosti i ne dopustite da vas sputava strah od neimaštine.

banner za knjige nulta frekvencija

Razmišljajte pozitivno. Zamislite kako ste najsretnija osoba koju poznajete. Zamislite kako vam ljudi govore; “Kako uspijevaš u tome, čini se da si neprestano sretna?” Stalno se smiješite i osjećajte sreću i zadovoljstvo. Neće proći dugo vremena i to će se ostvariti.

Razvijajte osjećaj zahvalnosti. Budite zahvalni za sve što trenutačno posjedujete – posao, ako ga imate, vašu osobnu imovinu, putovanja na kojima ste bili, darove koje ste primili. Budite zahvalni za svoje sposobnosti i talente, za svoju obitelj i dom. Svaku večer, umjesto da razbijate glavu s onim što biste željeli ili onim što nemate – zahvalite se za ono što imate.

Slijedite ove naputke danas i svaki slijedeći dan do kraja svog života. Neka oni postanu dio vas. Postanite poznati po svojoj velikodušnosti, opuštenosti s novcem i osobnoj sreći.

Očekujte život ispunjen izobiljem i to će vam se i ostvariti.

aura.ba