Tako jednostavno za pripravu! Poslužite ovu paštetu uz hrskavi kruh za užinu ili lagani ručak.

Priprava: 15 minuta, plus vrijeme da odstoji

Kuhanje: 10-15 minuta

Za 4 osobe

Sastojci: 

500 g boba, bez mahuna i ljuski

1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan

150 ml posebno djevičanskog maslinova ulja, te nešto malo za poprskati

na vrhu noža mljevenog kumina

stručak svježe metvice, nasjeckane

začini

8 kriški hrskavog integralnog kruha na koji se maže pašta.

Priprema 

1. Kuhajte bob u kipućoj blago posoljenoj vodi 10 do 12 minuta dok omekša. Dobro ocijedite, ne bacajte vodu u kojoj se bob kuhao. Prebacite bob i češnjak u blender i pretvorite u pire dodajući, po potrebi, nešto vode u kojoj se bob kuhao.

2. Prije toga zagrijte gril na vrelo. Premjestite pire u zdjelu i umiješajte ulje, kumin te metvicu u pire. Obilato začinite. Stavite na stranu 30 minuta da odstoji kako bi se razvili ugodni mirisi i okusi.

3. Tostirajte svaku krišku kruha na obje strane i prerežite na pola. Rasporedite na pladanj i žlicom stavite pire na vrući tost te poprskajte maslinovim uljem.

 

Po porciji: Vlaknenastih tvari 8 g., Ugljikohidrati 9 g., Masti 39 g., Zasićene masnoče 5 g., Bjelančevine 7 g., Nema šećera, Sol 0,03 g.