Hranjivo i izdašno jelo za nadolazeće hladne dane… Fino idu uz pire, svježi kruh i zelenu salatu. Mogu se kuhati ili peći. Odlične i za pospremiti u duboko zamrzavanje.

Vrijeme pripreme: 1 sat

Sastojci: 8 velikih paprika, 100 gr narezane zelene paprike, 200 gr mrkve (ribane ili na sitne kockice), asafoetida (luk, češnjak), 2 zdjelice narezanih rajčica ili pelat, 10 dkg sojinih pahuljica, ljuspica ili komadića ili 2 zdjelice kuhane leće, 1/4 – 1/2 zdjelice soka od rajčice, 3 zdjelice kuhane smeđe ili basmati riže (možemo uzeti i ječam ili heljdu),  1/4 žličice bosiljka, malo curry začina, 50 gr ribanog dimljenog tofua ili seitana, papar, sol, sjeckani peršin za posipanje.

Umak za punjenu papriku: 3-4 rajčice ili pelat, 2-3 žlice pirea od rajčica, asafoetida (luk, češnjak), 1 žlica šećera, 1 žlica maslinovog ulja, malo soli, malo bosiljka, voda

Postupak: Paprike očistiti, odrezati peteljke i očistiti iznutra. Prokuhati ih 5 min u slanoj vodi. U drugoj posudi pirjati 5 min asafoetidu (luk, češnjak), rezanu papriku, mrkvu, rajčice i navlažene sojine ljuspice ili leću. Dodati ostale sastojke i pažljivo promiješati. Skinuti s vatre i tim nadjevom puniti paprike. Složiti ih tijesno jedna uz drugu u lonac i dodati slijedeći umak.

Umak napravite od asafoetide (luk, češnjak) i rajčice koje ste pirjali u malo vode i ulja. Dodajte ostale sastojke i još malo pirjajte. Dodajte još vode i ulijte gotovi umak u lonac s paprikama da ih tekućina pokrije oko dvije trećine visine. Paprike kuhati poklopljene na laganoj vatri oko 45 min ili peći u pećnici isto toliko (prvo s folijom 30 min pa 15 min bez nje) .

Posuti sjeckanim peršinom.

verzija s basmati rižom

 

Prethodna objavaPečeni krumpir s vrhnjem i začinima «Gauranga»
Slijedeća objavaŠerbet od lubenice „Red summer“
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.