SASTOJCI:

500 grama mladih tikvica
500 grama rajčica (zrelih)
50 grama badema
malo ulja
začini: komorač/fennel, kumin, so, papar, kurkuma ( i asafoetida ako imate)
svježi listovi bosiljka

PRIPREMA:

Tikvice i rajčice oprati i izrezati na kocke (2 cm cca). Ne guliti.
Bademe i začine samljeti u blenderu sa malo vode, tako da se dobije gusta pasta. (može se korisiti i tučak za začine).
Na malo ulja propržiti pastu dok ne počne puštati aromu i rumeniti.
Dodati rajčicu i nakon nekog vremena i tikvice, te pola listova bosiljka.
Kuhati dok ne omekša. Posoliti, popapriti i dodati kurkumu.

P:S. Nemojte koristiti velike tikve, ni orahe umjesto badema, jer ćete dobiti sasvim drugačiji okus. A inače je  p-r-e-u-k-u-s-n-o!

http://vegge.blogger.ba/arhiva/2012/07/07/3338327

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.