Prije nego što se manifestira na fizičkoj razini, sve počinje u umu ili na mentalnom nivou.  Prvo pomislite: “Želio bih malo sladoleda”, a onda se pokrenete i nabavite si neki sladoled.

Ali, sve je počelo u vašem umu kao misao.

atma.hr – 39

Svaka misao ima sliku, zvuk i boju povezanu s njom. Dugotrajna koncentracija na misao na kraju dovodi do manifestacije na fizičkoj razini. Što duže razmišljate o tome da želite sladoled, to će jača misaona forma postati. Kako misaona forma postaje jača, počnete je govoriti glasno. Ovu namjeru možete izraziti nekome govoreći: “Želim pojesti neki sladoled.” Što više razmišljate o tome ili, drugim riječima, stavljate više energije u misaonu formu, početi ćete je manifestirati na fizičkoj razini. U jednom trenutku ćete se ustati i reći: “Idem po sladoled.”

Funkcije uma su razmišljanje, osjećanje i htjenje i tako sve počinje u našem umu – od misli preko riječi i djela do navika i karaktera, što u konačnici dizajnira našu sudbinu. Ono što kontempliramo, o čemu razmišljamo i čemu pridajemo svoje povjerenje, postaju naša uvjerenja koja praktički određuju čemu težimo u životu.

Stoga budite oprezni s onim što mislite i koliko energije stavljate u te misli, jer će se one pojaviti kao stvarnost vašem životu.

Dario Duišin Džunić