Vi vjerojatno već znate da je FDA (Američka Administracija za hranu i lijekove) objavila rat sirovom mlijeku, pa čak i pomogla u financiranju i koordiniraju vladinih oružanih racija protiv poljoprivrednika koji proizvode sirovo mlijeko i distributera istog. Da, to je suludo. Ovakva vrsta tiranije je jedinstvena u SAD-u, a nije ni provedena u Kini, Sjevernoj Kora ili na Kubi. Samo u SAD-u su farmeri sirovog mlijeka tretirani kao teroristi.

No, sada situacija postaje još više luđa nego što se moglo zamisliti: Međunrodna Asocijacija za Mliječne Proizvode (IDFA) i Nacionalna federacija proizvođača mlijeka (NMPF) su podnijeli peticiju FDA tražeći da FDA mijenja definiciju “mlijeka” i da potajno uključuje kemijska sladila poput aspartama i sukraloze.

Važno je napomenuti da niti jedan od ovih dodataka ne moraju biti navedeni na etiketi. Oni će jednostavno biti pometeni pod definiciju “mlijeka”, tako da kada tvrtka navodi “mlijeko” na etiketi, on automatski uključuje i aspartam ili sukraloze. A ako pokušavate izbjeći aspartam, nećete moći to učiniti, jer to neće biti navedeno na etiketi.

I to je ne samo za mlijeko već i za: jogurt, vrhnje, kiselo vrhnje, razne vrste mliječnih krema – ukupno 17 proizvoda, koji su navedeni u zahtjevu prema FDA.

Kod peticije stoji:

IDFA i NMPF su zatražili predložene izmjene i dopune standarda identiteta mlijeka kako bi se omogućilo dodavanju svojstvenih aromatskih sastojaka koji se koriste u mlijeku (npr., čokoladna aroma koja se dodaje u mlijeko) koji bi bili zaslađeni sa sigurnim i prikladnim zaslađivačem – uključujući i ne-nutritivna sladila poput aspartama.

To je sve učinjeno kako bi se “spasila djeca”, rečeno nam je, jer korištenje aspartama u mliječnim proizvodima smanjuje kalorije.

Industrija mlijeka posebno traži da se sakrije aspartam od potrošača

Zapanjujuće, mliječna industrija se bavi sa ekstremnom licemjernom logikom i zapravo tvrdi da bi aspartam trebao biti skriven od strane potrošača ne navodeći ga na etiketi. Evo što peticija kaže:

IDFA-i NMPF tvrde da popis sastojaka kao što je “smanjeni kalorijski sastav” nije privlačan djeci, te ih treba uvjeriti da potrošači mogu lakše identificirati ukupnu hranjivu vrijednost mliječnih proizvoda koji su začinjena s ne-nutritivnim sladilima, ako se naljepnice ne uključuju kao potraživanja. Nadalje, podnositelji zahtjeva tvrde da potrošači ne prepoznaju mlijeko – uključujući i mlijeko sa okusima – da nužno sadrže šećer. Prema tome, podnositelji zahtjeva navode da mlijeko s okusom sa ne-nutritivnim sladilima treba biti označen kao mlijeko bez sladila, tako da potrošači mogu “lakše identificiraju njegovu ukupnu hranjivu vrijednost.”

Drugim riječima, skrivajući aspartam od strane potrošača ne uvrstivši ga na deklaraciju o sastavu, zapravo pomažu potrošačima, prema IDFA i NMPF!

Oooo da, potrošače je najbolje držati u neznanju. Ako ova logika miriše na istu vrstu u koju je upletena obmana koju prakticirati i Monsanto, to je zato što je identična: “što manje potrošači znaju, to nam više pomažu” – prema logici koju promovira industrija. I to je za djecu previše, jer djeca se također najbolje poslužuju ako se drže pod otrovnim aspartamom.

Potrošači su uvijek bili u mraku što se tiče ružičaste sluzi, mesnog ljepila, rBGH i GMO-a i ostalim sastojcima koji se stavljaju u njihovu hranu. A sada, ako IDFA dobiije svoj ​​način, moći ćete piti hormonima kontaminirano mlijeko od krava zatrovanih antibioticima hranjenih genetski modificiranim usjevima i koje sadrži skriveni kancerogeni neurotoksin aspartam. I nećete imati pravo znati bilo što od sastojaka u hrani koju jedete!

FDA potvrđuje taj status “tajne” aspartama, rekavši: “Ako se standard identiteta mlijeka mijenja prema zahtjevu podnositelja peticije, proizvođači mlijeka bi mogli koristiti ne-nutritivna sladila u mlijeku sa okusom bez da se navode u deklaraciji.”

Ako je industrija gura sakriti aspartam u svojim proizvodima, što drugo još skriva?

Izvori:

http://www.naturalnews.com/039244_milk_aspartame_fda_petition.html

http://www.novi-svjetski-poredak.com/2013/07/02/peticija-prehrambene-industrije-neurotoksin-aspartam-kao-skriveni-i-neoznaceni-aditiv-u-mlijecnim-proizvodima/

http://www.federalregister.gov/articles/2013/02/20/2013-03835/flavore…

 

Raw Milk Rover (hilarious animation)

Got a PUStache? (satire)

Jonathan Emord raw milk freedom speech: