Designed by Freepik

atma.hr – 52
Isprobao/la si već mnogo dijeta, ali jednostavno ništa ne djeluje? Osjećaš se kao da doslovno postoji neka viša sila koja sprečava gubitak kilograma? Je li moguće da ti je u trenucima očaja umom prošla misao da možda postoji neki potajni planet u tvojem horoskopu koji je odgovoran za tvoj višak kilograma?


Widget not in any sidebars

Ako da, zapravo si u bio/la u pravu. Taj planet je Jupiter. No ne brini, Jupiter nije zločest. I poboljšanje vlastite karme s Jupiterom moglo bi biti puno lakše nego što misliš.

Jupiter je zaista prvi planet prema kojem astrolog može vidjeti mogućnost pretilosti u Jyotishu. Kad god je nešto “krivo” sa položajem Jupitera u horoskopu, to može biti znak koji upućuje na pretilost, ili u drugom ekstremu, problem sa dobivanjem kilograma. U svijetu astrologije to nije ništa novo. No zašto se to zapravo događa?

Odgovor bi te mogao iznenaditi.

Jupiter – planet optimizma

Prije svega, Jupiter je planet optimizma i naše vjere u sebe. Jupiter pokazuje koliko smo sretni i zahvalni u životu. I to je tema gdje stvari postaju komplicirane.

Ako ne cijenimo ono što imamo u životu (kronična bolest 21. stoljeća), i ako nismo optimistični i zahvalni za sebe i svoje tijelo, naša podsvjest će početi rješavati problem za nas. Najčešće uvjerenje koje uzrokuje pretilost je: “Ja nisam dovoljan/na”. Tako da svaki put kad o sebi iili svojem tijelu misliš “Ja nisam dovoljan/na”, tijelo odgovara: “OK, onda ćemo napraviti da me ima više!”. I tako se kilogrami “čudesno” materijaliziraju u našem tijelu. To je način na koji se pretilost pojavljuje u 90% slučajeva.

S tim jednim tragičnim uvjerenjem ulazimo u neprekidni krug “Ja nisam dovoljan/na” i “Trebam to popraviti” procesa. Što više o sebi mislimo da nismo dovoljni, više kilograma će nam tijelo dati – kako bi smo konačno postali “dovoljni”. No nažalost sa svakim takvim pokušajem zapravo postajemo nesretniji. Kroz taj iscrpni proces naše tijelo jednostavno pokušava razriješiti taj psihološki konflikt koji troši nenormalnu količinu naše energije, sve samo da bi naš um konačno rekao: “Da, sad sam si dovoljan/na.” No nažalost, u većini slučajeva to daje potpuno suprotni efekt.

Rješenje za Jupitera je jednostavno: zahvalnost. Što smo više zahvalniji za sve što dobivamo od Boga, uključujući naše lijepo tijelo, to postajemo sretniji. Kad naša vjera u nas same poraste, kada postanemo optimističniji u vezi sebe i svojeg tijela, Jupiter povlači svoju “široku” energiju iz našeg tijela i počinje cvjetati u našem umu u obliku optimizma. To je trenutak kada druga čakra (povezana s Jupiterom) doživljava iscjeljenje.

Na psihološkoj razini, kada konačno počnemo cijeniti svoje tijelo i kada sa osmjehom na licu konačno kažemo: “Da, sretan/na sam s ovim tijelom koje mi je Bog dao”, tijelo nam prestaje dokazivati da nismo dovoljni, i tada tu energiju akumuliranu u obliku masnoća počinje koristiti za neke konstruktivnije svrhe.

Naravno, pravilna dijeta i vježbe su još uvijek potrebne. Jer ipak, drugo ime Jupitera je Guru, kozmički Učitelj – a uloga učitelja je da nas nauči i neku disciplinu. No sve počinje u našem umu. Osobno sam vidjela jako puno ljudi koji su dobili na kilaži samo zato što su izgubili vjeru u sebe. Rad na vjeri u sebi može uvelike poboljšati tvoju karmu s Jupiterom.


Widget not in any sidebars

Poboljšaj svoju karmu s Jupiterom uz Vastu

E sad, osim planetarnih utjecaja, tvojih misli, pravilne dijete i svih drugih stvari koje mogu biti promijenjene, postoji još jedan faktor koji igra jako veliku ulogu u dobivanju “viška kilograma”, posebno kada se radi o ženama. I to smo vidjeti nebrojeno puta…

Kada je dio kuće ili stana kojim Jupiter vlada nepravilan prema Vastu-u, ili još gore, ako spavamo na njemu – pretilost se javlja u 100% slučajeva. To smo vidjeli na mnogo primjera. Čak se nedavno naša prijateljica preselila u novi stan, gdje je odmah (ipak ne doslovno odmah) dobila velik višak kilograma. Zbilja velik. Do tog trenutka je bila mršava cijeli svoj život. A sad? Ni jedna dijeta joj ne pomaže. Razlog? Njezina soba je točno na mjestu kojim vlada Jupiter.

Budući živimo u ovom svijetu materije, jednostavno trebamo prihvatiti činjenicu da postoje neki prirodni zakoni koji utječu na nas – i puno je pametnije surađivati s njima nego ih ignorirati. Možeš reći da ćeš ignorirati gravitaciju ili da ne vjeruješ u nju, ali to ne mijenja činjenicu da će ona i dalje utjecati na tebe. Jupiterov utjecaj na planet Zemlju je vrlo snažan, i to je zapravo jedini planet za koji je astrofizika dokazala da ima stvaran, fizički utjecaj na naš planet.

Uređenje doma prema principima Vastua može ti uvelike pomoći u osobnoj promjeni. Totalno smo svjesni činjenice da osobi koja još nikad nije iskusila moć Vastua može biti poprilično apstraktno kako razmještaj prostora može utjecati na pretilost. No, to je ipak nešto što smo vidli previše puta da bi to znanje zadržali samo za sebe. A sad je na tebi hoćeš li iskorititi to znanje ili ne.

Naruči svoju Vastu analizu i poboljšaj svoju karmu s Jupiterom!

www.4harmony.eu/hr
https://www.facebook.com/4harmony.hrvatska/