Odjednom ste počeli primjećivati ​​da nakon pranja, vaše stvari dobivaju neugodan miris, a unutar gume perilice, ili pretinca za prašak, pojavile su se crne mrlje. Znajte – to je crna plijesan, gljivica koja izaziva razne bolesti kod čovjeka i životinja, prenosi uspesnazena.com.

atma.hr – 52
Vrlo često plijesan se pojavljuje tamo gdje se stvaraju optimalni uvjeti: visoka vlažnost i toplina. Kupaonica je samim time idealno mjesto za razvoj gljivica, spora koje se lako premještaju u zračnim strujama i gnijezde se na različitim površinama.

Evo kako ćete se riješiti ove neugodne pojave!

Bit će potrebno:

– Tekuće sredstvo za čišćenje (poželjno sa sadržajem klora)
– Spužva (koju vam neće biti žao baciti)
– Rukavice
– 25 gr limuntusa

atma.hr – 52
Postupak:

– Prvi korak u borbi s gljivicama bit će obično brisanje papirnatom maramicom unutrašnjosti perilice kako bi se riješili nakupljene prljavštine.

– Zatim nanesite bilo koje sredstvo za čišćenje (sa sadržajem klora) na gumu, po cijeloj površini, ravnomjerno raspoređujući.

– Zatvorite vrata i ostavite tako na 2 sata.

atma.hr – 52
– Po isteku tog vremena, uključite perilicu u programu “ispiranje”, tako da se ispere sredstvo za čišćenje.

– Nakon toga u pretinac za prašak naspite limuntus i uključite perilicu na najvišu temperaturu.

Nakon ove procedure, vaša perilica rublja zasijat će kao nova. Ponovite ovu proceduru po potrebi za mjesec dana, kako bi se konačno oslobodili plijesni.

Za čistu i svježu perilicu važno je držati vrata perilice otvorena nakon pranja, to će spriječiti pojavu bakterija i plijesni.

Preventivno održavanje značajno produljuje životni vijek vaše vjerne pomoćnice.

uspesnazena.com