Foto: pixabay.com

Mi se iživljavamo na drugima i tražimo im nedostatke zato što ne volimo sebe. Ne volimo sebe, takve kakve jesmo. Znamo koliko nas bole naši nedostatci, ali zašto onda ne šutimo kada iste primijetimo kod drugih?! Ponižavamo jedne druge do kosti, bez sažaljenja.

atma.hr – 78
O ženama i ženskoj dominaciji

Što je ženska dominacija? Ovo je dominacija žene nad ženama, majke nad kćerkama, starijih rođaka ili šefova nad podređenima. Ponekad dolazi do tako ružnog oblika psihološkog i fizičkog nasilja da postaje žalosno.

Naše društvo je generalno vrlo slabo uređeno, svi sociolozi to primjećuju. Tema ženske solidarnosti je možda najviše ismijavana tema. Na primjer, često čujem neku “šalu” na račun ženskog prijateljstva.

Pogledajte kako se ponašamo na društvenim mrežama i kako komentiramo tekstove na internetu. Hrabro ponižavamo i vrijeđamo druge žene, bezobzirno, svjesno vršimo pritisak na ono što najviše boli našu susjedu, prijateljicu, majku ili učiteljicu.

atma.hr – 39

Zašto tako i toliko mrzimo jedni druge?

Zato što ne volimo sebe. Ne volimo sebe takve kakve jesmo. Tražimo nedostatke u sebi i iživljavamo se na drugima koji imaju iste nedostatke. Nikad ne opraštamo. Ne prihvaćamo. Ne mirimo se s tim. Znamo koliko nas bole naši nedostatci, ali zašto onda ne šutimo kada iste primijetimo kod drugih. Ponižavamo jedne druge do kosti, bez sažaljenja.

Nevjerojatno nam je da iz nekog razloga lakše opravdavamo muškarce nego žene. Kada muškarac uvrijedi ženu, mi se nasmijemo. A nikad se ne upitamo, zašto jači vrijeđa slabijeg? U čemu je onda njegova snaga?

Najgore od svega su priče o nasilju nad ženama. Majke, sestre, prijateljice tih žena koje su doživjele nasilje, često su same optužile ženu “jer je ona izazvala muškarca na takvu reakciju!”

Zar nismo uvijek slušali kako se zajedno lakše rješavaju problemi? Zbog toga pokušajte shvatiti tu ženu što sjedi pored vas. Prihvatite je bez ljutnje i budite joj podrška.

atma.hr – 78
Sve smo različite i svaka je posebna. Postoje udate i neudate, domaćice i žene od karijere, žene bez djece i one s troje djece, sretne i nesretne…

Postoji li veća sreća za djecu od sretne mame? A možda je mama sretna jer radi svoj omiljeni posao? Pa zašto joj onda zagorčavati život sitnim zamjerkama? Budite solidarne prema kolegicama.

I nije važno tko smo po profesiji, imamo li djecu kod kuće ili samo kućnog ljubimca, važno je da smo žene. Važno je da podržavamo jedna drugu, da pomažemo jedna drugoj.

Budite ljubazne i dobre jer to možete biti!

stil.kurir

67 STVORITE NOVO JA

DR. JOE DISPENZA: STVORITE NOVO JA

Oslobodite se sputavajućih navika i obrazaca i izgradite svoju novu stvarnost

Želite li promijeniti naviku, ali ne uspijevate? Želite li stvoriti novo „ja“, ali ne znate kako? Dr. Joe Dispenza objašnjava nam da su naše navike povezane s našim mozgovima te kako ih promijeniti.

Knjiga Stvorite novo „ja“ Biblija je koja će vas naučiti „da postanete tvorac svoje sudbine“. Njegov se pristup temelji na kvantnoj fizici koja nas uči da se u nevidljivom polju energije kriju beskrajne mogućnosti te da energija odlazi onamo kamo usmjerimo svoju pažnju. Posljedično, svi smo tvorci materijalnog svijeta.

Cijena: 139 kn - Kupi ovdje

POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.