Image by GarryKillian on Freepik

Ovo je vrijeme u godini kada naše zemaljsko Sunce prvo ulazi u konjunkciju sa zvijezdom Sirius (do sredine srpnja/jula), a nakon te konjunkcije slijedi i tzv. helijakalni izlazak Sirusa, od 20. srpnja/jula do kraja kolovoza/augusta. Helijakalni izlazak traje i kroz čitav mjesec kolovoz/august, a vrhunac je 8. kolovoza/augusta otvaranjem Lavljih Vrata.

atma.hr – 52
Zvijezda Sirius od davnina je zauzimala veliki značaj u fizičkom i duhovnom životu mnogih naroda i mističnih učenja. Kao što se zemlja i ostali planeti okreću oko Sunca, tako se i naše Sunce i čitav sunčev sustav, po nekim teorijama, okreću oko zvijezde Sirius. Ovo je također najsjajnija zvijezda na noćnom nebu.

Ovo je vrijeme u godini kada naše zemaljsko Sunce prvo ulazi u konjunkciju sa zvijezdom Sirius (do sredine srpnja/jula), a nakon te konjunkcije slijedi i tzv. helijakalni izlazak Sirusa (od 20. srpnja/jula do kraja kolovoza/augusta). Naime, Sirius je vidljiv nakon zalaska sunca, na noćnom nebu tijekom kasne jeseni, zimskih i proljetnih mjeseci.

Međutim, oko 20. srpnja/jula, počinje helijakalni izlazak Siriusa, što znači da je izlazak vidljiv u zoru, prije izlaska Sunca. Helijakalni izlazak traje i kroz čitav mjesec kolovoz/august, a vrhunac je 8. kolovoza/augusta otvaranjem Lavljih Vrata.

Zvijezda Sirius je naročito bila štovana kod starih Egipćana, budući da je ona najavljivala poplave Nila i predstavljala Boginju Izidu (Isis). Još u kozmičkoj utrobi svoje majke Nut, boginje neba, zvijezda, galaksija i svemira, Izida se zaljubila u svog brata blizanca Ozirisa.

Izida i Oziris su blizanački plamen rođen u materijalnom svijetu, koji se razdvojio na dvije blizanačke duše. Neko vrijeme živjeli su skladno u ljubavi, a dok su vladali Egiptom bilo je razdoblje mira i blagostanja.

Ozirisa je ubio i raskomadao njegov ljubomorni brat Set, koji predstavlja njegov ego. Jer silaskom na zemaljsku, materijalnu ravan, svijest lagano zaboravlja svoje duhovno porijeklo i božansku misiju, a ego sve više preuzima kontrolu komadajući i fragmentirajući osobu.

atma.hr – 52
Međutim, Izida je sastavila Ozirisa i ponovno ga uskrsla svojim moćima, zapravo ljubavlju. Ova priča govori od da ženska božanska energija (Divine Feminine), liječi ranjenu mušku energiju (Divine Masculine).

U Twin Flame odnosima, nakon početne idile i nevjerojatne ljubavi koje osjećaju dvije duše, obično dolazi do razdvajanja i patnje koja prelazi granice uobičajenog (o čemu u astrologiji govore jako teški aspekti u sinastriji).

To je stoga što ovaj plamen ubrzano sagorijeva ego i sve programe matrice, ima se osjećaj da se doslovno ljulja tlo pod nogama i gubi svijest. Ali ljudi nisu spremni odmah prepustiti se zovu duše, već svjesno i nesvjesno nastavljaju s usađenim programima i ego igrama, racionalizirajući situaciju.

Nakon toga u većini slučajeva Divine Feminine je ta koja bi htjela ponovni odnos, ljubav, uniju, a Divine Masculine bježi i lomi se. To je stoga što je ženska energija intuitivna, duhovna, brižna i emotivna, a muška racionalna, logička, intelektualna.

Međutim, put do iscjeljenja od programa matrice ide kroz žensku energiju, tako da iscjeljujući sebe i šaljući i primajući bezuvjetnu ljubav, iscjeljuje i svoj blizanački par. Najgore što može učiniti je da se i ona uvuče u igre ega, te da ju preplavi očaj, ili pak bijes i ljutnja što još više narušava ovaj odnos. Bit Twin Flame odnosa je pobijediti ego, da duša preuzme uzde kočije, te dovesti sebe u stanje prosvjetljenja i bezuvjetne ljubavi.

atma.hr – 52
Možemo svoj uzor pronaći u boginji Izidi, čija je energija u ovom razdoblju izuzetno jaka. Ona je bezuvjetno voljela Ozirisa i po cijelom Egiptu tražila izgubljene čestice njegove duše i tijela, ne bi li ga u ljubavi ponovo sastavila i uskrsla u božanskom plamenu. I ovdje paziti na ego zamke da ne uđemo u svijest spasitelja i žrtve, nego da to činimo iz čiste namjere duše.

Božansku mušku i žensku energiju ne treba miješati sa spolom, jer oba spola imaju jednu i drugu energiju unutar sebe, samo što su u većini slučajeva žene više povezane sa ženskom, a muškarci sa muškom energijom.

Stari narodi Egipta, Mezopotamije, Grčke, dobro su poznavali razdvajanje svejedinstva na dva suprotna pola, pa su kraljevi i svećenici izvodili sveti obred sa vrhovnom svećenicom gdje se spaja i sjedinjuje muška i ženska energija u jedno, održavajući na taj način blizanački plamen živim. Svećenice su bile te koju su iscjeljivale, između ostalog i seksualnim putem. Ovi obredi nazivaju se sveti alkemijski brak ili Hieros Gamos.

Irena Dumančić Baranja