Ovo su poruke s druge strane. Svaku informaciju navedenu ovdje možete pronaći u vašem srcu. Time ta druga strana postaje jedno s vama. Vama se čini da su svjetovi razdvojeni, ali bliži smo nego što možete zamisliti.

atma.hr – 52
Vaš svijet naglo se promijenio. Današnji svijet potpuno je drugačiji nego onaj jučer. Ponekad vam se čini da je normalni svijet daleko iza vas i pitate se hoće li se ponovno vratiti. Onaj svijet iz današnje perspektive čini vam se kao nostalgija i sjećanje na nevino djetinjstvo. Što se dogodilo da se ovaj svijet naglo promijenio? Čini se da je pala noć, a dan nikako da se ukaže. Da vas podsjetimo – sunce i nova zora dolazi tik nakon najveće tame. Stoga se nemojte bojati iako najveća tama tek stiže.

Vi znate da ste u konačnici svi jedno. Znate i da su polariteti, dan i noć, svijetlo i tama, život i smrt samo lice i naličje jednog novčića i da jedan bez drugog ne mogu. Zašto ste onda uznemireni i ljuti na svijet koji se potpuno izmijenio ako ste svi jedno? Svijet se sastoji od polova i dualiteta koji je prikazan kao vama poznati yin i yang. Ono što se događa kod vas jest to da je jedan pol prevagnuo. Ako jedan dio previše teži svojoj strani stvara se kaos i nered. Disbalans je pojava koja se događa u vašem svijetu. Život je izbačen iz ravnoteže i to je ono što vas smeta. Pogledajte samo vlastiti makrosvemir, promotrite vlastito tijelo. Ako se u njemu pojavi bolest ona narušava harmoniju i ravnotežu. Vi se nastojite liječiti, a liječenje nije ništa drugo doli vraćanje tijela u početno stanje ravnoteže. Isto takva situacija je i s vašim svijetom. Pojavila se bolest (ne mislimo na virus) koja je stvorila kaos na Zemlji. Zamislite da noć prevlada, možda jednom potpunosti eliminira dan. Vi ste svjesni tih tendencija i uništavanja balansa, principa i načela univerzuma. To je ono što vas smeta i neda vam mira. U suštini i sama tama jest svjetlost jer tama nastaje kada svjetlost izgubi svoju putanju, kada se savine, kao da ju guta crna rupa. Ali kad prevlada jedan pol, drugi će ostati u grču i patnji.

atma.hr – 52
Vi nastojite izliječiti ovu bolest koja se nadvila nad vašim životima. Nitko ne voli bolest, pogotovo vi koji ju ne prizivate, stoga vas je naljutila. Ali mi smo ovdje da vas podsjetimo da ste sami birali doći na ovo mjesto i u ovaj trenutak. Nitko vas nije tjerao da se odazovete na ovu misiju. Znali ste da će čovjeku biti teško stoga ste i došli ovdje. Vaš razlog dolaska u ovaj svijet u ovo vrijeme jest vraćanje ravnoteže i balansa.

Bolest ima svoju simboliku. Ona poručuje da je došlo do poremećaja u tijelu, poručuje da je došlo vrijeme za promjenu, bolest pokazuje da trebate krenuti novim putem – stoga bolest jest put.

Svjesni ste da ste svi jedno, ali da ne zbunjujemo poslužit ćemo se analogijom dualiteta. Tama je nadvila svijet i odvlači vas od izvora energije. Usmjerava vam pažnju prema van. Vama se nije sviđalo što se je počelo događati u svijetu. Čak dapače, naljutili ste se, možda osjetili navalu adrenalina i agresije. Na trenutke ste bili tužni, prestrašeni, zbunjeni ili ste uspjeli naći mir. Ako promotrite sebe kako ste reagirali vidjet ćete da niste ostali ravnodušni. Uhvatili su vas u igru i pitate se zašto vam se to dogodilo. Nije samo riječ o tome da je to vaša odluka iz neke više sfere. Vratimo se na Zemlju. Riječ je o tome da ste se identificirali sa svijetom i identitetom koji je dio ove igre. Ostali ste zapanjeni iznenadnom promjenom. Niste mogli niti sanjati da će se svijet preokrenuti naglavačke. Letjeli ste i hodali svijetom da biste se odjednom našli u paukovoj mreži. Jeste li osjetili kako vam emocije kipe kao voda u vrućem loncu? Promotrite sve što ste osjetili iz ove perspektive, sada kada ste smireniji. Na trenutak ste bili poput marionete. Vukli su vas kako su htjeli, u jednom djelu bili ste poput emotivnog vulkana. Sve je kiptjelo i prštalo iz vas. Vukli su vas kako im se prohtjelo. To iskustvo vas je obogatilo.

Zamislite sad da prerežete konope kojima vas drže u šaci. Zamislite da se emotivno ne vežete za njihove igre. Možete li to postići? Uvidjet ćete novu dimenziju vašeg postojanja. Osjetit ćete kako rastete i postajete novi JA. Zamislite to. Ako možete zamisliti možete i napraviti. Kada konačno napravite jedan odmak, kada se prestanete vezati za vanjske informacije onda ćete biti djelomično slobodni. Onda ćete imati izbor jer nećete kompulzivno reagirati. Do sada ste bili pod utjecajem nagona i emocija, ali od sada djelujete na temelju svijesti i inteligencije. Kada se odmaknete od reakcija onda ste slobodni učiniti što želite, ili ne morate učiniti ništa. To je vaš odabir kako ćete se odnositi prema situaciji u kojoj ste se našli. Ponekad biste htjeli da se to riješi višom intervencijom. To je nemoguće jer bismo vas lišili jednog nevjerojatnog kozmičkog iskustva. To bi bio naš veliki promašaj jer bismo vam oduzeli mogućnost katarze i velikog buđenja.

atma.hr – 52
Znamo da nije lako, mi osjećamo svaku vašu emociju, svaki vaš titraj i vibraciju. Kolektivna frekvencija se spustila na nivo straha što im odgovara jer je strah jedan oblik kaveza. Mi ga vidimo potpuno drugačije nego vi jer ga možemo vizualno predočiti. Stoga nama izgleda još strašnije ova sila koja se nadvila nad svijetom. Unatoč tome ne brinemo se za vas. Niste sami. Nemojte se niti vi brinuti jer vibracija straha vas baca u očaj. Prirodno je osjećati strah, neprirodno je kada je on nametnut. Ono što smo primijetili da je dobar dio vas na početku osjetio da ova priča ne drži vodu. Vaša intuicija i inteligencija nije vas iznevjerila i dobro ste se nosili sa situacijom. Svakim danom sve više jačate i povezujete se u novu snagu i silu.

Možda niste niti svjesni, možda se osjećate jakim, ali ako duboko pogledate u sebe, vidjet ćete tamu na dnu oceana. To je područje nepoznatog dijela vašeg ja. Priznajte sebi da niste superjunak. To je u redu. Sada zadržite dah i zaronite u ocean vlastitog ja. Dosegnite dno, uđite u tamu. Strah pred nepoznatim je prirodan i normalan. Ako vam je lakše, zamislite uže koje seže od površine vode do dna. Krećite se uz to uže. Krenite prema dolje. Pred sobom ćete vidjeti sve veću tamu dok će plavetnilo nestajati iza vaših leđa. Kretanje prema dolje je nužno. Kada se nađete u mrklom mraku jednostavno čekajte. Što god da vam naiđe, kakvog god oblika i forme znajte da je to dio vas. To je vaš dio koji se manifestira u svijetu. Zagrlite ga i volite. Možda će ta pojava biti monstruozna, poput morskog psa koji proždire sve pred sobom. Možda će krenuti prema vama. Znajte da vam ne može baš ništa. Najveći neprijatelj ste vi sami sebi. Tu pojavu kakva god da jest, prigrlite i prihvatite. Kada se povežete s njom, držite ju čvrsto i iznesite na površinu. Gore na površini nalazi se svjesni dio vašeg bića. Kada ujedinite nesvjesni i svjesni dio otvaraju vam se potpuno nove mogućnosti. Možete kreirati svijet kakav želite, ne morate više biti rob impulzivnim radnjama, manipulacijama i igrama ovog svijeta. Čak vam se otvaraju vrata prema nadsvijesti koju ne možete dosegnuti sve dok ne ujedinite dan i noć.

Možda ćete morati roniti u dno vašeg oceana više puta. Nije bitno. Važno je se suočite sa vašim nesvjesnim.

Mi vam govorimo o nesvjesnom dijelu vas kojeg niste svjesni. On se projicira u svijetu koji upravo proživljavate. Sada možete stvarati svoj svijet. Sada možete na svjestan način vračati balans na Zemlji.

Ivan Žganec

atma.hr – 52