Uče nas da je čovjek nekada bio primitivno biće, te da je sada na vrhuncu svoga razvoja, inteligentniji nego ikada do sada, a zapravo je istina sasvim drugačija: mi smo sustavno degradirani tisućama godina unazad! Budalast čovjek vjeruje u zapisanu riječ i uglavnom ju ne preispituje jer je istreniran slijepo vjerovati “autoritetima”, dok se prava istina nalazi zapisana u njegovoj duši od koje je silom odvojen, kako više nikada ne bi spoznao sebe.

atma.hr – 52
U ljeto 2007. godine kada sam umalo napustio ovaj svijet, umjesto smrti dogodilo mi se novo rođenje, iskustvo koje je poput kule od karata porušilo ovu stvarnost u kojoj živim. Od toga dana preispitujem svaki detalj života, jer ono što sam vidio tamo na drugoj strani stvarnosti, jasno mi je dalo do znanja da je ova stvarnost izgrađena na lažima, naročito kada govorimo o priči o čovjeku i čovječanstvu.

Mislim da nigdje nema toliko laži koliko je ima u knjigama koje govore o povijesti, i da nigdje nema toliko iskrivljene istine koliko je ima u takozvanim svetim religijskim spisima.

Nešto ili netko se svojski trudi da od čovjeka sakrije pravu istinu o njemu samome, jer ako bi čovjek znao istinu o sebi, živjeli bi u raju gdje ne bi bilo onih koji vladaju i onih nad kojima se vlada. Laž i nepravda ne bi postojale na ovome planetu, a samim time ne bi bilo ratova niti siromaštva, i čovjek bi u blagostanju živio tisućama godina.

Na čistom zdencu istine meni je rečeno da smrt i grijeh ne postoje, da nečistoća i nepravda ne pripadaju čovjeku i da je sve to laž koju je nešto na prevaru implantiralo u svijest čovjeka, natjeravši ga da vjeruje u to, i da zatim svojom stvaralačkom moći vjere tu gnjusnu laž donese u svoju stvarnost. I tako je laž postala stvarnost, a prava stvarnost davno izgubljena istina. Laž je dakle prvi grijeh…

atma.hr – 52
Religije i znanost imaju tu zadaću da nas drže u toj laži koja nam sakriva našu pravu stvarnost, a sve u svrhu toga da budemo robovi, obmanuti do te mjere da smo spremni ubijati jedni druge kako bi sačuvali i obranili laži u koje vjerujemo. Istina je jednostavno zabranjena u ovom carstvu laži, a onaj koji vlada ovim carstvom će učiniti sve da sakrije i izokrene svaki tračak istine što izlazi iz ljudskih duša.

Kada se pojavio Krist i kada je počeo propovijedati istinu, brzo su Ga ubili i na Njegovoj istini su izgradili religiju koja nema druge svrhe osim da sakrije pravi nauk Kristov, i tako je bilo sa svakim Avatarom. Poslije svakog od Njih se pojavila religija koja je Njihovu istinu pretvorila u laži, a sve u svrhu kontrole i moći nad čovjekom.

banner za knjige akasha

Uče nas da je čovjek nekada bio primitivno biće, te da je sada na vrhuncu svoga razvoja, inteligentniji nego ikada do sada, a zapravo je istina sasvim drugačija, mi smo sustavno degradirani tisućama godina unazad.

Budalast čovjek vjeruje u zapisanu riječ i uglavnom ju ne preispituje, jer je naučen da slijepo vjeruje autoritetima, dok se prava istina nalazi zapisana u njegovoj vječnoj duši od koje je silom odvojen, kako više nikada ne bi spoznao sebe.

No, laž kao laž, ona nikada ne može trajati vječno jer po svojoj vještačkoj kvaliteti ona ne pripada vječnosti, za razliku od istine koja je jedna od osnovnih kvaliteta samoga izvora iz kojega postojanje neprestano izvire.

I evo nas upravo sada, mi koji živimo u ovom trenutku vječnosti, imamu tu čast da promatramo kako se laž urušava kao kula od karata, i kako oslobađajuća istina ponovno dolazi u ljudske živote, vraćajući čovjeku ono što mu pripada.

atma.hr – 52
Stoga ne bojte se, jer ovo što trenutno izgleda kao poraz čovječanstva je zapravo pobjeda koju ništa zaustaviti ne može.

Opet će čovjek živjeti kao u raju i uživati će stvarnost u kojoj nema laži, u kojoj grijeh, siromaštvo i nepravda više neće postojati.

Vjerujte mi kada vam kažem: smrt ne postoji.

Idemo dati sve od sebe da za sobom ostavimo što je više moguće ljubavi, da ovo rušenje laži bude što je moguće bezbolnije.

Anđelko Katinić
samospoznaja.site