Foto: pixabay.com

Ova praksa potječe iz nesvjesnog uma koji je ulaz u Dušu ili Više Ja. Zbog toga je to prekrasan način pomoću kojeg možete dobiti vodstvo!

atma.hr – 52
Želite li otkriti jednostavan, brz, siguran i moćan način povezivanja sa svojom dušom?

Jedna od najboljih tehnika je automatsko pisanje. Automatsko pisanje može prakticirati bilo tko, oni koji su tek počeli svoje duhovno putovanje, ali i iskusni putnici.

Želim podijeliti s vama kratak i detaljan način vježbanja automatskog pisanja temeljenog na vlastitom iskustvu.

Što je automatsko pisanje?

Automatsko pisanje je praksa pisanja riječi u stanju poput transa, koja potječe iz mjesta izvan svjesne svijesti.

Psiholozi i spiritualisti imaju različita uvjerenja o podrijetlu automatskog pisanja, a neki tvrde da je izvor nesvjesni um, a drugi tvrde da potječe od nadnaravnih sila, poput duhovnih vodiča i anđela.

Moje je osobno uvjerenje da automatsko pisanje potječe iz nesvjesnog uma koji je ulaz u Dušu ili Više Ja. Zbog toga je automatsko pisanje prekrasan način pomoću kojeg možete dobiti vodstvo!

atma.hr – 52
Prednosti automatskog pisanja

Kada se potrudite naučiti, otkrit ćete da postoje mnoge prednosti automatskog pisanja. Evo nekoliko primjera:

 • Dobivate izravno vodstvo iz svoje duše/višeg ja
 • Kao rezultat ćete imati više jasnoće u svakodnevnom životu
 • Imat ćete veću sposobnost donošenja mudrih odluka
 • Vaše intuitivne sposobnosti će biti izoštrene i razvijene
 • Možete se povezati sa svojim duhovnim vodičima i njihovim perspektivama
 • Osjećate se podržano i duboko shvaćeno
 • Imat ćete više povjerenja u svoj instinkt i intuiciju

A postoje mnoge druge pogodnosti, kao što je činjenica da je automatsko pisanje prilično smirujuća praksa koja doslovno i metaforički otvara vaš um!

banner za knjige stvorite novo ja

Kako kanalizirati svoju dušu kroz automatsko pisanje?

U suštini, automatsko pisanje, je jednostavno. To uključuje:

 • Olovku i papir/notepad ili Word office
 • Razmišljanje o pitanju koje treba postaviti
 • Zapisivanje pitanja
 • Opuštanje tijela i uma
 • Dopuštanje da pisanje bude spontano

Međutim, automatsko pisanje u praksi je nešto što ćete morati strpljivo razvijati (osim ako nemate prirodni dar za to).

Također biste mogli realizirati, kao i mnogi drugi ljudi, da prvi put kada isprobate automatsko pisanje, to ide jako dobro. Ali poslije toga počinje zapinjati. Razlog što se to događa je taj što kada pokušavamo nešto novo, naš um nema vjerovanja i očekivanja. Međutim, nakon toga počinjemo akumulirati mentalnu prtljagu koja blokira proces spontane objave.

Ne brinite ako se to dogodi. Samo trebate naučiti kako isprazniti um i u nastavku ću podijeliti s vama  nekoliko savjeta o tome kako to učiniti:

atma.hr – 52
1. Zamislite pitanje u vezi kojeg trebate vodstvo

Cijela svrha automatskog pisanja je pristup vodstvu vaše Duše, pogotovo ako vam ga je teško čuti u svakodnevnom životu. Pokrenite svaku sesiju jasnim pitanjem i zapišite ga u bilježnicu ili u Word. Izaberite pitanje koje vas muči iznutra. Što je pitanje emocionalno nabijenije, to će biti jasniji vaš odgovor.

Također je važno da upućujete svoje pitanje nekome ili nečemu – vašoj duši, duhovnom vodiču ili vašem nesvjesnom umu. Na primjer, vaše pitanje može biti “Draga dušo, zašto i dalje sabotiram svoju sreću?”

Trudite se da pitanja budu jednostavna. Ako imate mnogo pitanja, razdijelite ih u različite sesije pisanja – to će vam olakšati postupak.

banner za knjige SUDBINA DUSA 1

2. Opustite svoj um

Najvažniji dio automatskog pisanja je naučiti kako opustiti um. Kada je vaš um još uvijek prazan od misli, spontano pisanje postaje mnogo lakše. Primjeri mogućih načina na koje možete opustiti vaš um su:

 • Meditacija
 • Duboko disanje
 • Razmišljanje
 • Vizualizacija
 • Joga

Činite ono što vam odgovara i opustite se najviše što možete.

atma.hr – 52
3. Uđite u stanje blagog transa

Mi ljudi, imamo sposobnost da jednostavno uđemo u stanje poput transa. Najpopularnije stanje transa je gledanje televizije! Stanje poput transa je oblik izmijenjene svijesti u kojem se vaše normalno razmišljanje i mozak opušta.

Za automatsko pisanje, ulazak u trans je vrlo koristan, jer olakšava spontani protok informacija. Uobičajeni načini za ulazak u blagi trans uključuju slušanje glazbe, jogičko / holotropno disanje, mantre, zadatke koji se ponavljaju, vođene meditacije, autohipnoza i dr.

Izaberite ono što vam najbolje odgovara i nemojte se sramiti eksperimentirati. Osobno volim slušati umirujuću glazbu i meditirati.

4. Dopustite protok informacija

Kada se osjećate spremni, možete početi pisati. Nemojte se brinuti ako su prve riječi opskurne ili ako ne možete pratiti protok informacija. Zapravo, ako niste potpuno svjesni onoga što pišete, to je zapravo vrlo dobra stvar! To znači da upadate u nešto što je daleko veće od vašeg razmišljanja.

Također je vrlo uobičajeno tijekom ove faze da počnete prosuđivati i analizirati ono što ste napisali. To je sasvim normalno. Ako smatrate da vam je um uključen, lagano se vratite svakoj praksi koju ste prije koristili za ulazak u stanje poput transa. Na primjer, ako ste ritmički disali, vratite se na to. Vjerojatno ćete morati ponoviti ovaj korak nekoliko puta.

banner za knjige nulta frekvencija

Ja osobno volim skrenuti pogled povremeno dok pišem, tako da ne počnem prosuđivati ono što pišem. Ali drugi ljudi više vole gledati. Eksperimentirajte i pronađite što vam odgovara. Ako niste navikli pisati, vjerojatno ćete prvo imati osjećaj zakočenosti, što je prirodno. S praksom ćete ući u “tok”, što znači da će automatsko pisanje biti sve lakše i jednostavnije bez misli.

Prije početka automatske sesije pisanja, važno je da sebi dajete onoliko vremena koliko je potrebno da biste izrazili što treba izraziti. Jedan siguran način za sprečavanje protoka informacija je vremenski pritisak i očekivanje da će vam trebati određeno vrijeme. Po mom iskustvu, automatsko pisanje može potrajati nekoliko minuta, ali i do pola sata ili više.

U osnovi, stvorite prostor u kojem se možete opuštati što je više moguće mentalno. Zapamtite, uvijek možete tumačiti ono što je zapisano.

atma.hr – 52
5. Tumačite informacije

U određenoj točki, intuitivno ćete osjetiti da se vaša automatska sesija pisanja završava. Drugi puta, mogli biste naglo prestati pisati, jer više informacija ne dolazi.

Nakon što prestanete, vrijeme je da pregledate što ste napisali. Pokušajte najprije potražiti koherentne rečenice ili ključne riječi koje mogu izroniti. Ponekad ćete također naći obrasce, a u nekim situacijama i riječi iz različitih jezika.

Također, ako ste zbunjeni zbog pisanja, uvijek ga možete koristiti kao pitanje koje ćete postaviti u sljedećoj automatskoj sesiji pisanja. Međutim, kad sam zbunjena, volim pričekati i neko vrijeme razmišljati o onome što je napisano. Ako nisam shvatila poruku ni nakon tjedan dana (što je rijetko), koristim to kao još jedno pitanje.

Kako znati kanalizirate li doista svoju dušu?

Ono što će vam reći primate li upute od svoje duše je osjećaj koji imate tijekom pisanja. Imate li osjećaj unutarnje prostranosti, lakoće i drugih dobrih “vibracija”? Ili se osjećate teško, emocionalno nabijeno i ljutito?

Po mom iskustvu, sigurna sam da se povezujem s Dušom/Duhom kada uđem u stanje gdje se um gubi,  u kojem sam potpuno prisutna, mirna i smirena.

Međutim, kada pisanje postane panično i teško, obično dolazi iz mentalnog ili emocionalnog energetskog tijela.

atma.hr – 52
Drugi način da saznate jeste li zaista kanalizirali svoju dušu je pregledavanje onoga što je napisano. Jesu li riječi autoritativne, jasne i mudre? Ili su riječi bliže onome što vaš mozak govori (nepovezane su, kritične ili nejasne)?

Riječi iz vaše duše će uvijek zvučati kristalno čisto i tako ćete ih i doživjeti.

Nadam se da su vam pomogli ovi savjeti i da su vas inspirirali da započnete s ovom praksom.

Ako vi imate kakve savjete, podijelite ih s nama u komentarima!


Autor: Aletheia Luna

aletheia luna 2018

Aletheia Luna is an influential spiritual writer whose work has changed the lives of thousands of people worldwide. After escaping the religious sect she was raised in, Luna experienced a profound existential crisis that led to her spiritual awakening. As a psychospiritual counselor, tarot reader, and professional writer, Luna’s mission is to help others become conscious of their entrapment and find joy, empowerment, and liberation in any circumstance. See more of her work at lonerwolf.com.

Izvor: How to Channel Your Soul Through Automatic Writing

prevela Suzana Dulčić za atma.hr