Zašto je Bhagavad-gita izgovorena na bojnom polju? Krišna ju je mogao izgovoriti u pećini na Himalaji ili u nekom ašramu ili na obali svete rijeke. To su uobičajena mjesta na koja ljudi odlaze slušati od svetih ljudi, ali Krišna je Arjuni prenio božansko znanje na najneobičnijem mjestu i u najneobičnijem trenutku – na bojnom polju prije početka velike bitke.

To je zato jer je svijet bojno polje i svi smo se mi našli licem u lice s protivničkim snagama. S jedne strane se nalazi propaganda svetih spisa da postanemo odvojeni, čista srca, sluga Boga i sluga svih živih bića. S druge strane postoji materijalna propaganda da smo mi gospodar, kontrolor i uživalac. Istinsko ispunjenje svih želja duše dolazi kad prihvatimo položaj poniznog sluge Boga i svih živih bića.

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 11.07.2014.
Slijedeća objavaMitovi i istine o bolovima u leđima
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.