Poznati francuski klinički psihijatar Émile Coué je u jednoj bolnici u kojoj je radio u Parizu, sproveo ekspertiment na svojim pacijentima, tako što im je na vlastitu odogovornost prepisao “terapiju” da 3 puta dnevno izgovaraju sljedeću rečenicu!

atma.hr – 78
“Svakim danom se osjećam sve bolje i bolje.”

Psihijatar je naglasio pacijentima da ovu rečenicu ne ponavljaju tek tako, mehanički, već da je izgovaraju što vedrije i pozitivnije moguće.

Mjesec dana kasnije su pacijenti ovog slavnog psihologa postali glavna tema u toj bolnici, ali i u cijeloj Francuskoj.

Teško bolesni pacijenti su se oporavili u roku od mjesec dana, a nekima čak nije bila potrebna ni kirurška intervencija.

Naime, ovime je potvrđena teza Paracelsusa, švicarsko-njemačkog liječnika, alkemičara i filozofa koji je tvrdio da vjera zaista čini čuda.

Naše zdravlje je produkt naših misli, i neizbježno je da postoji direktna veza između mentalnog i fizičkog stanja kod ljudi.

Također, jedan od najvažnijih psiholoških zakona kaže sljedeće: verbalno iskazivanje ljubavi, empatije i divljenja dodatno jačaju životnu energiju osobe kojoj su upućeni. Isto tako, zle i maliciozne riječi drastično umanjuju životnu energiju slušatelja istih.

Ukupan broj bolesti koje su povezane s lošim mislima nastavlja rasti velikom brzinom. Kako bismo ih efikasno sklonili od sebe, moramo se pridržavati jednog savjeta drevnih mudraca:

“Uživajte u životu, bez obzira na to koliko izgleda težak.”

Naše zdravlje je produkt naših misli.

Stil.kurir

atma.hr – 78
4 KOMENTARA

  1. Odličan članak kao podrška da se držimo pozitivnih izjava i da ne emitiramo negativu.
    …potkrala vam se “mala” greška oko Paracelsusa:
    ……piše: “…velikog filozofa iz antičke Grčke, Paracelsusa” ??????
    a on je
    …Paracelsus, born 1493, Theophrastus von Hohenheim, was a Swiss physician, alchemist, and astrologer of the German Renaissance