Foto: unsplash.com

atma.hr – 52
Ovo je jedna od najpoznatijih tehnika u psihologiji, mali trik, kako možete spasiti svoj brak.

Partnerima koji su se udaljili male životinje mnogo pomažu, a do ovog zaključka je dovela jedna izuzetno neobična studija.

Ljudi koji su dugo u vezi znaju koliko je teško održati intenzitet svojih emocija i bliskost tijekom godina. Kako bi našli način da pomognu ovakvim parovima znanstvenici su sproveli brojna istraživanja.

Ministarstvo obrane Amerike sprovelo je ovo istraživanje kako bi pomogli svojim vojnicima koji često nisu kod kuće i često im se brakovi ugrožavaju s godinama.

atma.hr – 39

Ono što su psiholozi učinili jest neka vrsta reprogramiranja uma koristeći slike ljupkih životinja. Ideja je bila da se na identičan način stvore veze s fotografijama partnera.

Poticanje uspomena i asocijacija je jedna od najranijih psiholoških tehnika. Studija je sprovedena na primjeru 144 ispitanika bračnih parova kojima su pokazivane slike partnera, piše Spring.

Istraživanja su pokazala da su većina onih koji su imali neutralnu ili negativnu asocijaciju pri pokazivanju partnera, promijenili emocije nakon što su te slike pokazane u grupaciji s lijepim fotografijama, naročito štenaca.

atma.hr – 61
Autori studije pokazali su iznenađenost rezultatima.

Ipak, oni su naglasili da razvijanje emocija radi na ovom principu i da je zato odličan način da održite dobar odnos s partnerom da u kući imate malu životinju, najbolje štene, te da će povratak kući biti srdačniji i sretniji i da će vezivati lijepe uspomene u kriznom periodu.

bizlife

30 MUDRE

banner za knjige mudre