pixabay.com

atma.hr – 52
Od drevnih Indijanaca poznato nam je da je proučavanje snova od velike važnosti. Vjerojatno ste čuli za „hvatača snova“ (dreamcatcher), koji se koristi za hvatanje (ne)željenih snova radi mirnijeg spavanja ukoliko su to noćne more, ili da bi se ujutro lakše sjetili onoga što ste sanjali. Naime, jedan veliki aspekt u kategoriji snova koji je uvelike zanemaren jest upravo proučavanje istih. Zašto je to tako važna stvar?

Treba prvo naglasiti što su snovi. Počevši od vlastitog straha, briga ili općenito negativnih emocija koje se nakupe tokom dana vrlo je vjerojatno da će se te emocije pojaviti u snu da bi vam dali do znanja što ste propustili „naučiti“ u tome danu – ipak smo ovdje da bismo kroz životne situacije savladali bujicu emocija i postali bića viših dimenzija (mogućnosti) – koji stvaraju realnost kakvu žele. U ciklusu vašeg postojanja vrlo je bitan i san, u toj fazi provodite najmanje trećinu života. Također, vrativši se na opis snova, to su i naše želje/težnje koje nam se kratko li dugoročno stvaraju u mislima. Naposljetku: snovi su poruke koje vam daju do znanja na što ponajviše trebate obratiti pozornost.

U zadnje vrijeme dosta se spominje lucidan san. To je stanje svijesti u kojoj možete upravljati reakcijama u snovima, čak i do te mjere da stvarate vlastite snove i budite se po volji. To se smatra budnim sanjanjem. Lucidan san ima izrazitu vrijednost ne samo s astralne strane, već i drugih polja, pošto je astralni svijet „premosnica“ između nižih (fizičkog, emotivnog, mentalnog) i viših (eteričnog, kauzalnog) svjetova. Ukoliko dovoljno vremena posvetite lucidnim snovima, počet ćete upravljati onome što se stvara u astralu, no i trebat ćete mnogo manje sna da biste bili odmorni. To se može objasniti metaforom računala koji je ugašen, ili je u stand-by načinu rada. U prvotnom do potpunog paljenja i funkcionalnosti treba daleko više vremena nego što je potrebno za pokretanje iz potonjeg, mirujućeg stanja. Iako je put do lucidnih snova zahtjevan, moguć je i ubrzan uz svakodnevno zapisivanje snova u dnevnik koji možete osobno voditi. Kvalitete toga jesu da ćete nakon određenog vremena vidjeti „uzorke“ u snovima koji se ponavljaju – to su aspekti vas kao osobe na čemu trebate najviše poraditi.

Osobno sam imao mnogo zanimljivih snova gdje sam nakon buđenja shvatio koja je poruka i namjera tog sna. Da ne prepričavam cijeli san, mogu reći da je poruka jednog glasila: Ukoliko na mržnju, nepravdu ili nasilje odgovorite istom mjerom, a ne ljubavlju, morat ćete se suočiti sa time vlastitim snagama – bez pomoći viših duhovnih vodiča (za tu situaciju), iako su oni uvijek ovdje da reagiraju za naše najveće dobro, naročito ako ih snažno zamolimo za pomoć.

Ono što je još važno naglasiti, pročitao sam u knjizi koja je također vezana uz snove i tumačenje istih. Naime, osobi koja spava (to možete raditi nekome u obitelji) možete govoriti pozitivne i afirmativne rečenice da biste podigli svijest (samopouzdanje, ljubav prema sebi, samopoštovanje) te osobe. To je iznimno moćna tehnika i za osobe koje se idući dan suočavaju sa važnim događajima (ispit, poslovne odluke, sastanci, …) i tu možete djelovati na primjer: “Mirno spavaj… Sve što će se sutra dogoditi je pod tvojom kontrolom. Duboko toneš u san… Spreman si za taj ispit. Sve dublje si u snu… Mirno prilaziš ispitu i rješavaš zadatke… U mirnom si snu do buđenja…“ Spajanje dimenzija u snovima će pretvoriti ove riječi u one koje su kompatibilne toj osobi, i vjerojatnost pozitivnih situacija tokom idućeg dana je daleko veća od one u kojoj se ovakav pristup ne bi prakticirao.

„Snovi su ogledalo stvarnosti. Uzmite realnost u svoje ruke i proučavanjem snova shvatite najvažnija pitanja: tko ste, što želite i koja je Vaša misija u ovom životu.“

Davor Predavec, portal3svijesti.org

atma.hr – 52
Prethodna objavaStephen Covey: 7 KORAKA, 7 PROMJENA
Slijedeća objavaVječni prijatelj
Davor Predavec
Davor Predavec odmalena je znao da postoji nešto više od nas samih i da ta sila pomaže u koordinaciji sveopćeg Života. Već više od 10 godina aktivno istražuje razne metode iscjeljivanja (od kojih je i sam završio određene stupnjeve), bavi se proučavanjem "rubnih" područja znanosti: od polja singularitera - Jedinstva, zakona privlačenja kojega svakodnevno koristi i nadograđuje, zakona uzroka i posljedice, zakona Odgovornosti, te mnogim ostalim područjima nastojeći ih približiti ljudima u pristupačnom obliku, jer sve su to nijanse boja jednog Tvorca, kojemu se iskrenim predanjem i vlastitim rastom pomalo približavamo. Davor je svojim svjesnim djelovanjem priznat na veleučilištu gdje je diplomirao specijalistički smjer telekomunikacija i računala i dalje sudjeluje u publikaciji članaka i budućih radova, a trenutno radi u Engleskoj kao voditelj projekata - iako mlad (26 god), sve to je ostvario zahvaljujući poznavanju unutarnje Moći koju svi posjedujemo.