61081451 kosa kratka kosa ravnalo pravilo od 5 7 cmJeste li ikada čuli za frizersko pravilo od 5,7 centimetara? Osmislio ga je britanski frizer John Frieda iz tvrtke ‘Color Wow’, koji tvrdi da ova mjera igra prijelomnu ulogu kada birate hoćete li skratiti kosu ili ostaviti nešto duže vlasi. Definitivno vrijedi isprobati ovaj jednostavan test…

atma.hr – 39

Izmjerite udaljenost između vrha brade i uha i otkrijte kakva vam frizura najbolje stoji!

Ne trebate se konzultirati s frizerima, niti provesti sate u istraživanju na internetskim frizerskim stranicama ako želite skratiti kosu. Dovoljno je posegnuti za običnom olovkom i ravnalom.

Ravnalo položite okomito s vratom ispod uha, a ispod brade vodoravno stavite običnu olovku. Ako je udaljenost između uha i brade veća od 5,7 centimetara osoba ste kojoj bolje stoji duža kosa. Ako je udaljenost između ove dvije točke lica 5,7 centimetara ili manje, osoba ste kojoj bolje stoji kratka kosa.

‘Sve je stvar kutova. Ovo je pravilo osmislio John Frieda nakon što je detaljno proučavao lica slavnih klijentica. Ono je najbolji vodič za frizere da svojim klijentima podare najbolju moguću frizuru koja će laskati njihovom obliku lica,’ tvrdi Giles Robinson iz tvrtke ‘Color Wow’ specijalizirane za proizvode za kosu.

atma.hr – 75
Pravilo od 5,7 centimetara najbolje se može provjeriti na slavnim damama iz svijeta javnog života.

Halle Berry i Audrey Hepburn, primjerice, pripadaju klubu onih čija je udaljenost između brade i vrata ispod 5,7 centimetara, dok su Kim Kardashian i Sarah Jessica Parker u ‘suparničkim’ taborima.

75167300-c583-11e3-b4a1-1b10e2015da2_2048_Kardashian_Hepburn2

61081471-halle-berry-sarah-jessica-parker-spl-afp-frizure

Izvor i naslovna fotografija: zadovoljna.hr

atma.hr – 39