Designed by Freepik

Njene pomalo nestandardne metode uspjele su je pomladiti dvadesetak godina.

atma.hr – 52
Belinda Norton iz Australije podijelila je savjete koji njoj pomažu da ostane mladolika u četrdesetima. Ova četrdeset-jednogodišnja mama dvoje djece izgleda upola mlađe, a ovo su njene tajne dobrog izgleda:

Belinda smatra da je za dobar izgled osim kvalitetne hrane i pića, potrebno njegovati i zdrav razum i pozitivno razmišljanje.

Neki njeni savjeti su pomalo neobični, poput onog da se mora izbjegavati ispijanje pića na slamčicu jer se tako stvaraju bore oko usana.

Ona smatra da je pozitivne misli i izlasci sa prijateljicama čine mladolikom.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Belinda Norton (@belinda.n.x)

“Ništa te tako ne podigne kao dobar razgovor s prijateljicom, zajednički odlazak na trening ili večernju šetnju. Ženama su potrebne najbolje prijateljice, jer su one najbolja antistres terapija koju jedna žena može poželjeti!”

Kada je hrana u pitanju Belinda savetuje:

“Jedite zdravu hranu koja hrani i njeguje vaše tijelo. Jedite šest obroka dnevno, ali da porcija na tanjuru bude veličine vaša dva dlana.”

atma.hr – 52
Ona se kune u borovnice i jede ih svakodnevno, smatrajući da njima duguje svoju mladolikost. Kaže da su pune antioksidansa, te da poboljšavaju kvalitetu krvi i sprječavaju kardiovaskularne bolesti. Zdrava krv znači uspješna borba sa svim bolestima, tvrdi Belinda.

Pored borovnica, Belinda jede špinat, badem i ostalo povrće. Industrijski obrađenu hranu ne jede, a brojanje kalorija smatra pogrešnim načinom držanja dijete.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Belinda Norton (@belinda.n.x)

Belinda smatra da je za tijelo izuzetno bitno da dobiva dovoljne količine vode. Savjetuje da se prije svakog jela popije velika čaša vode, a da se iz prehrane izbace sokovi i alkoholna pića.

Što se tiče njege kože, Belinda savjetuje da izbjegavate “prženje” na suncu, da se redovno skida šminka sa lica prije spavanja, a piling da se radi svaka tri dana.

banner za knjige AYURVEDA

Zaštitna krema i naočale za sunce su obavezni!

Kada je vježbanje u pitanju, Belinda savjetuje ljude da smanje trčanje jer to izaziva “stres u tijelu”. Od fizičke aktivnosti prakticira pješačenje, biciklizam i dizanje utega.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Belinda Norton (@belinda.n.x)

Belinda savjetuje sve one koji žele biti mladoliki kao ona da: uzimaju suplemente za jačanje kose i noktiju, da prakticiraju jogu i meditaciju, da imaju pozitivne misli, slušaju umirujuću glazbuu, te da idu u duge šetnje.

Majka dvoje djece kaže da mladolikost potiče i kupanje u kadi, čitanje knjiga prije spavanja, izbjegavanje društvenih mreža i slatkiša, te osiguravanje tijelu dovoljno sna!

stil.kurir

Foto: youtube screenshot