seda kosa 1443600754 69422Doktor je doveo modela sa prosijedom kosom i pokazao kako to sve funkcionira. U videu pogledajte detaljan postupak!

atma.hr – 39

Vjerovali ili ne, kora krumpira može ukloniti sijede vlasi na vašoj kosi, tvrdi doktor Anthony Youn u emisiji Rachael Ray.

Doktor je doveo modela sa prosijedom kosom i pokazao kako to sve funkcionira.

Za početak, objasnio je što vam je sve potrebno da biste to izveli. Ovaj način uklanjanja sijedih je super jeftin – sve što vam treba su kore krumpira, malo vode i četkica za nanošenje smjese.

Priprema:

Prije nanošenja tekućine od kore krumpira, kosu operite na standardni način, šamponom i osušite.

Šalicu kore od krumpira i dvije šalice vode staviti u lonac pa zagrijati do vrenja. Kad provrije, smanjiti temperaturu i ostaviti da lagano vrije 5 minuta. Skloniti s vatre i ohladiti pa procijediti kroz cjediljku.

atma.hr – 39

Trebalo bi da dobijete tekućinu smeđe boje. Dobivenom tekućinom namažite sjede pramenove pomoću četke, kao u videu. Možete koristiti četku za bojanje kose ili onu za premazivanje tijesta.

Anthony savjetuje da napravite veću količinu ove tekućine i ulijete je u praznu, opranu bočicu od šampona i koristite je nakon svakog pranja, poslije šamponiranja i ispiranja.

Djeluje! Nije ni čudo s obzirom na moć tamnjenja i oksidacije krumpira…

U videu pogledajte detaljan postupak!

stil.kurir.rs

atma.hr – 39