Danas svatko ima svoju teoriju o pravu postojanja, pogotovo nečijeg, no sve su one na kraju svedive, na zakon jačeg… To je valjda ta „kvantna evolucija“ – malo učenja Vadima Zelanda, autora zbirki Transurfing.

atma.hr – 78
Pravo postojanja, što je to? Kako znamo da postojimo i da imamo pravo postojati. Kako god da zbrojimo i koje god teze prilikom toga zagovarali, tu smo, postojimo i očito je da imamo pravo na to.

No što ako nam nešto narušava pravo postojanja, poput modernog društva, korporatizma i sl. definicija kojima smo okruženi u svom postojanju? Ali imaš pravo postojati, naravno kad izuzmeš sve nametnute zakone u kojima ti se objašnjava kako i zašto da postojiš, još uvijek shvatiš da imaš pravo postojati na način da izabereš haljinu koja ti je lijepa ili imaš hobi koji obožavaš ili omiljenu boju ili pak frizuru kakvu želiš i sl.

E pa krenimo od toga kad shvatiš da si ipak još uvijek slobodan u kakvom takvom odabiru, izaberi još nekoliko cool pozitivnih stvari i implementiraj u sebe, u svoj život i okruženje.

Izaberi glazbu koja te opušta. Društvo koje te potiče, ljubav koja titra u tebi, ali ne znaš kako ju ispoljiti i usmjeri je prema sebi. Ljubav je najjača emotivno-spiritualna vibracija, pa ako najjači opstaju tu si.😉

Budi ono što jesi, samo vibriraj jače. Otpusti negativne emocije koje ti ne koriste nikada i u nikojem pogledu. Ne okrivljuj se i ne pljuj postojanje zbog toga. Ono se neće izmijeniti zbog tvoje ljutnje, samo je još malo narušiti energetsku stabilnost oko tebe i možda padneš još niže.

atma.hr – 39

Ali ti nećeš niže, želiš više, jer znaš više i zato možeš bolje. Čitaj i uči također u napredovanju i pretvori svaki dan u šaroliki fantastičan odmor. Ionako nećeš zauvijek raditi na istom mjestu, barem po istraživanju i brizi o ljudskim resursima.

Pozitivnim stavom i u negativnim trenucima mijenjamo vlastito postojanje na one puteve na kojima se u mašti zapravo i nalazimo. Preusmjeri tu energiju postojanja u pravo postojanja koje ti želiš, ne miješajući se pritom u slobodnu energiju drugih, kao što se netko jednom donošenjem zakona o pravu postojanja i jačeg umiješao tebi. Ne želiš „kozmičkom lopatom dobiti po njušci“, jel’?

Kad shvatiš da zaista si gospodar svoje sudbine, jer je nitko nije zapisao za svakog ponaosob, tvoj život će krenuti u visine koje ne možeš zamisliti, a ako želiš vjerovati priču o lekcijama života, vjeruj. Izbor je na tebi.

Ako ti je dano da prepoznaš, znat ćeš i nećeš se libiti ljubavlju mijenjati sebe i svijet. To je valjda ta „kvantna evolucija“ koja tinja u nama, ali nikako da izađe na površinu zbog stvari kojima smo svakodnevno okruženi i još determinističke fantazmogorije da ništa nije u našim rukama. A znamo jest.

atma.hr – 39

Ako je u našim rukama kad se bacaju bombe, onda je u našim rukama i kad volimo sebe i svoje postojanje ne narušavajući prirodnu ravnotežu svojim bitkom, nikada i nikome, iz bilo koji razloga.

Volimo se, postojimo, zato jer jesmo, a sve ostalo nakon cijenjenja naših te pritom tuđih sloboda vidjet ćemo beskraj, koji će nam pokazati da i kako postojimo. ; ).

Naš život može biti pregršt lijepih i pozitivnih iskustava, no isto tako može biti i pregršt nelagodnih iskustava. Način na koji percipiramo realnost oko nas je ono što imamo pravo izabrati, kao i primijeniti na sebi.

Zato je uvijek bolje izabrati kvalitetnije i ljepše emocije, djela, dane i iskustva, nego one manje lijepe.

Nera Crnčić

33 TRANSURFING

Vadim Zeland: TRANSURFING 1

Transurfing 1

Moćna tehnika upravljanja stvarnošću

Transurfing je moćna tehnika upravljanja stvarnošću koja predlaže drukčiji način razmišljanja i djelovanja kako biste ostvarili ono što želite. Ne trebate se mučiti da postignete svoj cilj – on se sam ostvaruje.

Ovo je prva knjiga iz trilogije „Transurfing stvarnosti”. Bez obzira na to koliko su čudesne ideje koje knjiga donosi, one su već pronašle potvrdu u praktičnoj primjeni.

Oni koji su pokušali koristiti tehniku transurfinga, bili su zadivljeni.

Cijena: 99 kn - Kupi ovdje