U petak, 13. listopada, u Zagrebu će se predstaviti posebno djelo, prijevod jedne od najpoznatijih knjiga na svijetu, Tulasidasove epske pjesme

ŠRI RAMAĆARITAMANASA – Sveto jezero Raminih iznimnih djela.

Ovo remek-djelo indijskog pjesnika Tulasidasa koji je živio u 16. stoljeću preveo je na hrvatski jezik Mahamandaleshwar Swami Gyaneshwar Puri, magistar fizike i geofizike te magistar sanskritske gramatike koji već dva desetljeća boravi u Indiji i izučava jezike i kulturu Indije za što je dobio i niz prestižnih nagrada i priznanja.

Predstavljanje će se dogoditi u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5 u Zagrebu. Publici će se na temu Ramajane obratiti Mahamandaleshwar Swami Vivek Puri, predsjednik Hinduističke vjerske zajednice Hrvatske, Nj.E. Raj Kumar Srivastava, veleposlanik Indije u Hrvatskoj Mr. sc. Krešimir Krnic, viši predavač na Katedri za indologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Dr. sc. Meenu Krishna, gostujuća profesorica ICCR-a za hindski jezik na Katedri za indologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te video porukom prevoditelj.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da uživate u večeri posvećenoj velikom epu koji nije samo kulturna baština Indije nego pripada i baštini pisanih djela i kulture  čovječanstva.

Više informacija na https://www.yoga-in-daily-life.hr/aktualno/757-predstavljanje-knjige-ramacaritamanasa-na-hrvatskom-jeziku