Foto: pexels.com

“Bila je to obična lisica slična stotinama drugih. Ali ja sam je učinio prijateljicom, a sada je jedinstvena na cijelom svijetu.” – Antoine De Saint Exupery, Mali princ

atma.hr – 39

Loša je ideja uspoređivati sebe s drugim ženama. Ne samo malo loše. Epski loše.

Jednom sam izlazio sa ženom koja je imala identičnu blizanku. Već smo bili par prije nego što sam upoznao njezinu sestru i bio sam vrlo nervozan.

Što ako shvatim da mi je i njena sestra privlačna? Mislim, izgledale su isto. Hoću li osjećati istu vrstu osjećaja za tu drugu osobu? A ako da, bi li mogao to reći ženi s kojom sam izlazio?

Cijela stvar završila je prilično obično. Nisam osjetio ništa posebno prema njezinoj sestri. Izgledala je poput moje djevojke i ništa više od toga.

Naučio sam nešto važno. Vaša povijest je to što vas čini posebnima.

Ne vaš izgled. Ne vaš smisao za humor, vaša inteligencija pa čak ni vaše vrijednosti.

Govorim li da one dublje kvalitete nisu bitne? Naravno da ne. To su stvari koje vas čine onom osobom koja vi jeste. Nikad ne dopustite da vam itko kaže da su te stvari beznačajne. One vas definiraju.

Ali to ne definira vaš odnos. Vaša zajednička povijest to čini.

atma.hr – 39

Ako muškarac s kojim ste u vezi susreće drugu djevojku sa sličnim smislom za humor ili vrijednostima,  to ne znači da će osjetiti povezanost koju osjeća s vama.

Te kvalitete su važne. One su igrale ulogu u vašem povezivanju. Ali vaš je odnos izgrađen na nečemu što nema s nikim drugim. Nešto što ne može imati s nikim drugim. Vrijeme s vama.

Vaša povijest ga čini jedinstvenim. Možda vas je sreo u teretani. Voli ženu koja se brine za svoje tijelo. On vam to uvijek govori. Zato ima smisla ako se osjećate malo nesigurno kada trenerica počne razgovarati s njim.

Njene noge bolje izgledaju od vaših! Hoće li on biti privučen?

Njemu mogu biti privlačne njene noge. Neću lagati. Dakle, znači li to da trebate češće ići u teretanu? Trebate se natjecati?

Umjesto da se upuštate u tu vrstu nesigurnosti, usredotočite se na izgradnju iskustava. To je daleko produktivnije korištenje vašeg vremena. Zabavnije je, osim toga, to će u konačnici ojačati vašu vezu, čineći takozvanu konkurentsku stvar još manje zanimljivom.

Sjećate li se moje reakcije na identičnu blizanku? Izgledala je potpuno isto kao i žena koja me prva privukla. Ali nisam osjetio nikakvu romantičnu povezanost s njom. Ta povezanost je u potpunosti pripadala ženi s kojom sam uspostavio vezu kroz zajednička iskustva.

Privlačnost je možda izazvala interes. Ali odnos je izgrađen na povezanosti kojoj je bilo potrebno vrijeme kako bi se oblikovala.

atma.hr – 75Imate li naviku uspoređivati sebe s drugim ženama u njegovom životu? Ako imate, imam savjet za vas. Prestanite.

Ali ako to nije dovoljno mudrosti za vas, dopustite da vam pokažem koristan smjer. Vidite, pronašao sam ultimativni lijek za frustraciju u odnosu.

Nema ništa gore nego truditi se iz petnih žila da veza funkcionira, ali istovremeno osjećati kao da vi radite cijeli posao.

Što ako postoji način da izazovete motivaciju kod muškarca tako da zaželi obaviti sav posao? Ne bi li to bilo nevjerojatno?

To je moguće. Zapravo, čak bih rekao da je lako kada naučite samo jedan jednostavan princip – način na koji muški mozak funkcionira u odnosima.

James Bauer

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

67 STVORITE NOVO JA

DR. JOE DISPENZA: STVORITE NOVO JA

Oslobodite se sputavajućih navika i obrazaca i izgradite svoju novu stvarnost

Želite li promijeniti naviku, ali ne uspijevate? Želite li stvoriti novo „ja“, ali ne znate kako? Dr. Joe Dispenza objašnjava nam da su naše navike povezane s našim mozgovima te kako ih promijeniti.

Knjiga Stvorite novo „ja“ Biblija je koja će vas naučiti „da postanete tvorac svoje sudbine“. Njegov se pristup temelji na kvantnoj fizici koja nas uči da se u nevidljivom polju energije kriju beskrajne mogućnosti te da energija odlazi onamo kamo usmjerimo svoju pažnju. Posljedično, svi smo tvorci materijalnog svijeta.

Cijena: 139 kn - Kupi ovdje

POVEZANI TEKSTOVI

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here