Foto: pixabay.com

Mnogi alternativni pravci medicine u svojim analizama i tretmanima bolesti danas pokazuju vezu između suptilnih i fizičkih tijela.

atma.hr – 39

Suprotno tome, suvremena konvencionalna medicina ne priznaje da poremećaji u umu mogu uzrokovati poremećaje u tijelu i obratno, da uznemirenja u tijelu uvjetuju poremećaje u umu.

Npr. u alopatičkom sustavu, polaznici promatraju simptome bolesti, označuju ih i onda pokušavaju prevazići simptome.

Ayurvedski sustav s dubljim razumijevanjem zdravlja i bolesti koristi pet osnovnih principa u prevenciji i tretmanu bolesti: pravilnu dijetu, pravilne fizičke aktivnosti i vježbe, pravilne mentalne aktivnosti, čistoću i regulirano osjetilno uživanje.

Kada govorimo o fizičkom tijelu, to se odnosi na vanjsko tijelo što uključuje i pet osjetila: sluh, vid, okus, miris i dodir.

Suptilno tijelo se odnosi na um, inteligenciju i lažni ego (s kojim se identificiramo s materijalnim tijelom i umom). Kako bismo razumijeli vezu između fizičkog i suptilnog tijela moramo prvo razumijeti chakre.

atma.hr – 39

Chakre su energetski centri koji prihvaćaju pranu (suptilna energija koja daje život i vitalnost) i raznose je dalje u različite dijelove tijela. Svaka chakra je također povezana s psihološkim i fiziološkim karakteristikama osobe.

U tijelu postoji sedam glavnih chakri i još mnogo sporednih. Ukoliko chakra pravilno funkcionira, tada će organi koji su povezani s njom biti zbrinuti s dovoljno prane i zdravo će funkcionirati. S druge strane, ukoliko chakra ne funkcionira ispravno, tada će doći do blokade u nekim organima. Na taj način mogu nastati problemi u nekim aspektima ljudskog života.

Prilikom rođenja, chakre su otvorene i spremne su prihvatiti pranu za rast i razvoj suptilnog i fizičkog tijela. No, ukoliko se žele zaštititi od negativne energije, chakre se mogu zatvoriti. Važno je spomenuti da iskustva u mladosti uvelike utječu na funkcioniranje chakra u kasnijem životu.

atma.hr – 39

Dvije vrste ljudi će smatrati znanje o chakrama vrlo važnim:

1. kategorija su roditelji koji imaju djecu u stadiju razvoja od sedme do osme godine starosti. Iako je djetinjstvo i iskustva vezana uz njega podložno zakonima karme, ipak se problemi mogu izbjeći uz pomoć znanja o chakrama. Roditelji mogu naučiti te principe kako bi osigurali svojoj djeci otvorenost chakri.

2. kategorija koja može imati dobrobit od znanja o chakrama su osobe koje imaju kronične psihičke i mentalne poteškoće čiji su uzroci emocionalne i psihičke prirode.

Skica nam pokazuje položaj sedam glavnih chakri i područja tijela pod njihovom kontrolom. Iako se liječnici ne slažu uvijek o točnim pozicijama chakri, podaci iznijeti u ovom članku su zasnovani na informacijama iz vedskih spisa.

chakre

Kako pročistiti chakre pogledajte u ovom zanimljivom animiranom filmu klikom OVDJE.

67 STVORITE NOVO JA

DR. JOE DISPENZA: STVORITE NOVO JA

Oslobodite se sputavajućih navika i obrazaca i izgradite svoju novu stvarnost

Želite li promijeniti naviku, ali ne uspijevate? Želite li stvoriti novo „ja“, ali ne znate kako? Dr. Joe Dispenza objašnjava nam da su naše navike povezane s našim mozgovima te kako ih promijeniti.

Knjiga Stvorite novo „ja“ Biblija je koja će vas naučiti „da postanete tvorac svoje sudbine“. Njegov se pristup temelji na kvantnoj fizici koja nas uči da se u nevidljivom polju energije kriju beskrajne mogućnosti te da energija odlazi onamo kamo usmjerimo svoju pažnju. Posljedično, svi smo tvorci materijalnog svijeta.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here