Foto: pixabay.com

Mnogi alternativni pravci medicine u svojim analizama i tretmanima bolesti danas pokazuju vezu između suptilnih i fizičkih tijela.

Suprotno tome, suvremena konvencionalna medicina ne priznaje da poremećaji u umu mogu uzrokovati poremećaje u tijelu i obratno, da uznemirenja u tijelu uvjetuju poremećaje u umu.

Npr. u alopatičkom sustavu, polaznici promatraju simptome bolesti, označuju ih i onda pokušavaju prevazići simptome.

Ayurvedski sustav s dubljim razumijevanjem zdravlja i bolesti koristi pet osnovnih principa u prevenciji i tretmanu bolesti: pravilnu dijetu, pravilne fizičke aktivnosti i vježbe, pravilne mentalne aktivnosti, čistoću i regulirano osjetilno uživanje.

Kada govorimo o fizičkom tijelu, to se odnosi na vanjsko tijelo što uključuje i pet osjetila: sluh, vid, okus, miris i dodir.

Suptilno tijelo se odnosi na um, inteligenciju i lažni ego (s kojim se identificiramo s materijalnim tijelom i umom). Kako bismo razumijeli vezu između fizičkog i suptilnog tijela moramo prvo razumijeti chakre.

Chakre su energetski centri koji prihvaćaju pranu (suptilna energija koja daje život i vitalnost) i raznose je dalje u različite dijelove tijela. Svaka chakra je također povezana s psihološkim i fiziološkim karakteristikama osobe.

U tijelu postoji sedam glavnih chakri i još mnogo sporednih. Ukoliko chakra pravilno funkcionira, tada će organi koji su povezani s njom biti zbrinuti s dovoljno prane i zdravo će funkcionirati. S druge strane, ukoliko chakra ne funkcionira ispravno, tada će doći do blokade u nekim organima. Na taj način mogu nastati problemi u nekim aspektima ljudskog života.

Prilikom rođenja, chakre su otvorene i spremne su prihvatiti pranu za rast i razvoj suptilnog i fizičkog tijela. No, ukoliko se žele zaštititi od negativne energije, chakre se mogu zatvoriti. Važno je spomenuti da iskustva u mladosti uvelike utječu na funkcioniranje chakra u kasnijem životu.

Dvije vrste ljudi će smatrati znanje o chakrama vrlo važnim:

1. kategorija su roditelji koji imaju djecu u stadiju razvoja od sedme do osme godine starosti. Iako je djetinjstvo i iskustva vezana uz njega podložno zakonima karme, ipak se problemi mogu izbjeći uz pomoć znanja o chakrama. Roditelji mogu naučiti te principe kako bi osigurali svojoj djeci otvorenost chakri.

2. kategorija koja može imati dobrobit od znanja o chakrama su osobe koje imaju kronične psihičke i mentalne poteškoće čiji su uzroci emocionalne i psihičke prirode.

Skica nam pokazuje položaj sedam glavnih chakri i područja tijela pod njihovom kontrolom. Iako se liječnici ne slažu uvijek o točnim pozicijama chakri, podaci iznijeti u ovom članku su zasnovani na informacijama iz vedskih spisa.

chakre

Kako pročistiti chakre pogledajte u ovom zanimljivom animiranom filmu klikom OVDJE.
Otvorite srčanu čakru, rasplamsajte ljubav!

Artwork by Daniel B. Holeman

Pregled vaše energije na daljinu i balansiranje čakri.
Savjeti za istinski oporavak ljubavne veze.
Očitanje energije vašeg trenutnog ili bivšeg partnera, odnosno bilo koje osobe kroz vašu energiju.
Spoznajte što vaš partner misli i osjeća te kakve bi akcije u budućnosti mogao poduzeti.

Imate pitanja o vezi, nedoumice i probleme u životu?

  • Kako pronaći i privući srodnu dušu?
  • Mogu li spasiti vezu?
  • Mogu li vratiti bivšu ljubav?
  • Zašto ne mogu pronaći partnera?
  • Je li ta osoba vrijedna moje ljubavi?
  • Je li mi partner vjeran?

Brama – Vaš osobni savjetnik za odnose

Dugogodišnje iskustvo, zadovoljni klijenti.
Uža specijalnost: Rad sa srčanom čakrom, povezivanje na daljinu, ljubav i oporavak veza, karma, vedska duhovnost
*certifikat HeartMath Institute mentor

Nazovi 060 600-303

Cijena poziva za Hrvatsku 6,99 kn po minuti za poziv s fiksne linije / 8,41 kn po minuti za mobilne uređaje (razgovor se naplaćuje po sekundama)

Prethodna objavaGljivične infekcije nokta i stopala – kako ih spriječiti ili prirodnim putem izliječiti?
Slijedeća objavaOd kada puštam druge da su pobjednici, imam svoj mir
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.