atma.hr – 52
Opisano je kako sv. Franjo Asiški nije bio dobrog fizičkog izgleda jer je imao iskrivljenu kičmu. Također je bio vrlo bolestan. Otkrili su da je većinu svog života imao rak kostiju i tuberkolozu. To znači da je kroz cijeli svoj život bio u stanju boli.

Kad bismo mi bili u takvom stanju, vjerovatno bi neprestano jadikovali: “O zašto se meni ovo događa?”

Ali on nije o sebi niti razmišljao. “Kako mogu služiti druge? Kako ih mogu približiti Bogu?” To je bila njegova neprestana meditacija. To je predaja. Predaja znači svoje želje staviti na zadnje mjesto, a služenje drugima i Bogu na prvo. Kada primijenimo ovakav prekrasan izričaj ljubavi u svom životu, sve što s tom svjesnošću obavljamo u životu, Bogu pruža veliko zadovoljstvo. Na taj način, sve što radimo nas dovodi bliže stanju čiste ljubavi.

atma.hr – 39

atma.hr – 39

Prethodna objavaZapočeta priča
Slijedeća objavaNajzdravije namirnice svijeta: Badem
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".