Dah je život. Prva stvar koju napravimo kada dođemo na ovaj svijet je udah i posljednja stvar kada odemo s njega je izdah. Koliko smo svjesni ovog moćnog procesa koji traje cijeli život? Zašto dišemo plitko i što nas sputava, da živimo punim plućima?

Rebirthing je jednostavna i učinkovita metoda. Duboko, kružno disanje pojačava protok energije u tijelu. Energija na svom putu dolazi do mjesta gdje su blokade u našem energetskom polju i pomaže pri osvještavanju i uklanjanju potisnutih osjećaja i trauma. Proces može ići toliko duboko da oslobodi sjećanje na rođenje, upravo zato jer je prva, velika trauma vezana za prvi, bolni udisaj koji napravimo kada dođemo na taj svijet. Kako je veliki broj sudionika nakon iskustva imao osjećaj preporođenosti, metoda je dobila ime preporađanje.

Duboko, opušteno disanje smiruje um i omogućuje životnoj energiji da ukloni obrasce koji ometaju spontani tok života. Ali ono najvažnije je da vas vodi do iskustva čiste svjesnosti, esencije ili čistog Ja. To je stanje kada smo u skladu sa sobom i sa svijetom oko sebe. Tada zapravo možemo reći da smo cjeloviti.

Rebirthing je kompatibilan sa drugim metodama samorazvoja i njegova snaga je upravo u jednostavnosti. Razlikuje se od sličnih načina upotrebe daha u svojoj intenzivnosti. Dah je dublji u toliko da može izazvati katarzu. Oslobađanje starih i često nesvjesnih emotivnih bremena, u naravno sigurnim i kontroliranim uvjetima je itekako potrebno u brzom modernom životu. Daje osjećaj mira, energiziranosti i može pomoči da revitalizirate svoj iscrpljeni bazen energije.

Emotivni ljudi često miješaju osjećaje (emocije) za sposobnost da osjećamo. Tako djelujemo iz reaktivnog uma, ne iz prisutnosti u trenutku kada direktno doživljavamo svijet. Kako odrastamo i starimo često gubimo sposobnost da osjećamo svijet oko nas. Kada zatvorimo svoje srce, ne zatvaramo ga samo za određeni događaj ili osobu, taj zid ostaje kao brana prema svemu što nas na to podsjeća a naša percepcija svijeta postaje iskrivljena. Jednom kada izgubimo sposobnost osjećanja, gubimo dodir s istinom, više ne vjerujemo sami sebi, već slijedimo putove koje su drugi postavili. Tako smo otvoreni na sve oblike manipulacije. Um se može programirati, ali naša srž ne može. Navikli smo slušati tu buku koja dolazi od uma i emocija, a naše biće je preslušano. Rebirthing je, između ostalog, i poziv da se smirimo i dopustimo tihom glasu naše srži da „progovori“. To je izvor autentičnosti i kreativnosti.

U školi preporađanja s dahom je veliki naglasak na procesiranju emocija, ali zapravo je najveći dar iskustvo stanja proširene svijesti i duboke opuštenosti. Slično kao u dubokom spavanju, tijelo se regenerira. Kada usvojimo način kako doći u to stanje svjesno, možemo ga upotrijebiti u svakodnevnom životu. Počnemo li sebe doživljavati kao energiju, osvijestimo li da živimo u polju energije koje se stare tradicije zvale, chi, mana, prana, moguće bi kršćani rekli duh sveti, možemo to koristiti da iscijelimo sebe. Životna energija o kojoj govorimo ima svoju mudrost, ona je informirana, inteligentna sila koja podržava život. U Rebirthingu se učimo osjećati i prepuštati toj energiji. Učimo se osjećati da smo nešto više od samo fizičkog tijela i da naše granice nisu tamo gdje završava naša koža. Mi smo svijest, energija i materija. Naša esencija je čista svijest. Iskustvo sebe kao čiste svijesti, ogoljene uloga koje igramo, identiteta kojim se služimo i vjerovanja o životu, je najvrijednije iskustvo koje možete imati.

Na radionici polaznici uče kratke vježbe koje mogu raditi kod kuće, kako bi se obnovila razina energije u tijelu i održala svjesnost u praktičnom životu.

Rebirthingom možete poboljšati stanje u vašem tijelu, emocionalno stanje te iskusiti zanimljivo unutarnje putovanje.

Radionica nije za teže psihičke i srčane bolesnike, oni trebaju individualni pristup, tako da im se rad u grupi ne savjetuje.

Predavanja i radionica će se održati u subotu 07.01.2023 u 18:00 u Studio One, Gradišćanskih Hrvata 16, Split. Traje obično oko tri sata. Ponesite ugodnu podlogu za ležanje, jastuk za pod glavu, deku ili neku vrstu pokrivača i maramice.

Prijave su obavezne jer je broj mjesta zbog kvalitete radionice ograničen. Rok je do petka 6. 1 do 19 sati.
Možete pisati na [email protected];
potražiti Nenad Bebić profil na Facebooku i pisati na messinger;
nazvati ili pisati na +38631897544, isto tako na Viber ili Whatsup.

Cijena je 30 € ili 230 kn.
Sve dobro na vašem putu!
Voditelj radionice Nenad Bebić