Prije svega važno je razumjeti da je pretilost posljedica. Rješavajući posljedicu ne rješavate uzrok i zato nakon održane dijete ili plana prehrane ponovno vraćate kilograme. Tijelo, um i emocije vas vraćaju nazad dokle god ne riješite uzrok debljine.

atma.hr – 78
Odraz u ogledalu koji vam se ne sviđa (višak kilograma) pokazuje Vam da niste zadovoljni svojim načinom života i odnosom prema sebi. Odraz u ogledalu nije jedini koji pokazuje, govore Vam i emocije koje su neugodne, pa tako ugodu, smirenje i rješenje za emocije i nezadovoljstvo tražite i rješavate s hranom.

Kamo Vas odvode zabrane?

Zabrane i restrikcije s kojima se uvijek susrećete u dijetama i planovima prehrane, narušavaju skladne funkcije organizma i emocija. Suzdržavanje od hrane koje vaše tijelo treba i traži odvodi u žudnju. Žudnja vas odvodi u stanje u kojem gubite kontrolu i počinjete s nekontroliranim unosom svega što ste sebi i svome tijelu branili. Tako iz zabrane ulazite u stanje gdje se gubi kontrola. Jedno od rješenje je da sebe i svoje tijelo ne dovodite u takva stanja restrikcije i zabrana, već riješite uzrok debljine.

atma.hr – 39

Zašto dijete i planovi prehrane nisu održivi?

U svakom planu prehrane ili dijeti postoje određena pravila i zabrane u korištenju nekih prehrambenih namirnica. Isto tako daje se naglasak na korištenje nekih određenih namirnica s ciljem postizanja vitke linije. Kod nekih kratkoročno, dok kod drugih dugoročno nema održivih rezultata s ovakvim pristupom. Zašto, pitate se? Zato što nema tog plana prehrane ili dijete koje mogu predvidjeti ili unaprijed znati što je to što ste taj dan proživjeli. Tijelo uslijed različitih situacija i emotivnih stanja troši određene minerale i vitamine. Nakon potrošnje tijelo ima potrebu obnoviti svoje zalihe minerala i vitamina, kako bi dalje moglo skladno funkcionirati na svim razinama. Tijelo ima zadatak preraditi sva emotivna stanja i vratiti se u balans.

Kako tijelo komunicira?

Na kraju dana Vaše tijelo kaže „ trebaju mi minerali i vitamini iz krumpira da se povratim u balans“, a Vi ste na dijeti gdje je krumpir zabranjen. Dani prolaze, tijelo postaje sve „glasnije“ kroz žudnju za određenom namirnicom, prije ili kasnije tijelo će pobijediti. Niste na vrijeme unijeli u tijelo ono što je bilo potrebno, što duže ignorirate zahtjeve tijela stvara se veći disbalans i otpor. Ovakav pristup prema sebi i tijelu stvara „začarani krug“ istih pogrešaka, emocija, otpora, žudnje, zdravstvenih, estetskih i psiholoških problema.


Widget not in any sidebars

Gdje je rješenje?

Rješenje je u cjelovitom pristupu, tako da se trajno promjeni odnos prema sebi, svome tijelu, hrani i načinu života. Ključno je riješiti uzrok pretilosti koji se nalazi na emotivnoj razini kao i namiriti nedostatak minerala u organizmu, zbog kojih jedete hranu koja vas odvodi u pretilost. Potrebno je pokrenuti cijeli metabolički sustav u svoju korist, tako da Vas metabolizam podržava svojim pravilnim funkcioniranjem. Sve je ovo moguće postići primjenom prirodnih metoda i pristupa koje imaju mogućnost podržati rješavanje emotivnih uzroka, stresa, nezadovoljstva, namiriti mineralne potrebe tijela i pokrenuti metabolizam da počne s trošenjem masnih naslaga. Kada više nema prepreka i otpora tada je lako trajno izgubiti suvišne kilograme i stvoriti dobar odnos sa svojim tijelom i životom.

Besplatno savjetovanje

Sve čitatelje pozivamo da se jave na besplatno savjetovanje i saznaju kako prirodnim putem mogu riješiti uzrok pretilosti.

Poklon čitateljima

Jednog čitatelja od svih koji se jave na niže naveden email, nagrađujemo besplatnom radionicom zdravog mršavljenja!

[email protected]

atma.hr – 78