Ljudskom je mozgu nemoguće pojmiti svemir. Svaki pokušaj je poput pokušaja malog mrava koji želi dokučiti planetu Zemlju. Koliko daleko mrav može proputovati u svom životu? Ako počne hodati od samog rođenja to starosti, može proći mali dio jednog kvarta, a ako mu pokušate objasniti Pacifik ili Atlantski ocean, to će biti izvan njegove moći shvaćanja.

Na sličan način, kako može ljudsko biće svojim malim mozgom, koji teži oko 1,3 kg i koji ima neko ograničeno iskustvo, shvatiti cjelokupnu kreaciju? Moramo prihvatiti kako nije moguće spoznati Boga koji je neograničen. Možemo Ga shvatiti samo u onoj mjeri u kojoj nam se On milostivo razotkrije.

Prethodna objavaDonesite ispravne odluke sad i odmah!
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 31.08.2013.
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.