Foto: pixabay.com

Poruka današnjeg dana je «prijemčivost».

Svatko od nas je prijemčiv za nešto. Ako smo za nešto prijemčivi to znači da u sebi nosimo klice ili sjemenke koje će proklijati u određenim situacijama ili okolnostima. Duhovne sjemenke, proklijati će u životnim okolnostima koje pogoduju njihovom razvoju. To često mogu biti krizne situacije ili ozbiljni problemi koji služe kao poticaj ili kao plodno tlo za razvoj spiritualnog usmjerenja, kada se počinjemo pitati: «Zašto se meni to događa?» ili «Koja je prava svrha ovih problema?» Kako da ih ukonim? i slična pitanja.

Materijalne sjemenke kliju ako smo snažno naklonjeni materijalnim postignućima. Sjemenke naših želja su posebno snažne, razvijaju se i uz najmanju pojavu novih materijalnih mogućnosti. U Patanđalijevim «Yoga sutrama» sjemenke se zovu samskare i vasane, koje trebamo spržiti praksom yoge ili meditacije, tako da one ne uspiju proklijati. To nas može spasiti od materijalne egzistencije ili stalnog rađanja u krugovima i ciklusima života. Zato je posebno važno da budemo prijemčivi za duhovnu praksu, koja predstavlja «kraljevski put» prema prosvjetljenju.

Nažalost, često smo prijemčivi i za loše stvari, situacije ili za pogrešne osobe. Naš je zadatak da osvjestimo za što smo stvarno prijemčivi!

Mario Piškur, psihoterapeut
terrajungiana.hr

Prethodna objava“Nitko ne može postati veći stranac od osobe koju si u prošlosti volio.” – 20 moćnih citata Remarquea
Slijedeća objavaTest: Odaberite mandalu i otkrijte koja je vaša najveća slabost!
Mario Piškur
Mario je rođen u Zagrebu, 1969. godine. Po zanimanju je psihoterapeut, završenog studija Jungove psihoterapije te homeopatski liječnik. Tijekom svojih putovanja po Indiji upoznao je vedskog pandita dr. Chandulala S. Patela te je pod njegovim mentorstvom 2001. godine uspješno završio studij jyotisha i Vastua. Od tada aktivno radi s ljudima i drži jyotish savjetovanja. U jyotishu je školovan po principima Maharishijevog jyotisha. Bio je stalni suradnik u časopisima Karma, Ezoterikus te povremeno pisao za časopis Svjetlost. Gostovao je u nekoliko emisija na HRT – u. Redovito održava školu jyotisha i Vastua te su iz nje izašli mnogi kavalitetni jyotish savjetnici i Vastu praktičari. Kao homeopatski liječnik, registrirani homeopat Hrvatske udruge homeopata i podpredsjednik udruge Homeopati bez granica – Hrvatska, već dugi niz godina uspješno se bavi homeopatskim liječenjem odraslih i djece. Završio je studij klasične homeopatije u Londonskom homeopatskom koledžu. Licencirani je homeopat s licencom za samostalno bavljenje homeopatijom. Angažiran je u humanitarnim projektima tj. u liječenju stradalnika domovinskog rata i njihovih obitelji.