U Bhagavad-giti Krishna, ili Bog, kaže da kako Mu netko prilazi, On mu recipročno uzvraća. Ako svo svoje srce damo Bogu, Bog nam također daje sebe. Kapacitet onoga što mi možemo ponuditi, u odnosu na beskonačnost, je tek kap. Ali ipak ta je kap, ako se ponudi s ljubavlju, Krishni dragocjenija od sveg bogatstva u materijalnom ili duhovnom postojanju. Ako mi ponudimo kap, On zauzvrat nudi bezgranični ocean Svoje ljubavi. To je princip bhakti.

Ako Bogu prilazimo zbog materijalne dobiti, dobit ćemo neku materijalnu dobit. Ako želimo mističke jogijske siddhije, mogućnost izvođenja nadnaravnih čuda – izgovaranjem mantri možemo proizvoditi stvari u svojim rukama, možemo svoje tijelo dematerijalizirati i ponovo materijalizirati bilo gdje u svemiru, možemo čitati i kontrolirati umove drugih ljudi – ako je to nešto što želimo, jednom ćemo to i dobiti. Ako želimo mukti, stanje potpunog mira iznad dualnosti ovog svijeta u kojem spoznajemo aham brahmasmi, da smo vječni duh, iznad rođenja i smrti, kroz neko vrijeme Krishna će nam i to pružiti. A ako sa svom poniznošću i iskrenošću priđemo Gospodinu kako bi Ga služili s ljubavlju, Tada će nam Krishna dati sebe, što uključuje i sve ostalo.

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 29.01.2014.
Slijedeća objavaNa današnji dan 30.01.1948. ubijen je indijski mirotvorac Mahatma Gandhi
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.