Designed by Freepik

Novac je oduvijek bio jedan od žarišnih područja interesa kad je riječ o temama zakona privlačnosti. Svi se vječno pitamo kako ga privući u većoj količini u svoj život i kako konačno početi živjeti njegovo obilje.

atma.hr – 39

Nažalost, većina je nas odrasla s cijelom paletom negativnih uvjerenja o njemu. Netko nam je rekao da je do njega teško doći. Da on dolazi samo odabranima ; onima kojima imaju sreće, onima koji su pametni, lijepi, onima koji su glupi, samo ružnima, samo onima s dobrim vezama ili pak samo onima koji su nekoga prevarili ili pokrali.

Promatrajući svoje okolnosti i okolnosti drugih, naše se misli nikada ne mijenjaju i iznova kreiramo istu realnost. Vjera u oskudicu i ograničenja postaje nam svakodnevnija od vjere u apsolutno obilje.

Ipak, negdje duboko u sebi osjećamo da s takvim pogledima nešto nije u redu, da ona nisu ni prirodna ni istinita. Prirodno je da prosperiramo i dobijemo sve što trebamo i želimo od svemira koji nas voli i čija je osnova obilje. Koliko god se opirali ovim saznanjima i pokušavali zavarati sebe da nam nije suđeno da imamo novac, negdje duboko znamo da smo vrijedni svega što želimo.

Usprkos tome, jedno je znati nešto intelektualno, a drugo je biti u stanju to provesti ili primijeniti kod sebe. Što ako nam je trenutna financijska situacija loša i ako se ne možemo zamisliti kao netko tko se može dobro osjećati u pogledu novaca? Kako i otkud krenuti?

atma.hr – 39

Za početak,  odlično je na intelektualnoj razini znati kako funkcionira zakon privlačnosti te znati da ako svoje misli uskladite s vašim željama o novcu, ono nema izbora nego da se manifestira u vašem iskustvu. Iako trenutno ne znate kako biste mogli postati netko tko umjesto straha, očaja ili fustracije osjeća radost, pozitivno iščekivanje te se dobro zabavlja, korisno je znati da je to uz određen trud moguće.

Drugi korak mogao bi biti poistovjećivanje novca s nečim pozitivnim. Umjesto negativnih asocijacija, zašto ga ne bismo povezali s nečime oko čega se osjećamo dobro i u što nam nije teško povjerovati?

Znajući da zakon privlačnosti odgovara na našu dominantnu vibraciju, zašto novac ne bismo povezali s pozitivnim emocijama,  lijepim stvarima i ugodnim posljedicama njegova obilna postojanja?

Pročitajte sljedeće tvrdnje i provjeriti osjećate li se dobro izgovarajući ih i osjećajući ih kao istinite. Ako ne, napravite svoju verziju na ovom tragu.


Widget not in any sidebars

Novac slijedi radost.
Novac slijedi slobodu i mnoštvo opcija.
Novac je simbol raskoši, ljepote i dobrobiti.
Novac odgovara emociji radosti.
Novac odgovara emociji sreće.
Imati puno novaca jako je zabavno i oslobađajuće.
Volim novac jer volim osjećaj dobrobiti koju sa sobom nosi imanje novaca.
Prekrasan je osjećaj imati novaca.
Predivno je kada novac obilno i s lakoćom pritječe u život.
Želim novac zato što ću tada moći raditi što god hoću kada god hoću.
Želim novac zato što će on osvježiti moje iskustvo.
Želim novac jer će mi donijeti prekrasna iskustva.
Želim novac jer ću moći uživati u prekrasnoj prirodi materijalnih stvari.
Želim novac zato što ću moći raditi puno stvari u kojima uživam.
Želim novac zato što ću moći izražavati sebe u većoj punini.
Želim novac zato što s njim mogu učiniti puno dobra.
Želim novac zato što se osjećam dobro imajući puno novaca.
Želim novac zato što se volim osjećati dobro.
Volim novac jer volim sebe.
Volim novac jer volim slobodu.
Volim novac jer volim kreaciju.
Volim novac jer je novac genijalan konstrukt ovoga društva.
Volim novac jer novac omogućava odličan život.
Volim novac jer volim slobodne izbore.

J. K. Rowling jednom je rekla odličnu stvar na ovu temu:

„Siromaštvo izaziva strah i stres i ponekad depresiju. Podrazumijeva tisuće trivijalnih poniženja i teškoća. Izdizanje iz siromaštva zahvaljujući vlastitom trudu razlog je za ponos, ali siromaštvo je samo po sebi romantizirano samo od strane budala.“

Vrijeme je da prestanemo romantizirati nedostatak novaca i borbu te misliti da u siromaštvu ima nešto plemenito ili da smo bolje osobe zato što si ne možemo nešto priuštiti od onih koji to mogu.

Ako novac povežemo sa stvarima koje volimo i oko kojih se možemo dobro osjećati, shvatit ćemo da nema vrijednosti i dostignuća u negativnom stavu prema njemu kad nam ono donosi samo dobro. Nema smisla osjećati se loše dugoročno kad sebi želimo radost i uspjeh.

Također, nije naodmet znati da ne trebate u ovom trenutku imati puno novaca da biste ga privukli u svoj život. Možete biti u potpunosti bez njega, ali ako se dobro osjećate u vezi njega i svoje budućnosti, krećete se u smjeru obilja (i obilje u smjeru vas).

atma.hr – 39

Korisno bi bilo govoriti si stvari poput:

S mjesta na kojem jesam/ iz okolnosti u kojima jesam mogu privući više novaca u svoj život.
Nije važno što trenutno nemam novaca. Zakon privlačnosti odgovara na vibraciju koju odašiljem od sada na dalje. Svojim mislima u ovom trenutku mogu privući više novaca u svoj život.

Također, možete proglasiti:  Radujem se većem pritjecaju novaca u svoj život. Radujem se imanju novaca. Znajući da će to jednog dana biti vaša realnost, pomisao je zasigurno lijepa.

Napisala: Klara Capan

Ne propustite!

atma zakon privlacenja

Privlačenje ljubavi i Privlačenje obilja

Teorijski i praktični dio s tehnikama i vježbama.

 Trajanje: 90 min

Ulaz: 50 kn (na ulazu)

Ograničen broj mjesta!


Prijavite se ovdje:

Greška: Kontakt obrazac nije pronađen.