Foto: pixabay.com

Stvarna Anima kao da je neuhvatljiva, s tisuću lica, zato je potraga za ljubavlju umijeće koje ne voli jednostavne odgovore kao i jednostavne pristupe. Sudjelovanje u odnosu najbitniji je faktor odnosa i ljubavi.

atma.hr – 78
”Lijepo je bilo u tvom društvu, zagrljaju, čarolija je trajala, jer nikada istinski nismo bili zajedno, zbog ovog ili onog razloga. Živim u uvjerenju da nam se nije poklopilo, a toliko toga sam ti htio dati.”

Kaže se da Anima ima tisuću lica, čovjek vidi samo nekoliko njenih naličja. Zaljubljenost u projekciju, spas je za svakog čovjeka.

Kada sam pogledao natalnu kartu ovog dečka koji izgovara gornju projekciju, njegova Venera u Ribama, egzalitarana, jasno je govorila o uzvišenom pogledu na ljubav. Venera u Ribama govori o najvećoj mogućoj ljubavi, ali ostali položaji u karti govorili su o projekciji.

Kada sam pogledao natalnu kartu partnerice, Venera u Lavu okružena hladnim Saturnom, a s druge strane Mars, postavilo se pitanje: Kako ova ženska osoba može dati nešto što ne posjeduje? Način voljenja te osobe nema puno veze s rečenim.

Ona voli tako da ona povređuje i da bude povrijeđena i normalno je da ova žena nije vidjela rečeno. On nije mogao shvatiti da je nju ta ljubav privlačila samo onda kada je bila zabranjena.

atma.hr – 39

Na ovaj ili sličan način mi izbjegavamo stvarne odnose, bježimo u projekcije preuveličavanja kojima vlada Anima.

Ženski princip ili Anima preuveličava i stvara često krivu sliku. Zato u mnogim religijama pronalazimo preuveličavanje, a onda, istodobno i mnoge lose događaje u ime. Obično je preuveličavanje prisutno kada nam te funkcije najviše fali.

Ovakva objašnjenja nisu popularna, kako za ljude koji su još u Edipovoj fazi razvoja, točnije, nacizmu, te za one koji su svoja ljubavna razočaranja pretočili u religioznost i onda veličaju nestvarnu osobu kako bi izbjegli suočavanje sa sobom, kao i za pesimiste gdje Anima postaje polaritet preuveličavanja razočaranja.

Zato je pjesnik sklon biti u zanosu zaljubljenosti i ponorima razočarenja. Stvarna Anima kao da je neuhvatljiva, s tisuću lica, zato je potraga za ljubavlju umijeće koje ne voli jednostavne odgovore kao i jednostavne pristupe. Sudjelovanje u odnosu najbitniji je faktor odnosa i ljubavi.

Nikola Žuvela, http://vedski-jyotish.net/

86 NIKOLA ŽUVELA

Knjige autora: Nikola Žuvela


nikola zuvela jyotish i djelovanje shanija

nikola zuvela o ljubavi

nikola zuvela muskarac i zena u procjepu

nikola zuvela katalog samozavaravanja


Prethodna objavaRavno do mira
Slijedeća objavaLewis Dartnell: Podrijetlo – Kako je povijest Zemlje stvarala povijest čovjeka
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.