Vrijeme je da transformiramo sebe. Naše sveto sunce vratilo se da donese nove početke i ravnotežu. Sav život na Zemlji ovisi o suncu, ptice pjevaju, cvijeće je širom otvoreno, pčele plešu… Vi ste jednako dio prirode kao i stablo koje gledate kroz prozor. Stoga, tecite s prirodnom ravnotežom koja prati ponovno rođenje proljeća. Što je vaše osobno ponovno rođenje?

atma.hr – 52
Ekvinocij je astronomski događaj kada Sunce u prividnome gibanju oko zemlje stigne nad Ekvator, uzrokujući da dan i noć budu približno jednakog trajanja na cijeloj planeti. Naš planet ima dva godišnja ekvinocija, jedan u proljeće i jedan u jesen.

Proljetni ekvinocij je vrijeme ponovnog rađanja za cijeli život na našoj planeti. Kako nas zima smješta u život tame, ekvinocij se raduje jer donosi više sunčanih sati. Sav život na Zemlji ovisi o suncu.

Nije teško vidjeti da svako živo biće slavi u vrijeme proljetnog ekvinocija. Ptice pjevaju hvale, cvijeće je širom otvoreno, pčele plešu, a bebe svih vrsta se rađaju.

Što to znači za vas? Proljeće je podsjetnik za ljude da transformiramo sebe i svoj dom. Možda ćete se osjećati energizirano i življe nego u prethodnim mjesecima.

To je zato što se naše sveto sunce vratilo da donese nove početke i ravnotežu. Dok su dan i noć u jednakoj ravnoteži, mozak, tijelo i priroda prirodno slijede taj trag. Evo nekih ideja o tome kako osobno možete dobiti najviše od proljetne ravnodnevnice.

atma.hr – 52
Dom

Vjerojatno ste cijelog života slušali pojam “proljetno čišćenje“. To je zato što su vaši predci znali važnost ekvinocija i ulogu koju igra čak i u zatvorenom prostoru. Evo nekoliko načina na koja možete osvježiti dom.

1) Otvorite prozore što je češće moguće u ovo doba godine. Pozdravite nove početke koji izgledaju kao lagani povjetarac na topli proljetni dan.

2) Prođite svoj dom od vrha do dna, pretražite svaki kutak i riješite se onoga što više ne koristite. Naše kućno pravilo: ako se nešto ne koristi godinu dana, ne treba nam. Iako možda postoji nekoliko stvari na koje se ovo pravilo ne odnosi, općenito to vrijedi za svaki dom. Odvojite se od ovih predmeta, stvorite prostor za nešto novo. Ovo je jedna od najvažnijih stavki na vašem proljetnom popisu.

3) Dubinski očistite svoj dom, uključujući prozore, toplinske / AC filtre, stropne ventilatore itd.

4) Neka vaša djeca prođu kroz svoje igračke. Dajte svakom djetetu kutiju i dopustite im da sami ispune kutiju. To je za njih ponovno rođenje, kao i smanjenje posla za vas.

5) Nakon čišćenja energetski očistite svoj dom pomoću kađenja.

Ako ste zauzeti izvan kuće ili mislite da nećete imati vremena za obavljanje tih zadataka, razmislite o zapošljavanju osobe koja će vam pomoći u kući. Vrijedi potrošiti novac za pročišćeni životni prostor, što stvara razboriti um.

atma.hr – 52
Vi

Vi ste jednako dio prirode kao i stablo koje gledate kroz prozor. Stoga, tecite s prirodnom ravnotežom koja prati ponovno rođenje proljeća. Što je vaše osobno ponovno rođenje?

Ovi jednostavni koraci omogućit će vam da otkrijete glavni željeni prioritet.

Često smo u životu svjesni da želimo nešto promijeniti, možda čak znamo što bismo željeli da bude krajnji rezultat, ali što prvo moramo promijeniti? Koja nova, svježa ideja zaslužuje našu pozornost?

1) Meditirajte 20 minuta svaki dan. Započnite meditaciju pitajući se: “Tko sam ja?” Možda ste pitali i odgovorili na to pitanje u prethodnim meditacijama. To je pitanje koje se stalno razvija. Svemir možda ima iznenađujući odgovor za vas ovog proljeća.

2) Provedite što više vremena na suncu. Temperature su u proljeće tople i ugodne. Sunce na ekvinocij ima vibracijsku energiju koja pršti od živosti i novih ideja.

3) Navedite tri najvažnije stvari u svom životu koje su spremne za rođenje. Tijekom pisanja vizualizirajte i krajnji rezultat.

4) Prakticirajte Zakon najmanjeg napora. Proljetni ekvinocij je čisti preporod gdje god pogledamo, zato dopustite da se vaš um i tijelo usklade s tim i oslobode misli koje stvaraju paradoks.

5) Odvojite vrijeme za Pozdrav Suncu tako što ćete cijeniti sunce, zahvaliti se i dopustiti vašem tijelu da se poveže s tom silom.

atma.hr – 52
6) Uspostavite zabavni ritual sa svojom obitelji, kao što je slavlje uz aktivnost na otvorenom koja uključuje boju.

Igrajte se često ovog proljeća! Uzmite posljednji popis ideja i nastavite ga nadograđivati. Neki odrasli mogu gledati na igru ​​kao na “gubitak vremena”, ali uvjeravam vas da je upravo suprotno. Ako živite u hladnoj klimi, možda čak patite od sezonske depresije. Rezultati toga mogu stvoriti blokadu u svakom ponovnom rođenju ili kreativnim idejama. Igra, osobito vani, će:

  • Oživiti mladost
  • Povećati aktivnost mozga
  • Potaknuti kreativnost
  • Otpustiti stres

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić