Foto: pixabay.com

Duh životinje, također poznat kao moć životinje, smatra se duhom koji pomaže, služi ili slično i koji ojačava pojedinca, a neophodan je za uspjeh u bilo kojem pothvatu. U šamanskoj tradiciji smatra se da su oni ovdje kako bi vodili i štitili, poput anđela čuvara.

atma.hr – 78
Duh životinje često nudi dublju poruku nego što se čini na prvi pogled. Budite osjetljivi pri ovoj vrsti povezanosti kada pokušate pronaći smisao svoje moćne životinje.

Dakle, kako ćemo saznati koja životinja predstavlja naš duh? Prema modernim šamanima postoji veći broj načina.

Bilo da je kroz sanjarenje, meditaciju, opažanje u prirodi, postoji mnogo načina da saznate koji je vaš duh životinje (možete imati čak više od jednog kroz različite faze svog života).

Dopusti da te tvoj duh životinje odabere

Kada tek počinjete, imajte na umu i u srcu sljedeće: Duh životinje ne može biti izabran. On odabire vas.

Sve što trebate učiniti je biti svjestan; u većini slučajeva, duh životinje će biti najviše prisutan kada odlutate iz svog konvencionalnog stanja uma, kao što je tijekom meditacije, sanjarenja, sanjanja ili drugih promijenjenih stanja svijesti.

Međutim, nemojte ih odbaciti ili zanemariti ako se pojave u svojim fizičkim oblicima. Oni će se razotkriti neobičnim ponašanjem ili u više susreta u kratkom vremenskom razmaku.

atma.hr – 39

Početak vaše potrage

Naravno, ne postoji pouzdan, univerzalan način da pronađete svoj duh životinje, niti postoji točan raspored kada ćete je otkriti. Držite svoje srce otvoreno i isprobajte ove načine:

– Otiđite u prirodu i promatrajte. Obratite pozornost na životinje i na njihovo ponašanje.

– Otvorite srce i budite pažljivi kada se životinja pojavi u vašem životu na primjetan način, na primjer kada se ponaša neobično.

– Pratite pozorno ponovne susrete sa životinjama, bilo u fizičkoj ili simboličkoj formi (kao objekt ili slika).

– Čitajte knjige ili gledajte programe sa životinjama, razmišljate o životinji koja se po vama ističe.

– Meditirajte s namjerom da pronađete duh životinje ili na određenu životinju koju ste već pronašli.

– Obratite pažnju na snove koji uključuju životinje.

– Proces putovanja (npr. vizualizacija popraćena zvukom, šamansko bubnjanje).


Widget not in any sidebars

Meditirajte 

Meditacija je sjajan način za povezivanje s vašim duhom životinje. Kao što smo spomenuli u drugim člancima, ne morate biti zastrašeni meditacijom ili koristiti poseban proces. To je vrlo širok pojam za dubinsko opuštanje, npr koristeći aktivnu maštu za vizualizaciju i putovanje unutar sebe.

Kako bilo, usmjerite namjeru za ovo unutarnje putovanje da bi se povezali s jednom ili više životinja. Korištenje meditacije omogućava vam da odete u drugo stanje uma gdje ste više prijemčivi za energiju i intuitivnu mudrost životinjskih duhova.

Pratite svoje snove

Životinje u snovima su zajedničke manifestacije nesvjesnih slika i vodstva. Ako je životinja u snu duh životinje koja vam je pružala vodstvo u prošlosti, obratite posebnu pozornost na poruke koju vam san donosi. Zapišite san čim se probudite.

Simbolizam životinja u snovima (bez obzira jesu li duhovi životinja) obično predstavlja:

-Osjećaje koje sanjar sebi još nije u potpunosti priznao ili spoznao.
-Aspekt osobnosti ili osjećaja koji se smatra “divljim” ili teškim za kontrolirati.
-Osnovni instinktivni nagon ili emocije.
-Događaj ili osoba koja ima utjecaj na život sanjara.
-Intuitivne smjernice u obliku životinje duha vodiča.

atma.hr – 78
Nakon što ste pronašli svoj duh životinje

Što trebate učiniti sada kada ste otkrili svoje životinjsko vodstvo? Evo nekoliko savjeta:

– Saznajte o vašoj duhovnoj životinji najviše koliko možete. Promatrajte je kada je vidite u fizičkom obliku, učite o njoj iz knjiga ili iz drugih medija, osjetite, zamislite je.

– Napravite popis kvaliteta ili atributa životinje za koju osjećate da bi mogla biti vaš životinjski duh. Nemojte razmišljati o tome previše, samo odgovorite na ova pitanja najbrže što možete, a zatim pitanja postavite opet i razmislite možete li pronaći još asocijacija.

Kako su osobine te životinje povezane s vama? Kako je životinja i ono što ona predstavlja povezana s iskustvima koje ste imali u životu? Kad bi vaš duh životinje imao glas, što bi vam rekao? –

– Postaviti nekoliko pitanja, na koja ćemo sada prijeći …

Pitanja

Važno je shvatiti kakvu vezu imate s duhom životinje i eventualne poruke koje bi mogla imati za vas.

Ovdje su neka od pitanja koja možete postaviti, bez obzira na vrstu životinje:

– Što osjećate prema životinji i njenoj prisutnosti?

– Ako ste upoznali svoj duh životinje osobno, kako ste se tada osjećali?

atma.hr – 39

– Vratite se korijenu emocionalnog naboja u tom trenutku: Da li ste bili uplašeni? Da li ste se osjećali ugroženi? Da li ste bili sretni što ste vidjeli svoj duh životinje?

– Postoji li veza između duha životinja i situacija ili događaja u vašem životu?

– Postoji li veza između toga što osjećate za svoju duhovnu životinju i osjećaja koje imate u drugim područjima svog života? Promatrajte hoće li se nove emocije ili asocijacije pojaviti, jer ste ih do sada mogli biti nesvjesni. Duh životinje može predstavljati vaše osjećaje, ali i osobu, događaj ili situaciju iz vaše prošlosti ili sadašnjosti.

– Koje kvalitete vi osobno možete povezati s duhom životinje? Pogledajte svojstva ili osobine, imaginarne kvalitete ili simbole koje obično povezujete sa svojim životinjskim duhom. To je dobra polazna točka za stvaranje značenja i razvija jaču vezu sa svojim životinjskim duhovnim vodičem ili vodičima.

– Kako je životinja opisana i što obično predstavlja u društvu ili duhovnoj tradiciji? Također možete proučiti uobičajene predodžbe ili općenito kulturološko značenje koje se obično pripisuje vašoj duhovnoj životinji.

Duh životinje može biti prožet ovim generičkom značenjem. Uključite ovu perspektivu u istraživanje kako bi pronašli svoju duhovnu životinju ili je iskoristite za nadopunjavanje svog razumijevanja.

Duh životinje često nudi dublju poruku nego što se čini na prvi pogled. Budite osjetljivi na pri ovoj vrsti povezanosti kada pokušate pronaći smisao svoje moćne životinje.

46 SAL RACHELE: INTEGRACIJA DUŠE