Psihodramska psihoterapijska grupa “Pogled u sebe” usmjerena osobnom rastu i razvoju otvorena je za primanje novih članica. U grupu se mogu prijaviti punoljetne ženske osobe koje žele raditi na sebi i u sigurnom prostoru istraživati vlastite potencijale i probleme.

ZAŠTO TERAPIJA?
Terapijska grupa pravo je mjesto za sve osobe koje žele razvijati svoje unutarnje snage i resurse, empatiju prema sebi i drugima, ali i bolje razumijevanje vlastitih psihičkih procesa. Život u suvremenom društvu ne ostavlja nam puno vremena za kontakt sa samima sobom, tako da je terapijska grupa idealno mjesto za ostvarivanje takvog kontakta koji nam omogućuje da živimo slobodnije i ispunjenije te razvijamo zdravije obrasce ponašanja i imamo kvalitetnije međuljudske odnose. Kroz zajednički rad u terapijskoj grupi učimo kako se bolje nositi s emocijama i životnim izazovima, kako stvarati autentične odnose i postavljati granice, kako izraziti vlastite potrebe, zauzimati se za sebe i bolje razumjeti pozadinu vlastitih misli i ponašanja.

ZAŠTO PSIHODRAMA?
Psihodrama je oblik psihoterapije u kojem se koriste akcijske metode da bi se uprizorio unutarnji svijet pojedine osobe, kao i njezini interpersonalni odnosi. Ona je jedinstvena u odnosu na druge oblike psihoterapije jer, iako koristi verbalnu komponentu, naglasak je na iskustvenom doživljavanju pojedinih procesa, a neurobiološka istraživanja pokazuju da se najvažnije promjene događaju upravo kroz iskustvo. Potičući pojedinca da prikaže svoja pitanja, odnose i probleme na “sceni”, psihodrama aktivira osobu na kognitivnoj, emocionalnoj, tjelesnoj i ponašajnoj razini te tako holistički pristupa svakoj osobi.

ZAŠTO GRUPNA TERAPIJA?
Za razliku od individualne terapije, u grupnoj terapiji imamo priliku direktno učiti ne samo od terapeutkinje već i od drugih članica grupe te tako širimo svoj kapacitet za empatiju i istinsko prihvaćanje različitih perspektiva. Bitno je pritom naglasiti kako se, prilikom osnivanja nove grupe, kao i prilikom ulaska svake nove članice, posvećuje dovoljno vremena stvaranju međusobnog povjerenja i povezanosti koje je preduvjet za kvalitetan rad na osobnim temama. U tom je smislu međusobno poštivanje granica preduvjet zajedničkog rada i napretka.

GDJE I KADA SE SASTAJE GRUPA?
Susreti se održavaju jednom tjedno, svake srijede od 17 do 19 sati, u prostorima Plesnog boravka na adresi Getaldićeva 8 u Zagrebu. Cijena sudjelovanja u grupi je 500 kuna mjesečno. Prije uključivanja u grupu, osobe prolaze inicijalni razgovor s voditeljicom. Inicijalni razgovor ne obvezuje na ulazak u grupu i ne naplaćuje se.

TKO VODI GRUPU?
Voditeljica grupe je Jasna Žmak, dramaturginja i apsolventica psihodramske psihoterapije pri Centru za psihodramu u Zagrebu. Završila je studij Propedeutike psihoterapije te je članica Centra za psihodramu. S klijentima radi individualno te vodi psihodramske radionice o ženskoj i queer seksualnosti u sklopu projekta “One stvari”. Više informacija o voditeljici: https://jasnajasnazmak.net/psihoterapija/

Za dodatne informacije i upite za uključivanje u grupu pišite na: [email protected]