Pred nama je pun Mjesec koji se odvija 22. lipnja/juna u 2 sata i 8 minuta na 1′ Jarca. I to nije jedini pun Mjesec u ovom znaku. Ponovit će se još jednom 21. srpnja/jula i to na posljednjem stupnju Jarca, što je rijedak fenomen. Stoga promatrajte što se događa u razdoblju između te dvije lunacije. Promatrajte što se događa u vašem unutarnjem svijetu, s vašim potrebama i emocijama, kao i u odnosu sa ženskim članovima obitelji, osobito u odnosu s majkom.

atma.hr – 52
Imamo priliku nešto zaokružiti, shvatiti, završiti ili započeti. Značajno je.

Kako biste dobili cjelovitiju sliku utjecaja ovog Uštapa važno je detaljnije objasniti njegove resurse i načine.

Jarac je simbol uspona, profesionalnog života i karijere. S njim određujemo nove ciljeve i ne nužno samo poslovne. Usmjeravamo se na postignuća i gledamo što nam može pomoći kako bismo to i ostvarili. Uključuje pragmatizam, marljivost, upornost, odlučnost, ali i preuzimanje odgovornosti.

S jedne strane stoji Mjesec u Jarcu s kojim gledamo prema ostvarenju i napretku, a s druge se smještaju Sunce, Merkur i Venera u Raku koji ističu važnost privatnog života, posvećenost obitelji, domu i djeci.

Jarac je pomalo krut, ozbiljan, realističan, Rak je popustljiv, emotivan i pomalo bojažljiv. Jarac je šef i autoritet, Rak je onaj koji brine i izvršava. S Jarcem odrastamo i odlazimo iz gnijezda koje je savio Rak.

I sada je potrebno pronaći ravnotežu. Ravnotežu između postignuća u vanjskom svijetu i one naše baze koja je jako intimna i privatna iz koje zapravo krećemo u osvajanje novih ciljeva. Pronaći nit koja spaja naš um i emocije. Ako se prepustimo emocijama to znači da je potrebno uključiti i razum, kao i obrnuto. Također, ovo je vrijeme odlično kako biste shvatili što ometa ispunjenje vaših ciljeva i želja? I naravno, otklonili to.

Znači trebamo resurse, podršku i razumijevanje koje ide iz nama najbliskijeg kruga. Za neke će ovaj period biti značajan u rješavanju odnosa s majkom ili ocem ili pak vlastite roditeljske uloge. Kao da treba nešto namiriti i dovesti u ravnotežu.

atma.hr – 52
Ravnoteža je nužna jer se u sve miješa Neptun na zadnjem stupnju Riba. Zbog njega nešto ne vidimo jasno, ili smo u zabludi, iluziji, kao da trebamo upaliti svjetlo kako bi bolje vidjeli ono što je pred nama. Svjetlo nam pomaže da ne zalutamo, a ono može doći u vidu podrške izvana. Sada možemo vidjeti što trigerira naš osjećaj krivnje, tuge, bespomoćnosti ili stida.

Koga izdajemo i tko nas izdaje?

Tko je iskren, a tko neiskren?

Zašto i kada bježimo od stvarnosti jer nam je preteško suočiti se?

Na konkretnijoj razini može doći do povremenih izazova zbog infekcija ili problema s vodom.

Kako biste imali bolji uvid u ovo razdoblje koje je pred vama, pogledajte u koju kuću horoskopa vam pada Jarac. Izgledno je da će na tom području biti značajnih zbivanja i promjena.

Nešto počinje 22. lipnja/juna, a završava 21. srpnja/jula.

Julijana Oremović