Foto: pixabay.com

52

Imati mir ili neprestano dokazivati drugima da ste u pravu – pitanje je sad.

Odgovor je jednostavan. Ne morate u svakom dijalogu ili raspravi imati vlastiti epilog ili zaključak. Pustite drugoga da bude pobjednik, a vi imajte svoj vlastiti mir. Ne morate ljude tjerati da misle onako kako vi mislite, niti da govore onako kako vi govorite. Što ćete time postići osim da malo zagolicate svoj ego? Ništa više. Tako ćete od njih samo stvoriti neprijatelje kojima više neće biti draga vaša blizina, štoviše počet ćete im ići na živce. Pustite ljude da misle da su vas dobili i tek tada ste pravi pobjednik. No to nije uvijek lako.

Pustiti drugoga da bude pobjednik znači shvatiti da je život mnogo više od nekog verbalnog nadmetanja ili dokazivanja vlastite inteligencije. Veliki ljudi nikada nisu imali potrebnu nekome se dokazivati, jer su znali i vjerovali u one vrijednosti koje se nalaze u njima, i koje ne postaju ni veće ni manje zato što ih netko priznaje ili ne priznaje. Oni su znali da osjećaj sigurnost ne dolazi od nigdje izvana već ga možete naći samo u sebi.

39

Pustiti drugoga da bude pobjednik znači obvezati se pred sobom da ego neće biti dominantan faktor pri donošenja odluka, već da će važniju ulogu imati vaša duša.  To također znači da bilo kakvo nadmetanje nećete samo shvatiti kao gubitak vremena i razuma, već i kao gubitak samopoštovanja. Pustiti drugoga da bude pobjednik znači prestati se neprestano u životu baviti nevažnim stvarima i ulaziti u nepotrebne bitke i pogledati na one izbore koje čini naše srce.

Zato pustite drugoga da bude pobjednik, a vi nastavite pisati vašu životnu priču neovisno o tome čija će biti zadnja. Kada počnete kontrolirati svoje slabosti shvatit ćete da se i ova potreba nalazi među njima. Odlučite što želite dobiti od života a sve ovo ostalo gurnite sa strane. Kada vam postane svejedno tko će biti verbalni pobjednik, vidjet ćete kako ćete se bolje osjećati u vlastitoj koži i time postati pravi pobjednik.

Mario Žuvelasavjetnikuspjeha.com

39

Prethodna objavaMože li nam se dogoditi da nikada ne sretnemo srodnu dušu? Ili da je propustimo?
Slijedeća objavaOdaberite drvo koje vas trenutno najviše privlači i otkrijte 2 stvari o sebi!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.