Srce se često sakrije iza razuma kako bi ostalo nepovrijeđeno. Ono se štiti zbog prošlih iskustava, ali time gubite i nove mogućnosti za ljubav i rast.

atma.hr – 78
„Stavi ruku na svoje srce i dopusti da ti dođu odgovori na sve što te muči.“

Možeš postići sve što želiš, ali ako pritom ne hraniš svoje srce, na kraju će opet ostati osjećaj praznine. Iako bi po svim „standardima“ trebala biti sretna zbog sve što imaš, duboki osjećaj u tebi ipak nije takav.

Što se putem dogodilo?

Ono što se tolikim ljudima dogodi. Idu za ovim pa za onim i tako unedogled, a pritom izgube sebe. Puste da im sva ona divna iskustva nestanu iz života. A da to ni ne primijete.

Vjerojatno ste barem jednom u životu osjetili onu iskrenu radost koja je kao došla spontano ni otkuda. Došla je iz vas.

Tada ste vjerojatno radili upravo ono što vaše biće želi raditi, a ne ono što je nametnuto da bi trebalo raditi.

atma.hr – 39

To je put srca, put autentičnosti, onoga tko zaista jeste. Možda su vas učili da nemate pravo na to, da morate odrađivati nešto i tako cijeli život. No, to nije istina.

Sve postaje lakše kada se vratite u „svoje cipele“, ne one koje su vam drugi namijenili.

Tada zapravo dolazite na svoje davno zaboravljeno mjesto. Tu nema napora, nema glume, nema pretvaranja, sve je prirodno i jednostavno.

Možda vaše srce nosi u sebi puno tuge, ljutnje, povrijeđenosti i potrebno je dopustiti mu (sebi) da to izađe kako bi mogli dalje nastaviti kročiti svojom stazom.

Taj put nije lagan, ali je neusporedivo lagan naspram života koji provedete nezadovoljni, izgubljeni i nesretni.

Tragati za sobom i ono što vam duša uistinu želi postaje predivno putovanje kada se tome prepustite i povjerujete da postoji drugačiji život od naviknutog.

Razum ne može dati odgovore na sva vaša pitanja i ako polazite samo od razuma, nećete pronaći ono što istinski volite raditi i živjeti. Srce se često sakrije iza razuma kako bi ostalo nepovrijeđeno.

atma.hr – 78
Ono se štiti zbog prošlih iskustava, ali time i gubite nove mogućnosti za ljubav i rast. Kada se povežete s vlastitim srcem, nitko ga neće moći povrijediti, jer vi to nećete dopustiti.

Čak i da bude povrijeđeno, uvijek ima vas. S tom spoznajom nema straha.

martaNapisala: Marta Kravarščan, savjetnica u procesu gestalt edukacije, neurolingvistička praktičarka, life savjetnica.

Za sva pitanja, dogovor savjetovanja/psihoterapije možete me slobodno kontaktirati na mob:091/935-6942 ili na mail:[email protected]

Ukoliko smatrate da bi ovaj tekst mogao još nekome koristiti, slobodno ga podijelite :).

Facebook stranica: Put Promjene – centar osobnog i poslovnog uspjeha

Web stranica: http://psihoterapijasavjetovanje.com

27 OSHO: MOĆ LJUBAVI

banner za knjige moc ljubavi
Prethodna objavaTražite li uvijek pomoć ili ste jedan od onih koji sve može riješiti sam?
Slijedeća objavaNajveći grešnici najviše ‘ližu oltare’?
Avatar photo
Neurolingvistička praktičarka, life savjetnica, business coach. Svakodnevno radim individualno savjetovanje/coaching, predavanja i radionice u sklopu centra Put Promjene. Moja uloga je pomoći vam da jasnije shvatite što želite i kako to ostvariti. Osvještavanje neželjenih ponašanja, navika, i uvjerenja daje nam mogućnost da zajedno pronađemo moguća rješenja problema ili situacije u kojoj se nalazite. U tome vam savjetovanje/psihoterapija može biti snažna podrška. Ovo je mjesto gdje možete reći sve što vam je „na duši“ i gdje će vas čuti bez osude, kritike ili predrasuda. U radu mi je važno da ostvarujemo pozitivne promjene onim tempom kojim je klijent spreman ići. U savjetodavnom i terapijskom radu nema prisile, tada je kontraproduktivna. U savjetodavnom i psihoterapijskom radu posebno područje interesa su mi problemi u prehrani, rad sa različitim ovisnostima, rad na samopouzdanju i razvijanju maksimalnih potencijala u pojedincu, tehnike smanjivanja stresa, anksioznosti i napadaja panike korištenjem vlastitih snaga kao i rad sa „unutarnjim djetetom“ i snovima kako bi se postigla cjelovitost osobe. mob:091/935-6942 / mail:[email protected]