Rahu predstavlja najdublje i najmračnije tajne, a onda i tajne naše psihe ili svega onoga što pripada našim inhibicijama. Sve što je nepoznato normalnim ljudima, to zastupa Rahu. On je najviše zbunjujući i intrigantan čvor u astrologiji.

atma.hr – 78
Općenito osobine Rahua možemo iščitati iz mita o nastanku Rahua. Deve i Asure su inače podijeljene u dva tabora, a Gospodin Vishnu je uzeo oblik nebeske čarobnice Mohini koja je preuzela na sebe zadatak čuvanja božanskog nektara besmrtnosti.

220px Rahu graha
Rahu

Asura Swarbhanu je ušao u tabor Deva na način da se prerušio u Deve. Otišao je sjesti između Surye (Sunca) i Chandre (Mjesec). Iznenada su Surya i Chandra otkrili ovaj lukav trik Asure Swarbhanu i prijavili ga Gospodinu Vishnu. Osjećajući se ogorčeno, Vishnu je bacio svoju sudaransku čakru na Swarbhanu, koji je prerezao i odvojio glavu od tijela. Ali Swarbhani nije umro jer je već popio nekoliko kapi nektara. Postao je besmrtan. Dakle, sada je njegova glava postala poznata kao Rahu, a donja polovica je nazvana Ketu (Sjeverni i Južni mjesečev čvor). Tako su postali sjenoviti čvorovi, a neki kažu osmi i deveti planet u astrologiji.

Kaže se da je Gospodin Vishnu već bio svjestan realnog identiteta Swarbhanua i dopustio mu je da popije nektar besmrtnosti jer je to dio kozmičkog plana.

atma.hr – 39

Ovdje vidimo prirodu Rahua ili bivšeg Swarbhanu koji je bio nepristojan, lukav, ali i lažov, a sve to je radio da bi postigao svoj cilj, bez straha od posljedica takvog djela!

Štoviše, Rahu i Ketu su razvili intenzivnu i duboku mržnju prema Suncu i Mjesecu. Zato su uvijek loši aspekti kada se ova dva čvora približe Suncu i Mjesecu. Primjerice, kada su zajedno Rahu i mjesec ako su loše postavljeni može donijeti mentalne probleme. Rahu se smatra neustrašivim u svojoj prirodi, ali ta neustrašivost je prepuna nemoralnosti i nepoštovanja autoriteta i općih pravila, što se može vidjeti u prethodnoj priči.

Rahu predstavlja postizanje željenog motiva bez obzira na posljedice. Rahu preferira stalno razbijanje pravila tamo gdje se nalazi u natalnoj karti, prkoseći općim normama, razbija društvene običaje, osporava vlast i stvara nevolje drugima. Rahu se općenito naziva glavnim mučiteljem svjetlećih planeta, poput Sunca, ali jako je neugodan pogotovo za muškarce kada se nađe s Jupiterom i Marsom jer su oni nositelj muške energije.


Widget not in any sidebars

Rahu je bijesan, nasilan, tajnovit, nestašan i tajanstvene prirode. On je Sjena, a Južno indijska astrologija ga povezuje s dimom koji stvara oko planeta ili znaka u kojem se nađe. On je utjelovljenje nezadovoljstva. Njegova je tjeskoba zastrašujuća te izaziva opsesivno – kompulzivan poremećaj te tvrdoglavost. On uvijek nosi izraz ljutnje i agresije na svom licu. Obožava Gospodina Shivu. Nosilac je sarkazma.

Rahu predstavlja najdublje i najmračnije tajne, a onda i tajne naše psihe ili svega onoga što pripada našim inhibicijama. Sve što je nepoznato normalnim ljudima, to zastupa Rahu. Rahu predstavlja ono što ostaje daleko od pogleda javnosti. On voli ostati u tajnosti. Sve aktivnosti koje se odvijaju u mraku i noću, rezultat su Rahuovog učinka. Zato se noćno vrijeme smatra kao najgore vrijeme u danu.

Rahu u osnovi predstavlja krajnosti i proturječnosti. S jedne strane, on označava kriminalce i antisocijalne elemente, ali s druge strane označava špijune, informatore i policijske službe koje traže iste te kriminalce. On je najviše zbunjujući i intrigantan čvor u astrologiji.

atma.hr – 78
Rahu predstavlja neznanje, nepismenost i tamu u svim aspektima. On predstavlja necivilizirane ljude. Kaže se da je većina problema u životu uzrokovana zbog neznanja i nedostatka odgovarajuće svijesti. Rahu djeluje tako da zadrži čovjeka u mraku i prikrije istinu od njega. On stvara oblake iluzije i pokazuje sliku koja je potpuno daleko od istine.

U pozitivnom smislu smatra se najvećim stručnjakom za planiranje. Rahuova inteligencija i oštrina su prodorni. Može se reći da su Rahuove oči ili kvalitete, poput skenera ili rendgenskog aparata.

Rahu predstavlja ateizam. Naziva se nestašnim djetetom Maye ili iluzije, on je mađioničar i majstor varljivosti. Kaže se da uvećava i pojačava negativne kvalitete drugih planeta s kojima se nađe u natalnoj karti i tranzitu.

Rezultati Rahu Mahadasha ili razdoblja od 18 godina koliko traje u vašoj karti ovisi  o njegovom položaju. Naime, on daje jako dobre rezultate u 11 kući nešto manje u 3. i 6. kući. Kažu da daje dobre rezultate  u znaku Blizanaca i Djevice. Rahu je vladar magije i vlada entitetima, ubodima insekata, otrovnicama, otrovima…

atma.hr – 39

Pošto donosi materijalne želje za ostvarenje sebičnosti, on jedini od zločudnih planeta može donijeti financijske dobitke, i ugled ako je dobro postavljen. Iako Shani, također, ukazuje na uspjehe i nagrade, oni dolaze s puno kašnjenja i borbe. Ipak kada se poajvi Rahu – Ketu razdoblje onda ono donosi gubitke.

Neodlučnost, strah, fobije, opsesivna kompluzivnost, iluzije, oštećeni fokus, nedostatak razmatranja stvarnosti kao velika strast prema materijalnom i seksualnošću pripada onim mračnijim aspektima naše prirode koje donosi Rahu. Kako on djeluje u vašem životu, najbolje će pokazati natalna karta.

Nikola Žuvela, http://vedski-jyotish.net/

nikola zuvela jyotish i djelovanje shanijaJyotish i djelovanje Shanija – Nikola Žuvela

Smisao ove knjige jest upoznati se s filozofijom jyotisha kao i sa Shanijem (Saturnom), njegovim najvećim učiteljem.

Cijena: 75 kn

Prethodna objavaOvdje nitko ne zaključava vrata: Najsigurnija država na svijetu!
Slijedeća objavaSmilujte se sami na sebe, na svoj život, i sve što vam se dosad događalo
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.