Samilost je jedna od najljepših “osobina” Boga ili Svega Što Jest. Kada se ona spušta na nas, to je najveličanstveniji trenutak u životu.

atma.hr – 78
Tada smo u stanju potpune ljubavi, blaženstva i milosti koja nas doslovce rastače. Ne doživimo je puno puta u životu, ali kad se to dogodi, tek tada znamo kako izgleda biti “u stanju Božje milosti”.

Pošto smo identične iskre Svega Što Jest sposobni smo i sami njegovati i izraziti samilost. Obično je dajemo drugima. No, jeste li ikada pokušali biti samilosni sami prema sebi?

Što to znači?

Kada se sve počne obrušavati ka dole u životu, kada smo sami, depresivni ili čak očajni, osjećamo da nema nikog tko bi nam pomogao, a pomoć očajnički trebamo…

TADA je čas da se izdignemo iz tog kaotičnog emotivnog i mentalnog stanja i osjetimo samilost prema sebi. Ne sažaljenje i ne samo-sažaljenje! Već samilost!

atma.hr – 39

Jer, i ako nitko u životu trenutno nema suosjećanja i samilosti prema vama, imajte je vi, sami prema sebi. Smilujte se na sebe, na svoj život, i sve što vam se dosad događalo.

Pogledajte na svoj život unazad i prebrojite sve male bitke koje ste izvojevali i pri tom samog sebe razumijevajte, bez ocjenjivanja s kategorijama “uspješan” ili “neuspješan”. Vidite koliko ste truda i napora uložili da riješite svoje životne probleme i čestitajte si na tome!

Pošto Samilost i Ljubav idu ruku pod ruku, ljubite sebe, sebi se okrenite, i pošaljite ljubav osobi kojoj vrijedi dati svoju ljubav – samom sebi. Ta osoba je najviše gladna vaše ljubavi jer to vam upravo sada pokazuje vaš život i trenutna događanja u njemu. Jer, ako trenutno vlada bura ili možda čak orkan, sjetite se da su se na vas sručili jer niste dali sebi dovoljno pažnje, ljubavi i samilosti.


Widget not in any sidebars

Strah privlači kaos u našem životu, a ljubav – red i obilje. Kada počnemo više voljeti sebe, tada se i problemi nekim čudom počnu rješavati sami od sebe. Jer, svemoguća privlačnost Ljubavi prema sebi prvo, a tek onda prema drugima, je magnet koji privlači najbolja rješenja za vas. A tada nije daleko ni trenutak kada će se možda i na vas spustiti svemoćna ruka Božanske Samilosti.

Niste nikad sami i Bog vam govori uvijek, kroz druge ljude, kroz situacije i vaše vlastite osjećaje svaki dan i svaki sat. Danas vam govori o Samilosti…

Jasna Luminus

atma.hr – 78