Psihološki Rahu djeluje Neptunovski, predstavlja idealizaciju i stvara nemogućnost da se nešto vidi realno. Ako pogledamo, pandemija nastaje upravo s Rahuom u Blizancima koji vladaju plućima. Ne vidimo jasno pandemiju i stvari koje se skrivaju ispod, a Saturn donosi kolektivnu Sjenu pokazujući ljudima  kakvi su i koliko su zaista moralni i duhovni. Saturn je razotkrio ljude i njihov život na prvoj čakri ili sebičnoj fazi razvoja koja pripada emocionalnoj fazi razvoja od treće do šeste godine.

atma.hr – 52
Rahu pokazuje funkciju svijesti u kojoj ste slabi i koju morate razviti. Primjerice, ezoterijsko tumačenje: Rahu u 5. kući donosi nejasna i nemoguća zaljubljivanja koja osoba ne može objasniti, nemiran um, pitanja imanja ili neimanja djece. Psihološki aspekt kreativnosti je kod osobe jako loš, nema povjerenja u kreativnost, ne samo u umjetnosti već da kreativnost postane glavni nosilac osobnosti.

Kreativna osoba vidi rješenje u svemu dok osoba s ovim položajem Rahua sumnja u to da može stvoriti novi život kroz dijete ili kroz odnos. Ako je kreativna, osoba može doći do partnera kreativnim metodama te otključati vrata njegova srca. Poslovno, osoba može razvitkom ovog položaja razviti jako dobar kreativni posao koji će biti jako prepoznat i unijet će nove poglede u kreativni rad. Neke osobe s ovim položajem razviju nove kreativne metode i ponude svijetu nove pristupe stvarnosti.

Rahu u Vagi, ezoterijsko tumačenje: partnerstvu treba postupati s krajnjim oprezom, partneri nešto kriju ili vi ili vaš partner možete razviti opsesiju. Psihološki, osoba je zaljubljena u ideal ljubavi i zaljubljuje se u ono što ne može vidjeti pa se ono mračno ili sjenovito pretvara u opsesiju.

atma.hr – 52
Rahu u 6. kući, ezoterijsko tumačenje,može dati bolest koju nije lako dijagnosticirati. Psihološki, bolest je najniži aspekt funkcioniranja psihe ili pokazivanja problema. Osoba ne nalazi rješenja bolesti tradicionalnim metodama i mora se okrenuti alternativi kako bi shvatila da su uzroci bolesti u duhu, a ne u tijelu, a pritom mora u liječenju ići putevima koji su nekonvencionalni i jedino tako će Rahu dati rezultata.

Iako bi se moglo o ovoj temi naširoko pisati, ostat ćemo na ovim tumačenjima kako bi se shvatila bit da Rahu ulazi u onu funkciju koja vam je slaba i koju trebate razviti. Ako je zemljani znak onda je to praktičnost, ako je u vodi onda je to emotivno slabo razvijena funkcija. Primjerice, Rahu u Raku dovodi u pitanje majčinstvo, kao i kompleks majke. Rahu u zračnom znaku znači  da treba razviti funkciju razlučivanja, a u vatri aspekt odlučivanja i praksu meditacije pošto vatra predstavlja tapas ili pročišćavanje karme kroz meditacije.

Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut
http://vedski-jyotish.net/

nikola zuvela knjige
Prethodna objavaGuru dnevnik: Igra emocija
Slijedeća objavaBožanska Alkemija – Stvaranje Čuda
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.