Remek djelo francuske kuhinje, ratatouille je lagano, zdravo i ukusno jelo koje se lako priprema. U ljetnoj sezoni, namirnice potrebne za pripremu ovog jela uvijek su pri ruci!

atma.hr – 78




„Ratatouille“ (Ratatui) – sočno, mirisno i zdravo povrće s nježnim delikatnim okusom. Mislim da Ratatouille vole svi zbog njegove savršene kombinaciju povrća, zbog njegove lakoće i živih boja, piše uspesnazena.com.

Ovo lagano, nemasno, zdravo i ukusno jelo lako se priprema. U ljetnoj sezoni, namirnice potrebne za pripremu ovog jela uvijek su pri ruci.

Ratatouille je poželjno pripremati sa svježim začinskim biljkama (ružmarin, metvica, majčina dušica, bosiljak, kadulja,…). S njima, okus jela mijenja se do neprepoznatljivosti.

Za pripremu ovog jela bit će potrebno:

  • 2 srednje tikvice
  • 1 veliki plavi patlidžan
  • 6 rajčica
  • 5 jušnih žlica umaka od rajčice
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 crvena i 1 zelena paprika
  • začinsko bilje, sol, papar, maslinovo ulje

atma.hr – 39

Priprema:

Patlidžan operite i izrežte na tane kriške. Ostavite ih natopljene u slanoj vodi na pola sata, da bi izašla gorčina.

Tikvice operite i izrežite na tanke kriške.

Sličan postupak izvedite i s rajčicom.

Pripremite umak od rajčice: sitno izrežite luk, papriku (na kockice) i prethodno oljuštenu rajčicu. Kora se lako skida ako rajčicu prelijete  kipućom vodom.

Luk izdinstajte na ulju. Dodajte papriku, češnjak i rajčicu i posolite. Kad prokuha, neka se dinsta još 5 minuta.

Na dno vatrostalne posude (ili tepsije) izlijte pripremljen umak od rajčice.

Pažljivo poslažite povrće. Poredajte da bude šareno.

atma.hr – 78




Posolite, popaprite i poželjno je da stavite neku od aromatičnih biljaka, koje će pridodati savršen okus ovom jelu: bosiljak, metvicu, ružmarin, kadulju, majčinu dušicu. Poprskati maslinovim uljem.

Poklopite (možete folijom) i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 20-30 minuta.

Na kraju pečenja možete skinuti foliju i posuti izribanim tvrdim sirom.

uspesnazena.com

51 VEGAN 100%

VEGAN 100%

Knjiga za sve one koji žele jednostavne i prije svega ukusne recepte

Bez obzira jeste li početnik, želite samo isprobati veganstvo ili ste vegan u potrazi za novim, gurmanskim receptima ova će vas knjiga oduševiti.

Više od sto recepata u ovoj knjizi koja pršti bojama i okusima posvećeno je uživanju u hrani. Od osnovnih recepata za biljna „mlijeka„ preko jela za doručak, ručak ili lagani obrok do juha, užina, burgera i božanstvenih slastica i napitaka Gaz Oakley, profesionalni chef donosi ono najbolje u veganskoj kuhinji.

Cijena: 149 kn - Kupi ovdje

POVEZANI TEKSTOVI

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.